Hjem & fritid »  Markedsleder med lang fartstid

Markedsleder med lang fartstid

Slatlem ble etablert på Averøy så tidlig som på 1920-tallet. Den gang solgte Anton Slatlem kolonialvarer.
I dag forbindes familiebedriften utelukkende med salg og utleie av biler i Møre- og Romsdal.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På 1950 tallet startet Iver Slatlem med salg av mopeder og gråtasstraktorer. I 1958 ble den første bruktbilen importert fra Tyskland. Tre år senere startet bedriften med salg av bilmerket Simca. – Da kjøpereguleringen for bil ble opphevet begynte firmaet med import av brukte biler fra Tyskland. Senere startet salget av nybil, og i dag forhandler vi hele syv forskjellige merker fordelt på våre tre avdelinger i Kristiansand, Surnadal og Molde, forteller daglig leder og innehaver i 3. generasjon, Anton Slatlem.

Ledende på Nordmøre

I 1962 etablerte bilforhandleren seg i Kristiansund. Det lille lokalet i Langveien, med plass til 2 biler, viste seg hurtig å bli for lite.
I 1974 flyttet derfor bedriften til større lokaler på Devoldholmen. To år senere tok de i bruk sine splitter nye lokaler på Løkkemyra, hvor de fortsatt holder hus. Siden den spede starten har Slatlem vokst til å bli den ledende bilforhandleren på Nordmøre. – I dag fører vi BMW, SAAB, Mazda, Hyundai, Peugeot og Subaru i Kristiansund og Surnadal. I tillegg kjøpte vi i 2004 opp Wiikmaskin AS i Molde og tok over som Opel- og SAAB-forhandler i rosebyen, sier Anton. Fortsatt har Slatlem eget bilverksted på Averøy, noe som er med på å sikre nærheten til kundene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opplevelsessenter for bil

Siden etableringen på Løkkemyra har Slatlem opplevd en kraftig salgsutvikling. I løpet av de siste fem årene har bilforhandleren gjennomgått en omfattende oppgradering av eksisterende anlegg, samt brukt store ressurser på nybygg. – 45 millioner kroner er investert i oppussing og nybygg, i tillegg er den faste staben av ansatte blitt utvidet fra 20 til 40 medarbeidere, sier Anton.
Den 15. mars 2007 åpnet deres nye avdeling i Verkstedveien 5 for publikum. Vis-á-vis de gamle lokalene har de siste bilmerkene i rekken, SAAB og BMW, fått sin plass. I dag fremstår det samlede anlegget som et hypermoderne opplevelsessenter for bil. – Vi er en komplett bilpartner med serviceavdeling, salg av nye og brukte biler, samt utleie.
I tillegg har vi eget delelager og en vaskehall. Vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som har gitt oppgraderingene en varm velkomst, sier den daglige lederen.

Størst på utleie

Slatlem er regionens største aktør innen bilutleie, et tilbud som neste år feirer 30-årsjubileum. – Vi startet med bilutleie i 1979 etter forespørsel fra våre kunder, og har blitt større for hver måned som er gått siden. I dag har vi 400 leiebiler i trafikk, og har løpende storavtaler med kommunen, større og mindre firmaer, samt privatpersoner. Vi leier også ut biler til kunder i Bergen, Trondheim og Oslo. Våre leieavtaler er svært fleksible, og strekker seg fra et par dager til fem år. Slatlems filosofi er at leie av bil skal være enkelt for kunden, og vi gjør hva vi kan for å tilfredsstille alle behov. Utleietilbudet inkluderer både service og vedlikehold, slik har kunden alltid en bil i tipp-topp stand når han leier av oss, sier Anton. Ved siden av å skaffe alt av modeller fra de seks bilmerkene som forhandles, kan Slatlem også få tak i biler fra andre produsenter. - Ved lengre leieavtaler skaffer vi andre bilmerker enn de vi fører til daglig. Dersom kunden for eksempel ønsker en Toyota sørger vi for at vedkommende får det. Det omfattende tilbudet av utleiebiler inkluderer alt fra mindre personbiler til varebiler, minibusser og lastebiler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyheter i anmarsj

Med seks ulike bilmerker representert er det stadig nye modeller å ta i øyesyn hos Slatlem. I løpet av november og desember vil både BMW og Mazda ha kommet med spennende nyheter som man kan se og prøvekjøre om man tar turen innom avdelingen i Kristiansund eller Surnadal. – Noe av det som gjør oss så attraktive i markedet er at vi stort sett hele tiden har nyheter å vise våre kunder. På tampen av året lanserer BMW sin nye modell i 7-serien, og Mazda kommer med en ny modell i sin 3-serie. Over nyttår vil det komme inn flere nyheter fra Hyundai, så her skjer det noe hele tiden. Våre kunder har mye å glede seg til i nærmeste fremtid, avslutter Anton Statlem, før han ønsker velkommen innom for en trivelig bilprat.

Tekst: Martin Fremstad  Foto: Linda Grønseth