Hjem & fritid »  Løfter Kristiansund

Løfter Kristiansund

Trenger du å leie en lift, en gravemaskin, et stillas eller mekanisk utstyr bør du kontakte Odin Tilkomstservice. De er Nordmøres største Stillasentreprenør og utleiedepot. Bedriften holder til på gamle Sterkoder, i Melkvika Industripark, hvor de har både kontor og lager. Her finner du blant annet rundt 10.000 kvadratmeter med stillas. Og det skulle vel være nok for de aller fleste.

Da Odin Tilkomstservice startet opp i juni 2005 var de 2 ansatte. Det første året hadde de en omsetning på rundt 1,5 millioner kroner. Nå, snaue fem år etter, har bedriften 12 ansatte, og en forventet omsetning på rundt 20 millioner. Dette gjør dem til en av de raskest voksende bedriftene i området. 90 % av omsetningen kommer fra stillas- og liftutleie, og det er olje og offshorenæringen som utgjør den største kundegruppen. Her betjener de i øyeblikket 7-8 rigger i langs norskekysten med stillaser. I tillegg til at de leier ut stillasene, har de også egne stillasmontører som reiser rundt på riggene og monterer utstyret opp og ned.

Vil hindre miljøforurensning

Selv om det er olje og offshorenæringen som utgjør den største kundegruppen har de også mange kunder fra den lokale bygg og anleggsbransjen, samt fra privatmarkedet.
Daglig leder, Kim Fostervold, sier at han tror at hovedgrunnen til at mange velger dem fremfor andre er at de har god kompetanse på det de driver med. I tillegg bestreber de ansatte seg på å yte god service til alle sine kunder.
– Her får alle samme gode service enten de er store- eller små bedriftskunder eller privatpersoner, sier han. I tillegg har vi et veldig stort utvalg av maskiner og utstyr, og svært konkurransedyktige priser, legger han til.
Bedriften legger også stor vekt på HMS, og driver kontinuerlig kursing av ansatte både internt og eksternt. Dette mener de er viktig for at de skal være en bedrift med trygge og sikre arbeidsplasser, med et godt arbeidsmiljø. Dessuten er dette er med på å hindre miljøforurensninger, tap av produksjon og materiell.
– Vi arbeider kontinuerlig med å redusere risikoen i alle ledd, både for miljøet og for de som benytter våre produkter. Alle ledere og medarbeidere skal ha den kompetanse som er nødvendig for at hensynet til miljøet blir en naturlig del av vår virksomhet, sier Forstervold.
– Vi ønsker at våre rutiner forbedres for å sikre høyest mulig gjenbruk, resirkulering og forsvarlig avfallshåndtering. Dessuten å redusere energi-, ressurs- og materialforbruket til et lavest mulig nivå i forhold til aktivitetsnivået.

Trygt

De 10.000 kvadratmeterne med stillaser inneholder stillaser til et hvert formål. Her finnes blant annet rullestillaser, murerstillas og lettstillas. De som ønsker det kan leie stillas og sette det opp selv, eller de kan få stillaset satt opp av bedriftens dyktige montører. Hvis du synes det er for mye arbeid å sette opp et stillas for jobben du skal gjøre er kanskje en lift noe for deg. Odin Tilkomstservice har over 40 forskjellig lifter i utleieparken; tilhengerlifter, mastelifter,
saxelifter, bomlifter og spesiallifter. De aller minste liftene får plass i en heis, men har likevel en rekkevidde på seks, syv meter. De største har en arbeidshøyde på ca 40 meter.
– Den viktigste grunnen for å leie et stillas eller en lift er sikkerheten, sier Fostervold. Mange ulykker kunne vært unngått ved at man brukte stillaser eller lifter i stedet for ta unødvendige risikoer i høyden, legger han til.

Mekanisk mekka

I tillegg til utstyr for å komme seg opp i høyden leier de også ut en mengde annet mekanisk utstyr. Sprengningsutstyr, kompressorer, jordfresere, minigravere, vedklyvere, betongsager, minidumpere og
dieselaggregat er bare et lite utvalg av alt man kan finne på lageret i Melkvika.
– Det meste av utstyret kan den som leier betjene selv, sier Fostervold. Vi gir de som trenger det et innføringskurs når vi overleverer utstyret, forklarer han. Men om noen skulle trenge det skaffer de selvsagt en maskinoperatør til å gjøre jobben.

Vi ønsker at folk ikke skal velge bort sikkerhet fordi det er for kostbart å leie nødvendig utstyr sier han. Derfor har vi lagt oss på priser som gjør oss tilgjengelige for alle. Prisene hos Odin Tilkomstservice varierer selvsagt etter størrelsen på det man leier, men et stillas for en normal gavlvegg koster under en hundrelapp pr. dag. Fra rundt 300 kroner pr døgn kan du leie en lift, og en minigraver vil koste deg under 2.000 kroner for en helg. Med sånne priser spørs det om det er verd å la være å leie seg noen hjelpemidler for å få jobben gjort.

Tekst: Anita Hector  Foto: Grethe Ohr