Hjem » Oslo » Portretter »  Folk i farta

Folk i farta

Sommeren er over. Hverdagen er hektisk, og lyse kvelder i det fri er en saga blott. Heldigvis er hovedstaden en by som har mye å by på – uansett årstid. IN magasinet har snakket med et knippe lokale Oslo-folk; om hva de liker best ved byen sin og hvor de helst reiser når de forlater den.
Article image

Finn Schjøll

Finn Schjøll er på vei til et møte. Denne blide herren skulle neppe trenge noen videre presentasjon. I en årrekke har han delt sine ferdigheter med hele Norges befolkning. I disse dager har han akkurat lansert en ny vase – og er strålende fornøyd med responsen så langt.
IN magasinet lurer på hvilken klesbutikk han liker best?
– I min alder er det naturlig å like Ferner Jacobsen. Der er både innpakningen og innholdet helt etter min smak.
Hva med restauranter?
– Bølgen&Moi på Briskeby. Der spiser jeg lunsj et par ganger i uken.
Har du noe favorittsted i Oslo?
– Rodeløkken Café! Der er det vidunderlig. Alle må dra dit!
Hvor drar du helst på ferie?
– Vet du, jeg trives best hjemme.
Hva er det beste med høsten?
– Alt! At naturen går inn i hvilemodus er nesten mer fantastisk enn når den våkner.

Margrethe Gilboe

Stylist Margrethe Gilboe er en av Norges fremste på sitt felt. Hun jobber innen mote, reklame, for artister og privatkunder. I tillegg eier hun stylingbyrået Pudder sammen med fire andre flinkiser.

– Når det gjelder klær har jeg tre favoritter: Ma, Secret Society og Den Dama i Frognerveien. Når jeg skal ut å spise drar jeg helst på Palace Grill, og favorittstedet mitt ellers er Bygdøyskogen. Reise gjør jeg helst til Lago Como i Italia, kombinert med en shoppingdag i Milano. Og det beste med høsten? Det er å kunne ta på seg litt mer spennende klær, ta frem rødvinen, sette seg foran peisen – og spise fårikål!

Article image

Tina Haagensen

Designer Tina Haagensen har det travelt.. Nylig entret Amanda-vertinne Ingrid Bolsø Berdal scenen iført en av Tinas kreasjoner, og nå er hun i ferd med å presentere neste års sommerkolleksjon for kundene sine. Om ikke lenge skal en ny vinterkolleksjon designes.

– Når det gjelder butikker er jeg selvfølgelig glad i de som selger mine klær. Zenon, for eksempel. Ellers er Designerkollektivet på Aker Brygge og Roe’s Fashionhood i Posthallen begge spennende. Der finnes kun norske merker. Spise ute gjør jeg gjerne. Batazar i Kirkeristen og San Leandro i Vika er begge bra. Mine lokale perler er Hovedøya og Bygdøy. Utsikten mot fjorden er utrolig vakker. Feriefavoritten min ligger på Floridas østkyst. Der skal jeg og mannen min bo når vi blir pensjonister. Forøvrig er høsten en deilig tid. Jeg er glad i årstidens melankoli, og synes det beste er å vandre i stille gater mot Frognerparken. Gjerne når det regner, og løvet faller fra trærne i en jevn strøm.

Article image

Dag Markus Andreassen

Dag Markus Andreassen er sales og marketing manager for WeSC i Norge.

Og den beste klesbutikken er?
– Det er så klart min egen butikk, WeSC Brand Store i Hegdehaugsveien. Favoritten når det kommer til mat er Babord på Grünerløkka. Sjømaten der er fantastisk! Ellers er jeg blitt veldig glad i boliggården min, gamle Posthallen i Kvadraturen. Naboskapet er godt, og både treningsstudio og café finnes i henholdsvis kjeller og bakgård. Ferien tilbringer jeg helst på Bali. Det beste med høsten er å kunne dra til Fåvang, hvor kjæresten min har hytte. De vakre høstfargene skaper en spektakulær ramme rundt et fantastisk turlandskap.

Tekst: Siri Gerrard