Hjem » Interiør & design »  Halvor Bakke: Fra safari i Kenya til fløyelsmyke kvelder i Paris

Halvor Bakke: Fra safari i Kenya til fløyelsmyke kvelder i Paris

Sotete champagneglass, servise i sort porselen, glamorøse dekorkuler og vakre lykter. Det oser formelig av mystikk og luksuriøs eleganse av nyhetene Halvor Bakke har designet for Magnor Glassverk!

Halvor Bakke er sannsynligvis det nærmeste vi kommer en interiørguru her i Norge. Ved siden av jobben som programleder for ulike interiørprogrammer har han designet en rekke møbel- og interiørkolleksjoner. De siste årene har han dessuten med stor suksess designet for Magnor Glassverk og flere av hans design har allerede rukket å bli moderne klassikere. I august lanserte Magnor høstens nyheter og det var nok mange som ventet i spenning på nyhetene fra Halvor. Med et fantastisk sort porselensservise, vakre dekorkuler og lykter med dekor inspirert av dyrene på savannen kan man trygt si at de høye forventningene ble innfridd.

Mørkt, maskulint og mystisk

Det sorte porselensserviset har fått det passende navnet Noir og kommer i fire deler, som flat tallerken, dyp tallerken, asjett og krus. 
– I tillegg har jeg videreutviklet de klare bobleglassene mine til et bobleglass i sotet glass, forteller Halvor. 
– Glassene er inspirert av franske netter og kan fint kombineres med de klare bobleglassene mange allerede har. Hele serien er bygget på at man skal kunne leke og blande med det man allerede har!
Inspirasjonen til Noir har Halvor hentet fra sine mange reiser til den trendy bydelen Le Marais i Paris. Her får du fantastiske matopplevelser på noen av verdens beste restauranter som er verdenskjente for sin franske gourmetmat. 
– Noir betyr jo «natt» eller «sort» på fransk og franske kvelder eller netter har vært en stor inspirasjonskilde for meg. I tillegg ønsket jeg å hente frem en følelse av det mystiske, mørke og maskuline. Jeg har flere venner som bor i Paris og er der ofte. Det er motens mekka med mye eleganse og luksus som er veldig inspirerende. 

La maten spille hovedrollen!

Det sorte porselenet fremhever maten på en helt unik måte. Rundt kanten er det dessuten et litt røft og maskulint tweedmønster som mange nok vil kjenne igjen fra tidligere serviser signert Halvor. Halvor er selv glad i både å lage og servere mat. 
– Vi spiser like mye med øynene som med munnen og jeg er opptatt av å presentere maten på en delikat måte som hever matopplevelsen. Jeg synes det kan være vanskelig å spise på tallerkener med masse mønster og farger hvor maten nærmest drukner i all dekoren. På sort porselen kommer maten tydelig frem og får spille hovedrollen.

Inspirert av dyrene på savannen

Halvor har tidligere designet flere lykter for Magnor, blant annet Skyline Lux serien som har blitt svært populær. Denne gangen har han latt seg inspirere av sine turer til savannen i Kenya og har designet nydelige lykter som har fått navnet Savanna. Lyktene kommer i tre ulike størrelser og har stramme, stilrene former. De har et vakkert lysspill, men kan like gjerne benyttes som vaser. 
– Jeg har innredet flere safari-lodger i Kenya og hatt utallige turer til Masai Mara, og har latt meg inspirere av dyrene jeg var så heldig å få oppleve der. Dekoren ser nesten ut som dyreprint, som flekkene på en leopard eller sjiraff. Lyktene er stramme og rene, med det klare krystallet i bunnen.
Savanna lyktene er munnblåste og håndlagde i glasshytta på Magnor, noe som gjør hver lykt unik. Dette skaper dessuten et spennende møte mellom den eksotiske inspirasjonen og det tradisjonsrike norske håndverket. Og nettopp håndverket og tradisjonene er noe av det Halvor trekker frem som viktig i hans samarbeide med Magnor. 
– Jeg har samarbeidet med Magnor i syv år nå. Det er faktisk takket være Finn Schjøll at jeg kom til Magnor, det var han som i sin tid introduserte meg, sier han med et smil. 
– Det betyr svært mye for meg å jobbe med en norsk bedrift som er opptatt av å fremheve norsk design og produksjon. Jeg opplever at Magnor er opptatt av å ta inn nye designere hvert år, samtidig som de fortsetter å satse på Finn og meg. Det at de hele tiden tør å satse på nye designere viser at de er innovative og det gjør meg stolt av å være en del av Magnor. Det betyr dessuten mye at produktene faktisk produseres på Magnor. Det at man får håndlaget design til en fornuftig pris er noe helt unikt. I tillegg er det jo stas at samarbeidet mellom oss fungerer så godt og at produktene har blitt så godt mottatt.

Glamorøse dekorkuler

Selv om Halvor etter hvert har blitt en dreven designer med en rekke produktlanseringer bak seg røper han at han fremdeles blir nervøs når nyheter skal lanseres. 
– Det er fremdeles spennende å se hvordan nyheter blir mottatt. Selv om man er trygg i sitt eget uttrykk kan man aldri vite helt sikkert hva folk vil ha. Det ligger dessuten mye jobb bak hvert produkt. Som dekorkulene Lux som lanseres nå i høst. De har jeg jobbet med i tre år og først nå var alt riktig. 
De glamorøse dekorkulene har håndslipt dekor og inspirasjonen har han hentet fra sin egen populære serie Skyline Lux. 
– Kulene passer til mange ulike stiler og kan brukes gjennom hele året. De kan like gjerne ligge på et trefat som å henge på juletreet. Nå på høsten er det for eksempel kjempefint med noen kuler liggende sammen med kongler på et fat!

FAKTA: Magnor Glassverk

• I Oslo finner du en egen Magnor Brandstore på GLASMAGASINET på Stortorvet. Her kan du blant annet se nærmere på kolleksjonene til Halvor Bakke.
• Finn nærmeste Magnorforhandler på magnor.no
• Facebook: facebook.com/magnorglassverk
• Instagram: instagram.com/magnor_glassverk

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Magnor Glassverk
 

Følg IN magasinet på Facebook