Hjem » Sandnes »  Turning light into love

Turning light into love

Det sies at diamanten er kvinnens beste venn. Og kanskje er det faktisk noe i dette velbrukte uttrykket? For tenker man etter hersker det liten tvil om at diamantens egenskaper åpner for et livslangt forhold. Stenen tåler det meste, den funkler mot deg hver eneste dag og den forlater deg ikke.

For noen kan kjærligheten til diamanter vare gjennom generasjoner. Hos far og sønn Rivoir, for eksempel, er forholdet til edelstener dypt og inderlig. Navnet deres er forbundet med det ypperste blant diamanter og smykkekunst. 
– Jeg fant dette merket på en messe i Tyskland og ble umiddelbart forelsket, forteller Astrid hos Bernhard Hansen, eneforhandler av Rivoir i Stavanger.
– Kvaliteten både på edelstenene og utførelsen av arbeidet er usedvanlig høy. Stilen er klassisk, men likevel litt utenom det vanlige. De følger motebildet, men har samtidig et tidløst preg. De presenterer alltid et fristende sortiment og fornyer seg stadig, fortsetter Astrid.

En tysk suksesshistorie

Rivoirs historie strekker seg tilbake til 1954. Det var året da Hans Rivoir bestemte seg for å vie sitt liv til edelstener. Han åpnet et lite firma i Pforzheim og satset alt på smykker og juveler av høy kvalitet. Det lille firmaet vokste seg gradvis større. I perioden mellom 50- og 60-tallet, ofte omtalt som «det tyske mirakelet», hadde de en solid utvikling. Rivoir var presise, dedikerte og kreative. Gamle håndverkstradisjoner sto sentralt og ekspertisen til førsteklasses gullsmeder og stensettere ble aldri undervurdert. Høyst fortjent ble derfor Rivoir regnet som en force i bransjen; gjenstand for beundring fra både fjern og nær. 
    Hans Rivoir ble sittende i sjefsstolen helt frem til 2002. Da overlot han den daglige driften til sin sønn Stephan, som hadde arvet sin fars lidenskap for diamanter. 
Bedriften var ikke bare sikret videre liv, den var fremdeles i familiens eie. 
    I enkelte familiebedrifter har den nye generasjonen slitt med å fylle forgjengerens sko. Stephan Rivoir, derimot, har klart det med glans! Han er i dag ansvarlig for mer enn førti ansatte; flere av dem med mange års fartstid i firmaet. Det er disse dypt dedikerte håndverkerne som danner selve hjertet i Rivoir. Sammen med eierne sørger de for at selskapets opprinnelige kultur og gode forretningsfilosofi blir godt ivaretatt.

Perfeksjon i alle ledd

De siste årene har diamanter hatt et noe frynsete rykte. For i jakten på profitt har flere diamantforhandlere vært villige til å overse stenens forhistorie – som til tider har vist seg å være ganske så blodig. 
    Når det gjelder etiske retningslinjer tar Rivoir ingen snarveier og de stiller beinharde krav til alle sine samarbeidspartnere. Diamantene blir utelukkende importert fra forhandlere sertifisert og godkjent av FN. De har direkte kontakt med produsentene og godtar ingen lysskye mellomledd. Ikke bare etiske, men også sosiale og miljøvennlige forhold er dermed godt ivaretatt. 
    De samme strenge kravene stilles til diamantenes egenskaper. Rivoir benytter seg utelukkende av stener med høy kvalitet. God kvalitet alene er imidlertid ikke nok. Det er slipingen, og riktig utførelse av den, som får diamantene til å funkle. Hemmeligheten ligger i stenens evne til å reflektere lys. I så måte befinner Rivoir seg i en helt særegen klasse. De ansattes ekspertise er ubestridt! «Turning light into love» er firmaets motto. Og det er langt mer enn bare et fiffig uttrykk. Det er et faktum. 
    Rivoir feirer kjærlighetens fasetter gjennom flere enestående kolleksjoner: Rivoir Classique, Rivoir Fantastique og Rivoir Artistique; hver av dem med sine spesielle kjennetegn. Noen av smykkene er klassiske, mens andre er mer kunstneriske og trendy. I tillegg finnes en egen linje med elegante forlovelses- og gifteringer. Også den i et vidt antall ulike former og uttrykk. Målet er alltid det samme; å føre hvert eneste lille fragment til perfeksjon. 
    Så kanskje er det faktisk slik at diamanten er kvinnens beste venn? I alle fall om den sitter på et smykke signert Rivoir.

FAKTA Hvem selger Rivoir i Stavanger?

Bernhard Hansen Gullsmed har drevet gullsmedbutikk i Stavanger i mer enn 100 år. Her har håndverkstradisjonene blitt ført videre gjennom generasjoner fra 1906. Deres assortement av smykker er utsøkt. Flere er designet og fremstilt på deres eget verksted. Det brede utvalget av edelstener bidrar til butikkens mangfold av smykker i alle prisklasser. De har også et godt utvalg av sølvbestikk og korpus. Avdelingen for støpt tinn og bunadssølv er kjent i distriktet. Du finner butikken deres i Kirkegaten 3 i Stavanger Sentrum.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Rivoir