Innendørs marked

Når du entrer dørstokken til Søstrene Grene i Stavanger og Sandnes får du en følelse av å være på et utendørsmarked bortsett fra at du slipper å fryse eller å bli våt på beina.
For tre år siden flyttet krimskrams butikken fra Arkaden til store og fine lokaler i nærheten av Breiavannet. Både ansatte og besøkende trives godt i det 350 m2 store lokalet. Butikken har et bredt utvalg av hobbybaserte varer, leketøy, kjøkkenutstyr og mat. De har mer enn tusen forskjellige varer og ukentlig kommer det nye godbiter til butikken. Ofte vet ikke de ansatte hvilke varer de får før pallene blir levert til lageret.  Mange av varene fokuserer på dansk design og er i sterke farger som passer godt til den hvite interiørtrenden. – Litt av konseptet med Søstrene Grene er at det skal være som å gå i et marked med mørke og t...
Les mer
S Grenes ingress

Bak kulissene til ungdomsteateret

Hvordan er det å være ung skuespiller i Stavanger? Vi har vært med tre av ungdommene på øving til stykket Doktor Proktor Prompepulver som spilles på Rogaland Teater i høst.
Andrea Stenshorne Simonsen (11), Henrik Velken Opsange...
Les mer
barneteater ingress

Topp kvalitet

Klærne som kommer inn døren til damebutikken Addicted er av ypperste kvalitet. Hvert enkelt plagg blir testet ut av de ansatte og det som ikke holder mål fjernes fra hyllene.
For 1,5 år siden åpnet Nina Modalslid-Meling sin første ...
Les mer
Addicted ingress

Enkleste alternativet

Lett å finne, god parkeringsplass og 18 utstillingskjøkken. Det er bare noen av grunnene til å velge Drømmekjøkkenet på Mariero neste gang du skal kjøpe nytt kjøkken.
Kjøkkenbutikken har vært i de samme lokalene på Mariero sid...
Les mer
drommekjokkenet ingress

Kunden først i 50 år!

I 1964 ble den første Toyota registrert i distriktet. 50 år etter registreres årlig 1.100 nye Toyota og 900 brukte biler fra Toyota Sørvest. 50 års erfaring fra bilsalg og verkstedsdrift i et ekspansivt og krevende marked som nord-Jære...
Det start...
Les mer
Toyota ingress

Tar seg tid til en drøs

Neste gang du mangler ideer til borddekkingen bør du dra innom Brødrene Pedersen i Sandnes. Utstillingene skiftes ut månedlig slik at du får ny inspirasjon gang å gang.
Det er rolig og avslappet i butikken i Langgata. De ansatte ...
Les mer
B Pedersen ingress

Deltar i viktige begivenheter

I mer enn 100 år har familien Hansen drevet gullsmedbutikk i Stavanger og flere av smykkene er designet og fremstilt på eget verksted.
Astrid Hansen er fjerde generasjon som tok over familiebedriften i 1999. Det var oldefaren hennes...
Les mer
Bernhard Hansen ingress

The Raveonettes med motesamarbeid

Det danske indierockbandet The Raveonettes er kjent både for kule låter og et stilsikkert image. Det er dermed all grunn til å glede seg når duoen nå har inngått et kreativt samarbeid med det danske motemerket Selected!
Det var ...
Les mer
Selected ingress

Bidrar til en bedre hverdag

Et ønske om å gjøre noe mer enn å bare selge fine brudekjoler ble starten på Agape sitt hjelpeprosjekt i Thailand.
Det hele startet da Mia Gundersen auksjonerte bort brudekjolen hun kjøpte på Agape butikken i Stavanger. Pengene d...
Les mer
Agape ingress

Lever av søtsaker

Belgiske Pascal Bulinckx er en av få i Norge som lever av å lage håndlaget konfekt til lokalbefolkningen.
Midt på Langgata i Sandnes sentrum mellom klesbutikker, kafeer og bokbutikk ligger Pralin sjokoladeverksted. Er du heldig får...
Les mer
Pralin ingress

NEXT – endelig i Norge!

Da NEXT åpnet dørene til sin første forretning i 1982 var det et revolusjonerende konsept. I Boutique-lignende omgivelser kunne kundene fråtse i trendy kvalitetsklær til en billig penge.
Kombinasjonen av distinkt stil, god kvalit...
Les mer
Next ingress

Fant tilbake til gnisten

Torbjørn Eriksen (34) følte han var ferdig med skuespilleryrket, men ga det en ekstra sjanse da han ble spurt om å spille Hamlet på Rogaland Teater i høst.
Det var på den samme scenen stavangermannen startet karrieren sin etter å...
Les mer
T Eriksen ingress

Paris – Disover the Left Bank

Paris, det er noe magisk ved denne byen. Hun trekker deg til seg, lokker deg til å utforske, for i neste øyeblikk å etterlate deg alene omgitt av vakker arkitektur, og de lokale som er litt skeptiske til alle som ikke kommer fra Paris ...
Hvert ...
Les mer
Paris ingress

Brom, Brom

Anders Baasmo Christiansen var ikke en stor råner da han vokste opp på Hamar, men bilfilmen «Børning» fikk frem råneren i han.
Et ulovlig billøp fra Tyrigrava kro i Oppegård til Nordkapp. Ingen regler. Målet er å komme først fre...
Les mer
anders lisiting

Latter er kroppens beste medisin

Den hjelper deg med kjærestejakten, forebygger diabetes, øker sjansen for graviditet og motvirker stress. Visste du at den anbefalte dosen er 15 minutter med knegging om dagen?
Hånden holdes foran munnen, øynene lukkes, tårene renne...
Les mer
latter lisiting

Snakkende plagg

Tok du den svarte Levis buksen og den lilla H&M t-skjorten på bevisst eller røsket du dem med deg i farten? Har du tenkt over signalene du sender til omverdenen?
Klær er ikke noe vi bare bruker for å dekke kroppen til slik at vi sli...
Les mer
mote lisiting

Få fullt utbytte av din neste ferie

Det er ikke lenger nok å bare ligge på en solseng i Syden. Skal du ha fullt utbytte av reisen må du senke kravene og bli kjent med lokalbefolkningen.
Vi er et reisende folkeslag. I følge en undersøkelse gjort av SSB er vi etter tys...
Les mer
reise lisiting

Kjell M. Søyland: Fornye deg selv

Mens andre gikk på fotballtrening sprang 10 år gamle Kjell M. Søyland på kunstutstillinger. I dag maler han motiver fra Jæren. Flere ganger har han fått tilbakemelding på at folk har blitt mer observant på naturen etter å ha sett et av...
Les mer
kjell lisiting

Camilla Myklebust: Frihet til å velge

Da Camilla Myklebust var 26 år bestemte hun seg for å satse på illustrasjon. Hun bruker mye humor i tegningene sine og dikter gjerne opp hemmelige historier om dem. – Jeg får utfordret meg på nye oppgaver hele tiden, men det kan være ...
Les mer
camilla lisiting

Johan Kaos: Kan livnære seg på alt

Johan Kaos var utålmodig med å sette i gang filmkarrieren. Derfor startet han sitt eget produksjonsselskap i en alder var 21 år og debuterte som Norges yngste spillefilmprodusent tre år senere. Selv mener han at når det går an å leve a...
Les mer
j kaos lisiting

Blue de Genes – den ekte blåjeansen

Different er en av Stavangers mest innovative klesbutikker; godt kjent blant motebevisste sjeler over hele landet.
Vareutvalget er ytterst originalt. Det består av utsøkte klær og verkene til eier og kunstner Stig Erling Ørland. Under...
Les mer
different lisiting