Kultur & underholdning »  Tungvekter på slankekur?

Tungvekter på slankekur?

Gran Turismo serien har siden det første spillet kom for 10 år siden – ruvet i bilspill verdenen.

Gran Turismo 5: Prologue er en vakker smakebit på det som kommer ved full lanseringen av GT 5. Med over 40 biler og en rekke kjente baner er det allikevel langt fra en demo. GT serien har alltid hatt en meget høy standard når det gjelder bilsimulering og grafikk. Fantastiske piksler som slår mot deg fra skjermen som nesten får deg til å føle at du sitter i bilen selv - og at omgivelsene rundt deg virker ekte. Det er også et stort pluss at GT serien tar for seg de fleste sjangere innen billøp. Enten det er gateløp med standard biler, baneløp med blod-tunede racere, eller om du vil støve ned tilskuerne i et klassisk rally løp.

Den kunstige intelligensen til de datastyrte motstandere har fått seg et løft. De begår feil, gjør halsbrekkende forbikjøringer og bidrar til å øke den generelle intensiteten på banen. Du sitter ikke lenger med følelsen av at dine motstandere er så forutsigbare at det blir kjedelig i lengden. Opplevelsen er absolutt best hvis du benytter deg av et godt spill ratt.

Article image

Men jeg er allikevel litt skuffet

Helt siden det første spillet i serien kom, har det vært et savn at bilene ikke tar skade av å treffe andre biler og omgivelser rundt om på banen. Det går riktignok rykter om at dette kan dukke opp på fullversjonen, så vi får håpe. Jeg hadde også forventet meg litt mer av GT serien nå som vi fikk den på PS3.
Det virker litt som om Polyphony Digital henger litt etter i utviklingen - eller rett og slett er litt sløve med tanke på at vi har fått så mange andre gode bilsimulatorer de siste årene.

Men GT er allikevel et must for alle bilglade mennesker med en liten fartsdemon inni seg.

Tittel: Gran Turismo 5 Prologue
Utgiver: SCEE, Polyphony Digital
Kategori: Racing
Format: PS3 (testet)
Støtte for: 2 spillere, 2 - 16 spillere i multiplayer online
Krav: HDTV: 720p, 1080i, 1080p    250kb minimum ledig plass, internett connection
Alder: 3+
Vår dom: 4 av 6 mulige

Anmelder: Christian Lehn