Interiør & design »  Trendsettere på Årø

Trendsettere på Årø

I Eikremsvingen på Årø finner du Bohus Løding AS. De ansatte er alle lidenskapelig opptatt av farger og trender. I forbindelse med høstens nye Bohuskatalog blir utstillingene nå byttet ut for å vise høstens nyheter. Og valgmulighetene er mange. Det er ikke lengre bare èn stil som er moderne. Nå kan man blande fra forskjellige stiler, og skape sin helt egen.
Article imageI de drøyt 3.000 kvadratmeter store butikklokalene til Bohus Løding AS står det utstilt møbler som skulle passe for noen og enhver.

De ansatte er opptatt av trendene som kommer, men mest av alt av å gi kunden god kvalitet til gode priser. Trenden er at kundene har blitt mer kvalitetsbevisste, og for å tekkes sine bevisste kunder velger Bohus Løding å ikke føre de aller billigste møblene. Kvalitet og fornøyde kunder er viktigst forteller de. Nå er de klare med det aller siste. De nye trendene er delt inn fem kategorier: Romantisk, klassisk, rustikk, skandinavisk og moderne.

Feminin og maskulin

Hvis du er av den romantiske sorten, som liker lyse og lette design kan du nå glede deg over at nettopp denne stilen er en av de mest fremtredende i trendbildet. Hos Bohus forklarer de at den romantiske stilen på en måte er sommervarianten av den klassiske stilen. De to stilene har mye til felles. Møbler og interiør med sjel, som ser ut som om de er arvet etter en kjær slektning er toneangivende. For at stilen ikke skal bli for ”prinsesseaktig” vris den litt mot det maskuline.

Fargene går mye i sort og hvitt med detaljer i duse grå-nyanser, pasteller og gull. Her gjelder ikke glitter og paljetter, men quiltede tepper, broderier, naturstoffer og gjerne en spontan håndverksfølelse.

Om romantikken er feminin, så er rustikkstilen eller kolonistilen som den kaltes før, det maskuline motstykket. Stilen kjennetegnes ved rustikke møbler og et solid inntrykk. Stilen skapes av kontraster og naturmaterialer, og de fleste møblene er laget i brunt, vokset treverk og har ofte mørke beslag.

Tekstilene er i grovstrikket ull, flettestrikket ull/mohair pledd, tweed puter, og skinn. Dette gir en følelse av maskulin tyngde, tidløshet og en luksus vi kjenner fra de engelske koloniene. Gjenstander fra fremmede land og kulturer er ofte brukt som tilbehør. Fargene går i bruntoner og hvitt.
Article image

Klassisk

Den klassiske stilen har aldri helt gått av moten, men nå er den blitt trendy igjen. Stilen får frem verdier som kvalitet, tradisjon og tid sammen. Den blir mer og mer populær blant de som var unge på 70 tallet, og hadde foreldre som gjorde opprør mot alt det konservative.

Gamle retro møbler selger som varmt hvetebrød på auksjoner over hele verden. Det vernes om gamle tradisjoner og skapes nye. Inspirasjonen er hentet fra barokk, rokokko og empire, men i en mer moderne tolkning. Fargene går i bruntoner, og stoppmøbler, konjakkfarget treverk og krystall er ting som går igjen.

Skandinavisk

Trefarger, steinplater, glass, naturfarger og naturprodukter, og en enkel og ren form kjennetegner den skandinaviske stilen. Stilen er inspirert av naturen, og derfor spiller tre en viktig rolle. Treverket blir brukt sammen med farger som naturgrønt, beige, antrasitt, hvitt og rødt for å skape en naturlig fargepalett som den skandinaviske kunden trives i. Mest trendy nå er mørkt treverk for lyse og vakre innredningsmiljøer. I den skandinaviske stilen er det rom for mye. Fra det urbane bybildet med betongfundamenter til en grov trebenk utenfor en badstue i skogen. Stilen utstråler funksjon. Her finnes ingen grenser.

Fargene går i grønt, grått, beige og hvitt, gjerne med lyse treslag enten hvitbeiset eller oljet. Ull, bomull, bambus, lin, hamp og bjørk er materialer som inngår. Blader og 50-talls retro-mønster kommer for fullt i høst.
Article image

Moderne

Enkelt og stilfullt, personlig og unik med et eksklusivt helhetsinntrykk. Slik beskriver Bohus den moderne stilen. Rette linjer, harde materialer som metall, glass og lakkerte flater er det som preger stilen. Kontrastene står i fokus, og minimalisme er et viktig begrep. Funksjonelle møbler og møbler med skjulte funksjoner gir en hightec følelse.

Møblene skal være til ditt unike bosted, der du skal føle deg vel i et hjem som skiller seg ut fra alle andres. Men det er viktig at det ikke blir for minimalistisk, det skal se ut som et hjem og ikke en utstilling.

Fargene er selvfølgelig sort og hvitt, men det er også rom for vakre brunnyanser. Som kontrast finnes frisk lilla, sølv og rødt. Kolleksjonen er like stor i både brunt som sort/hvitt.

Tekst: Anita Hector Foto: Grethe Ohr & Bohus