Hjem » Sandnes »  Topp kvalitet

Topp kvalitet

Klærne som kommer inn døren til damebutikken Addicted er av ypperste kvalitet. Hvert enkelt plagg blir testet ut av de ansatte og det som ikke holder mål fjernes fra hyllene.

For 1,5 år siden åpnet Nina Modalslid-Meling sin første butikk. Hos Addicted i Langgata i Sandnes sentrum finner du alt en kvinner trenger både til hverdags og til fest. Butikken fører en god miks av klassiske og eksklusive merker av klær, sko og smykker. Noen av merkene er Mosmosh, 10 days, By Zebra, Kristine Vikse og Cecilie Melli. Unge jenter og damer med rullator finner veien til klesbutikken.
– Vi er opptatt av at det skal være norsk design og vi har funnet frem til de merkene som vi synes fungerer best og som vi får mest skryt for, sier Modalslid-Meling.

Elegant butikk

Den 100 kvadratmeter store butikken er elegant innredet med flere utstillingdukker og en grå murvegg som gir et eksklusivt preg over det hele.
– Jeg vil si at vi har funnet det lille ekstra. Vi har valgt færre merker og tar inn det som passer til damer i alle størrelser og fasonger. Den eneste måten å bli kjent med klesplaggene og finne ut hva kundene ønsker er å prøve dem selv, sier Monica Gravdal.
    De ansatte bruker mye tid på å bli kjent med kundene og finne ut hva de ønsker. Hovedmerket i bukser er Mosmosh og har raskt blitt veldig populært fordi formen passer til alle kroppstyper.
– Vi har funnet stilen som gjør at du kan kle deg opp og ned. Vi blander klassiske plagg med en røff stil. Vi prøver også å holde trendene og vi prøver å finne produkter med det lille ekstra i form av en detalj som fungerer som krydder til plagget, sier Gravdal.
Gravdal forteller at mange foretrekker å kjøpe et plagg som koster litt ekstra og som lever lenge enn et rimeligere plagg som bare lever et par vask.

Håndplukkede varer

Butikkeier Modalslid-Meling drar flere ganger i året på messe til Oslo. Det er der hun finner alle varene sine og det er ofte veldig tilfeldig hvordan hun finner frem til merkene. I høst har hun lagt merke til at det er mye ull, pels, skinn og silkeprodukter. Favorittplagget hennes er ull blandet med jeans og silke.
– Det dukker opp nesten for mange fine merker på messer. Nesten alle leverandørene har noe bra å vise frem og det kan være vanskelig å plukke ut varer. Som oftest går det i hva vi liker selv, hvilket forhold vi får til selgeren og hvordan de deler inn kolleksjonene sine, sier Modalslid-Meling.
    Hvis de skulle beskrevet butikken ville de sagt røffe i en casual og eksklusiv innpakning som en jeansbukse med en fin silkejakke til.
– Da har du det litt røffe og det eksklusive som vi ønsker. Du finner ikke de samme varene her som du ville ha funnet i de andre kjedebutikkene, sier hun.
Selv om de har en nettbutikk også, foretrekker de fleste av kundene å prøve plagget før de kjøper det. I tillegg til at de da får gode stylingtips av de ansatte.

Gründerlivet

Det var ikke tilfeldig at Modalslid-Meling startet en damebutikk i Sandnes. Hun har alltid hatt et ønske om å drive noe for seg selv. Da muligheten datt i fanget hennes kastet hun seg ut i det med hodet først. Til nå har den største utfordring vært å få gjort alt som må gjøres i løpet av et døgn. Det krever mye planlegging for å få kabalen skal gå opp. Hun forteller at bare nettbutikken i seg selv er en fulltidsjobb.
– Alle som driver en butikk vet at det tar mye tid. Det er ikke bare en jobb, men en hobby. Selv om det er mye arbeid er det veldig gøy. Sandnes er en spennende plass å prøve seg selv om det er hard konkurranse her. Det er større mulighet for vekst her enn andre steder, sier butikkeieren.
Hun legger til at du må være på rett plass i livet for å tørre å satse. Hadde hun hatt små barn ville det vært nesten umulig å få tid til å gjøre alt.

FAKTA: Addicted

• Damebutikk midt i Sandnes sentrum. I tillegg til en nettbutikk. • Fokuserer på norsk design for kvinner i alle aldre. • Noen av merkene de fører er smykker av Cecilie Melli, dunjakker av Haust, bukser fra Mosmosh strikk fra Kristine Vikse og skjorter fra Aj117project. • De selger både klær, sko og smykker. 

Tekst & foto: Terese Torgersen

Følg IN magasinet på Facebook