Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Sommeren er her!

Sommeren er her!

Vi gleder oss til sol, bad og fine lange sommerkvelder og til høysesong for festivaler og andre selskapeligheter.

– De fleste av oss er flinke til å ta vare på huden ved å bruke sol- og fuktighetsgivende kremer, men mange glemmer at også håret trenger beskyttelse mot sommersolen. Med mye sol, salt- og klorvann er det viktig at vi tar godt vare på håret vårt – da sparer du deg for den store jobben til høsten.
En enkel måte å ta vare på håret er å bruke produkter som inneholder UV-beskyttelse. I alle frisørsalonger finner du sol-produkter som er tilpasset sommerhåret. Produkter med UV-beskyttelse fungerer på samme måte som solkrem på huden; det legges en beskyttende hinne rundt håret og beskytter mot skadelige elementer utenfra.
Vind, varme, salt og klor er hårets «hovedfiender». Håret tørker ut og strukturen svekkes, noe som igjen gjør at håret mister elastisitet og knekker lettere. Noe mange ikke vet er at håret, i likhet med kroppen, kan bli solbrent – da ser håret ofte brusete ut, og det kjennes stivt og tørt.
Bader du ofte, bør du bruke leave-in produkter som spray eller krem for å beskytte håret. Da blir håret mindre påvirkelig for belastningen fra salt og klor.

Etterpleie

For å rense håret etter dagene i sol og bad, vasker du håret ditt sånn at rester blir fjernet før neste dag. De fleste solshampoer har rensende stoffer i seg. Og husk! En god kur bør settes i minst 2-3 dager i uken! Det finnes en rekke varianter hos frisøren din – som både er enkle å påføre og skylle ut.

Herlig sommer = herlig festivaltid!

Rufsete krøller lager du selv! De hotteste festivalfrisyrene for jentene i år har bølger og fletter. Gjerne hver for seg, - men det fungerer også veldig fint sammen! Har du bølger i håret fra naturens side, fremhever man disse ved å bruke en diffuser på føneren (Endestykke som festes foran).
Ønsker du enda mer liv i håret, krøller du enkelte partier med krøllstav eller glattejern for å få mer definerte krøller. 
Er du de som ikke har en eneste krøll i håret naturlig – fortvil ikke! Bølger lager du enkelt ved å krølle hele håret med krøllstav eller glattetang: Krøll i ulike retninger - noen mot høyre og noen mot venstre for å skape et naturlig uttrykk. Men HUSK! La krøllene avkjøles før du tar i håret. Når håret er «kaldt» kan du gre gjennom det med en kam med store tagger – da får du frem et mer rufsete utrykk, istedenfor de «fine» krøllene.
For å få bølgene til å holde hele kvelden, er det viktig at du har gode produkter i håret før du starter. Fordel godt med saltvannsspray i hele håret for godt hold og et matt uttrykk. (Matt finish er kjempestilig!) Ta også i en varmebeskyttende spray for å beskytte håret mot bruk av varmeverktøy. 
Avslutt med et hårbånd, gjerne med blomster, for den optimale festivalfrisyren.

Fletter er in som aldri før!

Fletter går aldri av moten, og er for alvor i vinden igjen. Denne er super; en flette som går fra den ene siden, over hodet og ned på den andre siden –om det er en fiskebensflette, en utenpåliggende flette eller en vanlig pariserflette bestemmer du. Husk at med som så mye annet, øvelse gjør mester! Du finner massevis av gode flettetips på for eksempel Youtube.
Pass på at fletten ikke blir for fin og stram – dra litt i den slik at den blir stor, og heller rufsete enn glatt. Kommer ikke alt håret med eller noe faller ut av fletten, gjør det ingenting.
Fletter man bare deler av håret, kan resten fint kombineres med bølger. Man kan for eksempel flette en flette på hver side, legge dem over håret, som er bølgete, og feste de sammen bak. 
Lek deg med bølger og fletter, og nyt sommermånedene! Tar du samtidig vare på håret ditt, går du høsten i møte med skinnende, blankt og sterkt hår. 

God hår-sommer og velkommen til oss!
Team Ramm og Ramsvik.