Hjem » Bergen »  Reiser verden rundt for brudekjoler

Reiser verden rundt for brudekjoler

Ellen i Belle Amie Brudesalong reiser til både Milano og Los Angeles for å studere de siste kjoletrendene. Etter 26 år i bransjen er hun fremdeles ikke lei.

Belle Amie Brudesalong har 26 års erfaring med å finne den perfekte brudekjolen. De har også skreddere som tilpasser kjolen.

– Den kommende bruden tar ofte til tårene når hun har på seg kjolen for første gang. Å kjøpe en brudekjole er et av de mest emosjonelle kjøpene man gjør. Da er det viktig at man føler seg trygg på valget, og får god oppfølging, sier daglig leder i Belle Amie Brudesalong, Ellen Kristine Kraakenes.
– Vi er privilegerte som får hjelpe bruden i forkant av en så viktig begivenhet.

Håndplukker kjolene

I år er det 26 år siden Belle Amie Brudesalong så dagens lys på Sotra. I dag holder de til i store, lyse lokaler bak politistasjonen i Bergen. For å kunne tilby et stort utvalg brudekjoler, reiser Ellen ofte utenlands for å hente inspirasjon.
– Når jeg velger ut en kjole, vurderer jeg design og kvalitet. Det er også viktig at leverandøren er serviceinnstilt, og strekker seg langt for å gi bruden god hjelp, forteller eieren.
    Et tydelig tegn på at Kraakenes liker jobben, er at hun i mars 2016 åpner en ny butikk for brudekjoler. Butikken vil ikke være tilknyttet Belle Amie.
– Foreløpig vil jeg ikke avsløre for mye, men butikken vil være rettet mot en konkret gruppe blant vordende bruder, sier hun.

Advarer mot netthandel

Som på mange andre områder, har bruk-og-kast-mentaliteten også dukket opp i bryllupsbransjen. Ellen advarer imidlertid mot å kjøpe brudekjoler på internett. 
– I perioden april til august har vi ukentlig kunder som har kjøpt brudekjole på nettet, men som til slutt trenger hjelp fra oss. Som regel har kjolen vist seg å være i veldig dårlig kvalitet, eller i feil størrelse, beskriver Kraakenes.
    Flere salongsjefen har snakket med, har kjøpt både en og to kjoler på nettet for å helgardere seg.
– Man må se og kjenne på brudekjolen for å være sikker på valget. Til forskjell fra nettbutikkene, kan vi også anbefale tilbehør og styling. Vi har et stort utvalg i alle sjangrer, fra den klassiske brudekjolen, men også kjoler for de som vil skille seg mer ut.

Nostalgisk stil

Spekteret av brudekjoler man kan velge mellom er stort. Nytt av året er kjoler med nostalgisk stil fra 20-, 50- og 60-tallet.
– Du har blant annet boho-chic-stilen med blonder og blomsterkranser i håret. Andre ønsker gjerne Hollywood-stil og glamour. Det meste er lov, forklarer Kraakenes og legger til:
– Å skape kontraster og unike kombinasjoner for den enkelte brud er utrolig spennende, forklarer Kraakenes.
    Man ser gjerne tv-programmer som «Say yes to the dress», der både familie og venner er med når kjolen skal prøves. Belle Amie anbefaler derimot å ha med maks tre personer.
– Brudekjolen er brudens valg og ingen andres. Den skal vise frem bruden fra sin beste side, og den skal gi henne den tryggheten hun trenger. Ha med et par utvalgte personer som kjenner deg godt.

Kamp om brudgommens klær

I tillegg til brudekjoler tilbyr Belle Amie kjoler til brudepiker og klær til barn. De har også hatt et utvalg klær for brudgommen, men fra nyttår slutter de med herreklær. Årsaken? Stadig flere brudgommer velger å bruke dress.
– Konkurransen om brudgommens klær har blitt tøffere ettersom flere bruker dress. Dermed avslutter vi satsingen på herreklær, og utvider isteden med brudekjoler i det mer eksklusive slaget, forklarer Kraakenes.

Designere til Bergen

I løpet av året inviterer salongen utenlandske klesmerker til Bergen, der de får presentert kolleksjonen sin. Vordende bruder får da muligheten til å prøve et større utvalg av merket enn det salongen vanligvis har. Den 28. og 29. november får Belle Amie besøk fra Maggie Sottero Cuture Bridal. 23. og 24. januar kommer Modeca tilbake, sammen med det nye italienske merket Nicole Spose.
– Vi er den eneste butikken i Skandinavia som tilbyr Nicole Spose-kjoler. Det er kjekt å kunne ta med verden tilbake til Bergen også, ikke bare reise ut, smiler Ellen, som tidligere jobbet innenfor reiselivsbransjen. 
    Ønsker du å prøve kjoler under en av salongens designerdager, kan du booke time på nettet eller over telefon. Alle kunder får en halvannen time sammen med stylist.

Tekst: Janne G. Sørgulen janne.sorgulen@gmail.com | Foto: Janne G. Sørgulen, Frost Studio, Kristin Aas & Belle Amie

Følg IN magasinet på Facebook