Interiør & design »  Nye trender i hus og hage

Nye trender i hus og hage

Utestuer er populært som aldri før, hos møbelvarehuset Bohus Løding i Eikremsvingen 2
finnes et bredt utvalg i vårens siste skrik hva hagemøbler og matchende interiør angår.
Klassiske kurvplastmøbler er på full fart inn i de norske hager og hjem. Stikkordene er svart, mørk brun og natur- gjerne med innslag hvite, lysegule eller eplegrønne accessories, slik som puter, lykter, parasoller og bespisningsartikler. Kjøp gjerne ting som kan brukes inne som ute. Uansett, skal du fornye ”looken” ute eller inne, er Bohus stedet for den optimale møbelinspirasjon!

– Med det utvalget vi har å velge i går vi en spennende vår og sommer i møte, sier varehussjef Kjell Gaupseth Hammerø. Trenden i år er å trekke inn elementer av comfort og design også på hagemøbelfronten. Du skal sitte godt, ha nok plass på spisebordet og ha muligheter til å enkelt utvide til en ekstra sitteplass eller to. Bohusserien Mekka finnes i flere størrelser og moduler. Fleksibiliteten er stor og det brede utvalget i puter og andre accessories gjør at hver enkelt kan lage sin egen individuelle stil. Stilen ute kan gjerne gjenspeile farger og elementer fra innemiljøet.
– Det gir en behagelig helhetsfølelse og kan utgjøre det lille ekstra, sier interiør og kundeveileder i Bohus Lødning Monika Eiknes. I tillegg til at hagemøblene er pene å se på og gode å sitte i, er de også tilnærmet vedlikeholdsfrie. Serien Mekka er laget av et kurvplastmateriale som heter Polyrattan og er meget slitesterkt. Det enkleste for å holde kurvplastmøblene ved like er å regelmessig spyle bort skitt og støv og la de selvtørke. – Aluminiumsmøbler i grått, svart og sølv er også et stilig alternativ som er enkle, praktiske og vedlikeholdsfrie, sier Eiknes. Hun fremhever da spesielt serien Kastell. - Ypperlig for små hager og balkonger, men også som et komplett utestuemøblement hvis man ønsker det. Det anbefales likevel at alle typer utemøbler, i den grad det er mulig, beskyttes for regn. Ved å ha et lite overbygg, slipper man stresset med å ta inn puter, tepper og annet i en fei skulle værgudene plutselig finne på å slå seg vrange.

Romantisk

Beveger vi oss innendørs er det den romantiske stilen som gjelder. Kjell G. Hammerø trekker fram serien Scarlett som både finnes i klassisk hvit eller svart. Sortimentet strekker seg fra komplett stuemøblement til entre, soverom- og kjøkkenmøbler. Det gir oss umiddelbart assosiasjoner til den svenske skjærgården, innholdsrike smørgåsbord og en særdeles behaglig atmosfære. Og det frister virkelig å sette seg ned i den innbydende svenskproduserte Bakersfield-sofaen som står i stil.
– Pynt gjerne med egenbroderte puter om du vil – alt passer til denne stilen, sier Hammerø. Men det bør gjerne være litt mykt. Alt fra duker, puter, gardiner i rosa og lilla pastell til tepper i jordfarger passer godt inn, legger interiør og kundeveileder Monica Eiknes til. Blanding av gammelt og nytt er lov, litt sånn ”shabby chick” sier hun.
– Store speil med tykke rammer og lykter i robust tre er også med på å skape den romantiske sommerstemningen inne som ute...

Mer Skandinavisk

I tillegg til en sommerlig smak av svensk skjærgård har Bohus kanskje Norges beste utvalg hva norsk design og merkevare angår. Her står kvalitetsmøbler fra Stordal, Fjords by Hjellegjerdet og Brunstad på rekke og rad.
– Fjords by Hjellegjerde har kommet med en ny innovativ serie nå som heter Multe, sier Eiknes. Den består, som navnet riktignok indikerer, av multeformede møbler eller rettere sagt: multeformede puffer og småbord. Bordet som står utstilt hos Bohus er i fargen ”wenge”. En annen innertier er stolen Delta fra Brunstad. Den finnes i utallige materialer, farger og design.
– Du får den til og med i eksklusivt fåreskinn, sier Eiknes. Fjords by Hjellehjerde har også flotte stoler for deg som vil sitte anstendig avslappet og tilbakelent.
– Se på Baloo foreksempel: Dette er en sprek stol med et spenstig 60-tallsinnpirert design. Baloo har også en behagelig gyngefunksjon, vel verdt å prøvesitte. Gjennomgående for alle norske møbler er godt håndverk. Man skal lete lenge etter bedre materialer og nøyaktigere utførelser på innemøbler.
– Norske møbeldesignere og produsenter er flinke til å ta inn elementer av gammelt og tradisjonsrikt, slik som foreksempel å bevisst bruke ulltekstiler fra kvalitetsprodusenten Innvik Sellgren og blande dette med tidløst design. Giske-sofaen fra Stordal er et godt eksempel på akkurat det, sier Eiknes.
Om du er ute etter hagemøbler, innemøbler eller begge deler, alt finner du under ett tak hos møbelvarehuset på Årø.
– Butikken bugner av nyheter og her er noe for enhver smak, avslutter Eiknes og Hammerø.

Tekst: Lena Nerland Foto: Lena Nerland og Bohus