Hjem » Trondheim »  Nye lokaler, samme ekspertise

Nye lokaler, samme ekspertise

Løplabbet har flyttet inn i nye, freshe lokaler midt i Nordre gate og åpner med det sitt mangfoldige tilbud for enda flere kunder.

Løplabbet er den eneste kjeden i Norge som har spesialisert seg på løping. De som jobber her er idrettsutdannede og butikken kan derfor tilby eksperthjelp til sine kunder. Leter du etter en løpesko som passer dine behov og din løpestil, bør du ta turen innom.

Den perfekte skoen for deg

Ronny Ingebrigtsen er butikksjef hos Løplabbet i midtbyen og har tidligere utdannet seg som fysioterapeut.
– Vi bruker kunnskapen vi har om løping og løpeteknikk, og legger det sammen med kundens behov.
Han understreker at samspill med kunden er noe de legger stor vekt på når de skal finne den perfekte skoen.
Det viktigste verktøyet de som jobber i Løplabbet har, er deres egen ekspertise. For å finne ut hvilken sko som er riktig for deg, vil de derfor starte med en kort prat hvor de blant annet får greie på hvilke behov du har, om du plages av noen skader, og hvilket nivå du løper på.
Deretter gjør de en løpeteknikkanalyse i to enkle steg. Det første steget går ut på at du står på en speilkasse. Dette gjør det mulig for de som jobber på løplabbet å sjekke tråkket ditt og hvor du legger tyngden på føttene. Dette kan fortelle om du for eksempel trenger ekstra støtte eller mer demping i skoen. Deretter løper du litt på en trede-
mølle som er plassert i et hjørne bak i utikken. Du blir filmet i ca. 20 sekunder og ut i fra denne filmen kan de se nærmere på løpeteknikk og eventuelt gi deg råd om du trenger det. Ut i fra denne analysen kan de finne hvilke sko-alternativer som vil være best for deg og din løpestil.
– Kunden må også være oppmerksom på hva som føles riktig og behagelig. Vi kan gi gode råd ut i fra vår ekspertise, men til sist er det bare kunden som kan kjenne hvordan skoen funker for en selv. Dette handler mye om samspill.

Ikke bare en butikk

Hos Løplabbet har de det meste av utstyr du trenger for å løpe på alle nivåer. Du finner blant annet freshe sko og klær, pulsklokker og øretelefoner, men dette er mye mer enn bare en butikk.
Løplabbet kan tilby en rekke tjenester. I tillegg til tidligere nevnte løpeteknikkanalyse, er det mulig å ta både O2-test og laktatest. O2-testen sjekker ditt maksimale oksygenopptak, noe som er viktig for prestasjonen i en utholdenhetsidrett som løping.
Har du pulsklokke eller planer om å kjøpe en, er laktattesten lur å ta. Denne hjelper deg med å finne din riktige treningsintensitet. Ved hjelp av denne testen kan fagfolkene hos Løplabbet finne ut hvor høy puls du kan ha før du får opphopning av melkesyre og stivner. Dette vil hjelpe deg å få best mulig utbytte av pulsklokka.
I tillegg til disse testene har Løplabbet en egen løpegruppe hvor du kan være med uansett nivå.
Dersom du er glad i å løpe, har lyst til å starte eller har spørsmål om løpeteknikk, er Løplabbets eksperter klare til å gi deg den hjelpen du trenger i sine fine, nye lokaler i Nordre gate.

Tekst & foto: Jenny Andersen

Følg IN magasinet på Facebook