Interiør & design »  Leverandør som er med i prosessen fra a til å

Leverandør som er med i prosessen fra a til å

Tor Ivar Bjørseth har gjort hobbyen sin til levevei. Interiørkonsulenten fra Molde har funnet sin nisje – han hjelper kundene sine fra plan-leggingsstadiet til ferdig installert produkt. Det betyr at han
drar hjem til kunden og kartlegger behovene ut ifra
deres ønsker og ikke minst budsjett.
I lyse moderne lokaler i Moldehallen har han kjøkken i prisklassen fra 20 tusen og opp til en halvmillion.

Her er det noe for enhver smak. Enten man foretrekker det nostalgiske og hjemmekoselige eller det minimalistiske.
I en avdeling står et kjøkken som absolutt tilhører den første kategorien. Et kjøkken som gir assosiasjoner til kokekaffe fra kjele og duften av hjemmelaget bakst og blondegardiner. Lyst og kremfarget med høye overskap og profilert listverk. Glasskap med plass til bestemors småblomstrete arveservice, stettefat, fajanse og mugger, og «gammeldagse» håndtak på skuffer og skap. Et solid brukskjøkken hvor alt materiale er i heltre – fra skap til benkeplater.
I den andre enden av lokalet står kontrasten: Hypermoderne og glinsende. Knallrødt mot svart – elegant og stramt. Rene og enkle linjer.

Et ultramoderne kjøkken for dem som foretrekker det minimalistiske. Her er det rom for stil og eleganse, den nyeste espressomaskinen og designvasen med en enkel rød rose mot svarte fliser.. Kort sagt et rom hvor alt interiør matcher og ingenting overlates til tilfeldighetene! Og ikke mye plass til rot, må vite.. Her er det heller ikke rom for impulskjøp eller loppemarkedfunn, men til gjengjeld er det svært dekorativt, elegant og praktisk.

Minimalismen kommet for godt

Jeg spør Bjørseth om han tror at den minimalistiske stilen er kommet for å bli.
– Det tror jeg den er, ikke minst fordi trenden er svært praktisk. Det er hygienisk og lett å holde rent med sine glatte overflater – i motsetning til innredninger med profilert listverk og mange hyller som lett samler støv.
– Hva er trenden innen kjøkken for tiden?
– Vi går i en retning mot større og større kjøkken. Gjerne et flerbruksrom, svarer han.
– Hvordan ser ditt kjøkken ut?
– Hjemme hos oss har vi valgt en åpen løsning. Og jeg elsker å lage mat! Derfor har jeg flyttet kokeplassen fra veggen og ut mot allrommet slik at jeg kan prate med dem rundt meg. Det er en løsning jeg anbefaler – det er langt mer trivelig enn å stå med ryggen til andre mens man lager mat. Vi bruker kjøkkenet når vi har gjester, siden det er et flerbruksrom med både spiseplass og sofagruppe. Selv har han renovert familiens bolig slik at de har fått det akkurat slik de vil ha det. Selv innrømmer han at det nok er han som har bestemt mest – siden det er jobben hans. Og ikke minst hobbyen hans – han forteller at han er storforbruker av interiørmagasiner og at samboeren nok kan gå litt lei når de er på ferie i utlandet – han bare simpelthen MÅ innom enhver kjøkken- eller interiørforretning han ser. . Han oppdaterer seg også på nyheter i markedet ved å dra på messer rundt omkring.
Selv sier han det slik: – Jeg har drevet med mye forskjellig innen jobbsektoren. Men denne jobben er den morsomste jeg noen gang har hatt! Bjørseth legger til at han har dratt stor nytte av morens 26 års lange bransjekunnskap når han for to år siden startet forretningen.

Lokale produkter

Siden Molde ikke ligger langt unna nordmørsbygda Eide som har en lang tradisjon innen steinindustri, benytter Bjørseth seg av denne fordelen. Herfra kommer all stein som selges fra forretningen.
Og skiferen kommer fra trønderbygda Oppdal – heller ikke altfor langt unna Molde.

Totalleverandør

Bjørseth er snekkerkyndig og kan derfor tilpasse alt for kundene sine. Når han drar på kundebesøk har han blant annet med seg laser som måleredskap – mange av kundene hans skal renovere gamle hus hvor både avløp og elektrisk utstyr må tilpasses ny innredning. Ofte er vegger og tak også skjeve i gamle hus. Selv har han erfaring fra monteringsarbeid, men hans primære oppgave er rådgivning, planlegging og tilrettelegging. Han samarbeider derfor både med snekkere, rørleggere og elektrikere. For tiden er han i gang med å planlegge et uterom for en kunde – med boblebad. Og ideer har han i fleng – blant annet fra et bestemt program fra yndlingsserien sin – «Tid for hjem».

Terrasse og boblebad

Utendørs boblebad. Hagemøbler med stuepreg. Utekjøkken. Terrassevarmer og markiser. Planter og buskvekster. Nesten som i Syden – det finnes så mange produkter i dagens marked at vi på tross av klimaet kan bruke terrassen også utenom de solfylte dagene, sier han med iver i stemmen.
– Du kan få et helt nytt rom, en utestue, forsetter han og viser ivrig fram brosjyrer og kataloger med bilder av familien som samles i boblebad eller griller på terrassens kjøkken.
Bjørseth skal også begynne med salg av terrassegulv.

I tillegg selger han også garderobeløsninger og innerdører. Spesielt fascinert er han av skyvedører.
– Disse gir enorme muligheter, avslutter han. Et par kommer inn – de vil ha hjelp til å tilpasse et nytt kjøkken de akkurat har sett seg ut. Og Tor Ivar er behjelpelig – frem med papir og blyant! Overslag kommer på bordet – et møte hjemme mellom kunden og mannen som elsker jobben føres i avtaleboken.

Tekst: Inger Kristin Wessel
Foto: Grethe Ohr & Kogi