Hjem » Trondheim »  Ladbar hybrid-SUV eller Crossover?

Ladbar hybrid-SUV eller Crossover?

Vårens nylanseringer hos Bilcentrum har noe for enhver smak. Den robuste Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid EV med firehjulstrekk. Eller den smidige, elegante Renault Crossover, med storbyfølelse og plenty med fargekombinasjoner.

Norgeslanseringen av Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) var i februar i år, og forhåndssalget startet rett før jul. Det betyr at de første kjøperne allerede har begynt å kjøre sine nye outlandere på norske veier. Salgskonsulent for Mitsubishi, Ola Sletten Østerås, forteller om stor interesse for bilen.
– Bilen har blitt veldig godt mottatt i forskjellige tester. Det er en miljøvennlig og fremtidsrettet bil, til en overkommelig pris. Samtidig er den en stor og robust firehjulstrekker, sier Østerås.

Verdensnyhet

Den nye outlanderen er intet mindre enn en verdensnyhet. Outlander PHEV er verdens første ladbare hybrid-SUV med firehjulstrekk. Den har to el-motorer og en bensinmotor, og bilen velger selv kjøremodus ut fra sjåførens kjøremønster og kjøreforhold. Og den har en batteripakke som kan lades opp fra en vanlig stikkontakt hjemme i garasjen. Det betyr at den kan kjøres som en ren elbil over kortere avstander, og når batteriene er tomme, kommer bensinmotoren inn og sørger for nye krefter. Som ren elbil kan den kjøres maks 52 kilometer. Bilen lanseres som en stor og romslig familiebil, med en maksimal lagringskapasitet på 1740 liter når andre seterad er felt frem. Dette tilsvarer plassen man har i en Outlander med bensin- og dieselmotor.

Slipper rekkeviddeangst

Ved blandet kjøring har bilen et forbruk på 0,19 liter per mil, og et CO2-utslipp på 44 gram per kilometer, målt etter EU-norm. Østerås peker på at man her har mulighet til å kjøre svært drivstoffeffektivt.
– Den er ikke en ren elbil, så du slipper rekkeviddeangsten som mange har. Men det geniale er at man, ved riktig bruk, kan kjøre elbil fra mandag til fredag, og ta seg en lengre tur i helga på bensinmotoren, illustrerer han. Han viser til at bilen er godt tilpasset norske forhold ved at den er en stor og robust SUV med firehjulstrekk. Han mener også den er en prisgunstig bil, med en veiledende pris på 457 900 kroner, levert i Trondheim.
– Hvem er det så som velger en ladbar hybrid-SUV?
– Så langt har kjøperne vært en god blanding av barnefamilier og godt voksne. Det er både tidligere Mitsubishi-kunder og folk som ikke har hatt Mitsubishi før, sier han.

Renaults første Crossover

Franske Renault er også ute med en helt ny modell denne våren. Den nye Captur er Renaults første crossover. Selv hevder Renault at den tar med seg det beste fra tre forskjellige bilkonsepter: Design og høy sittestilling fra SUV, romslig kupe og modulære interiørdetaljer som i en flerbruksbil, og kjøreglede og komfort som i en kompaktbil. Den har en bakkeklaring på 20 centimeter, noe som er en fordel når man kjører på dårlige veier. Captur skal også fange kjøpere med sitt lekre design og den lave prisen. Bilen er tilgjengelig i hele 27 fargekombinasjoner, der tak, speil og spoiler er i en annen farge enn karosseriet.

Designperle

– Dette er en god, romslig og veldig trendy bil. Vi har solgt mye av den til folk rundt de tjue, men også til de over femti. Det er veldig mange damer som liker denne, og det har nok noe med at den skiller seg litt ut og at man kan gjøre den litt personlig, sier salgsansvarlig for Renault, Geir Møllersen. Han beskriver bilen som en designperle. Modellen kommer med et eksteriør prydet med lekre detaljer i krom, og innvendig er bilen stor og lys. Hanskerommet er ikke lenger et hanskerom, men en skuff på 11 liter. I bagasjerommet, som rommer fra 377 til 455 liter, er det et gulv som kan plasseres i flere nivåer, løftes ut og vendes. Når gulvet er på høyde med terskelen, beskytter det bagasjen mot nysgjerrige blikk. Og på det lavete nivået får du ekstra bagasjeplass.
 Levert i Trondheim har bilen en veiledende pris på 223 000 kroner.
– Det er rett og slett en vanvittig kul bil til en fantastisk pris. Den er usedvanlig god å kjøre, enkel å parkere, og sitter godt på veien. Du får mye bil for pengene, lover Møllersen.

Tekst & foto: Renate Brødreskift
 

Følg IN magasinet på Facebook