Interiør & design »  Interiørekspertene i Storgata

Interiørekspertene i Storgata

Hos Rav Interiør i Storgata 12 finnes det meste av det vi trenger for å skape et stilrent og hyggelig hjem. Med mange av de europeiske klassiskerne innenfor møbel og interiør representert, finner vi ikke maken til denne butikken i Molde.
Innehaver Ingerd Husøy Høknes legger vekt på ypperste kvalitet i sitt utvalg av møbler og interiør. – Finner du noe du liker skal det ikke være slik at man må kvitte seg med det etter bare noen år fordi kvaliteten er dårlig, sier hun. Ingerd viser ivrig fram en sofa som står utstilt fra den danske anerkjente møbelprodusenten Erik Jørgensen.

– Dette er solid håndverk! Flinke designere legger ikke bare vekt på visuelt design, men de fokuserer vel så mye på at møbelet skal være komfortabelt. – Det skal jo brukes, sier Ingerd. I butikken finner vi alt i fra solide eikebord med innleggsplater til matchende servietter til pådekningen fra Marimekko.

Prikken over i’en kan være så mangt, en spesiell lampe kan forandre uttrykket i et helt rom. – Finske Secto Design har for eksempel lansert en ny lampeserie nå som passer perfekt til de norske hjem, sier Ingerd. Lampen er selvfølgelig å beskue i de gjennomførte utstillingslokalene til Rav Interiør.

Tidløst design

Ingerd har nettopp kommet hjem fra den internasjonale møbelmessen i Milano, som forøvrig er den mest anerkjente i Europa. Hun kan fortelle at designerne har blitt mer organiske i formene. Det vil si stilen er mykere og elementet av komfort er kanskje enda mer framtredende. – En av de store italienske designhusene Moroso hadde mye innslag av brokadestoff i sine kolleksjoner, sier Ingerd. Brokade er jo selve symbolet på det tradisjonelle, og satt i en mer moderne kontekst kan man forvente seg mye spennende design innenfor den stilarten framover.
Men fortsatt er det mye svart og hvitt, med innslag av knallfarger, sier Ingerd. Av trematerialer som var brukt, var dette mørkbeiset, nesten svart. Ingerd understreker imidlertid at god design er tidløst. En sofa eller en lampe skal kunne overleve mange tiår. Det som er så bra med god design er at den aldri går ut på dato!

Prosjekter

Rav Interiør tilbyr også interiørtjenester til bedrifter og offentlige bygg. De hjelper til med 3D illustrasjon, organisering av rom og funksjoner, planløsning og møbleringsplaner, riktig farge-, tekstil- og materialvalg, belysning, møbel og komponentvalg og innhenting og oppfølging av anbud.

Ingerd selv har 12 års erfaring som interiørkonsulent og er medlem i den Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (MNIL). Hun har hovedfagseksamen fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole 1993.

Også kollega Stine Haugland har formell utdannelse innen faget. I 2005 oppnådde hun Bachelor i “Interior Architecture” ved University of South Australia. For å se hva Rav har utført av vellykkede oppdrag tidligere, så kan du besøke deres hjemmeside eller stikke innom butikken! Enten det gjelder kvalitetsmøblering for det private hjem eller offentlige bygg kan Rav være behjelpelig med sin ekspertise.

Tekst: Lena Nerland
Foto: Grethe Ohr