Interiør & design »  Hvitt og vakkert

Hvitt og vakkert

Gullsmed og Urmakerbutikken Aseco på Roseby har bygd om, og fremstår nå i større og mer praktiske, lyse og moderne lokaler. Omsetningen stiger i takt med at stadig flere av oss ønsker å smykke seg med vakre ringer i alle slags metaller, perler, diamanter, anheng og nydelige steiner.
Butikkens leder er ikke i tvil om hva kundene ønsker. – Det er fremdeles hvitt gull med diamanter som er det mest populære, sier butikkleder Eva Morewood. Aseco har også har blitt en stor aktør når det gjelder klokker.

Klokker og gull

Aseco har nemlig, for noen år siden, overtatt butikken til tidligere urmaker Erlandsen på Roseby. Det har definitivt vært en stor suksess, for Aseco har hele tiden måttet utvide tilbudet på klokkesiden.

I dag har de klokker fra de fleste leverandører som Seiko, Citizen og Inex, men også spesielle moteklokker fra Dolce & Gabbana og Police. Etter at Aseco i november totalrenoverte sine lokaler midt i senterets hjerte har de hatt en jevn økning i salget. Butikksjef Eva Morewood er sikker på at de nyoppussede lokalene med mye lysere og lettere farger har hatt sin betydning.

– Etter den omfattende ombyggingen har vi fått lokaler som gjør at kunden kan vandre rundt i fred og ro og se på våre utstillinger, sier Eva som også tror at folk har fått øynene opp for at Aseco alltid har gode tilbud og kampanjer på forskjellige smykker, som for eksempel hvitt gull med diamanter.

Kampanjer

Aseco er kjent for sitt brede utvalg og sine lave priser. I en tøff bransje har Aseco alltid en eller annen kampanje på gang der et bestemt sett av ringer, halskjeder med mer er å få til sterkt redusert pris.

– Aseco kan tilby sine kunder dette fordi de i mer enn 40 år har drevet med egenimport direkte fra de største fabrikkene og engros salg, sier Eva og presiserer at dette gir kundene de samme kvalitetsvarene fra de samme produsentene til langt hyggeligere priser!

Aseco tilbyr også sine kunder alle typer reparasjoner og kundene kan få bestille og designe sine egne smykker.

– Dette blir gjort på vårt gullsmedverksted i Ålesund, som ledes av en Gullsmedmester, sier Eva som legger til at de også har urmakerverksted tilknyttet kjeden.

Konfirmantene kommer

Aseco og betjeningen på Roseby ser frem til å få besøk av unge konfirmanter til våren og lover å kunne tilby nye varer med ny design og det til en god pris.

– Det kommer mye nytt til våren og vår innkjøpsavdeling er stadig på utkikk etter nye trender, sier Eva Morewood.

Konfirmantene er svært bevisste på hva de ønsker seg kan butikklederen fortelle. At det er et større utvalg for kvinner er vel helt naturlig, men Aseco har også plass til herrene. Det er også helt vanlig at gutter tar turen innom butikken, enten for en slipsnål eller for en oppmerksomhet til kjæresten.

– Nå finnes det mer maskulin ørepynt og piercing smykker for gutter, sier Eva som er glad for at menn kommer innom butikken. Den eneste forskjellen som butikklederen legger merke til er at gutter ønsker seg mer gult gull

Med konfirmasjon og vår kommer også interessen for bunaden frem. Og Aseco har et svært godt utvalg og tilbud på bunadsølv.

– Vi er gode på bunadsølv, og vil til våren ha gode kampanjepriser på hele sett med bunadsølv, sier Eva Morewood.

Sikker vinner

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig at ektemenn setter pris på sin kjære med en morgengave, en oppmerksomhet til en kone som har født sin førstefødte eller at de ved andre spesielle anledninger satser på gull som en gave. En gave som ganske sikkert vil bli godt mottatt.

– Det skyldes nok at folk flest har bedre råd, men jeg elsker å stå i butikken og ta imot kunder, sier Eva som i nesten tjue år har fulgt utviklingen i gullsmedyrket fra innsiden.

Mye har forandret seg i disse årene, men at gull og diamanter fortsatt er en sikker vinner er helt sikkert, avslutter butikkleder Eva Morewood.

Tekst & foto: Claus A. Giskemo