Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Hva er sesongens «IT LOOKS»?

Hva er sesongens «IT LOOKS»?

Det engelske uttrykket for trend er i dag «IT». Inspirasjon hentes fra ulike steder - motevisninger, rød løper, og gjerne fra gatebildet. L’Oréal Professionnel henter inspirasjon fra de viktigste motevisningene, fra verdens mest fotograferte kjendiser, fra personligheter vi ser i gatebildet rundt om i verden og har på bakgrunn av dette skapt sesongens 3 It Looks!

1: Icy Brown Bob er kåret til årets klipp. 2: Silver blonde er den nye smarte nyansen av blonde farger. 3: Rose gold er den hotteste hårfargen for tiden!

Harry Rene Jensen, Innehaver av RAAH FRISØR i Bergen deler samme inntrykk. Han uttaler:
– Jeg tror mange henter inspirasjon fra sosiale medier, blogger o.l. Dette er jo noe som bare har blitt sterkere og sterkere de siste årene og er vel den største forandringen de siste 5 årene. Nå får folk med seg trender raskere enn tidligere og er også åpen for stilendring oftere enn før.
Denne demokratiseringen og utviklingen av trender ser vi tydelig i oppkommet av tydelige It girls: unge kvinner kjent over hele verden for sin unike stil, egenart i valg av klær og hårstil. Disse kvinnene er ofte på høyde med Hollywood kjendiser, og representerer dagens trendsettere. 
I New York og Paris, kunne vi under høstens motevisninger se et tydelig preg av metalliske nyanser, inspirert med sesongens fargepaletter. Colorist, Frédéric Mennetrier, og stylist, Odile Gilbert skapte bevegelse, dybde og et sofistikert uttrykk, som spiller på metalliske nyanser av silver blonde, rose gold og icy brown og utviklet på den måten sesongens «hotteste» hårstyling!

Rose gold retro waves

Rose gold er den hotteste hårfargen for tiden! Denne blonde-kobber, møter aprikos nyansen er en ny utgave av jordbær blond. Alle faller for Rose Gold! Vi ser det fra Bottega Veneta og Marc Jacobs til Hollywood stjerner som Jessica Chastain, i fantastisk kombinasjon med retro bølger. Hemmeligheten bak disse retro bølgene er den moderne doble-tekstur effekten: glatt ved hårrøttene og bølger som møter krøller i lengdene.

Icy brown bob

En icy brown trend beveger seg fra mørk askebrun til lys, kald kastanje. Kombinert med en bob – som er kåret til årets klipp av The New York Times – er sesongens Icy Brown Bob en nyhet. Ifølge Odile Gilbert, finner vi bob-klippen absolutt overalt denne sesongen. Hun forklarer.
– Det som gjør at bobben er veldig i tiden denne sesongen er de grafiske formene kombinert med en metallisk brun farge, som dreier mot antikk bronze». Harry Rene Jensen erfarer dette i sitt daglige arbeid. Han forteller at «Farger i ulike former for Ombre er fortsatt veldig etterspurt av kundene. I tillegg er kalde brune mocca farger en stor trend.

Silver blonde chignon

Silver blonde er den nye smarte nyansen av blonde farger. Vi ser det på kjendiser som Carey Mulligan og Miley Cyrus, og denne platinum blonde nyansen beveger seg fra intens grå til subtil sølv. Inspirert av flere moteshows (Nina Ricci, Loewe) og kjendiser (Kate Upton, Naomi Watts), er denne nyansen ofte kombinert med en voluminøs chignon som er både lett og moderne. Ifølge Odile Gilbert, bringer den sofistikerte chignon oppsetningen mykhet og en retro touch til den moderne sølvaktige fargen.
Harry Rene Jensen tror denne trenden forsterker seg utover vinteren 2014. 
– Vinteren bærer ofte preg av at kunder ønsker noe nytt og vil vekk fra «sommerhåret». I Skandinavia elsker vi jo kalde farger, noe trenden kommer til å bære preg av. Vekk med de lyse stripene og inn med mer duse, kalde blondnyanser.