Klær & mote »  Hårpleie i Molde

Hårpleie i Molde

Trenger du nye impulser og inspirasjon? Hos Saxoføn finner du dyktige frisører som er oppdatert på det aller siste innen faget. Velkommen inn for en profesjonell hårbehandling.
Article imageSaxoføn er en av Moldes mest populære frisørsalonger. De holder til i store, lyse og trivelige lokaler i Myrabakken 1, midt i Molde sentrum. Her tilbyr de alt fra det klassiske til det mest utradisjonelle, både innen klipp, farge, permanent, oppsetninger og brudefrisering.

For å øke sin kompetanse og gi kundene et enda bedre tilbud ansatte de i oktober en ny frisør, som også er utdannet stylist og ”makeupartist”.

Da Anne Britt Hoel Inderhaug og Wenche Østby Indset startet Saxoføn sammen i 1996 hadde de ingen planer om å bli flere. Men etter et drøyt år så de at pågangen av kunder ble så stor at det ble naturlig med en utvidelse.I dag har salongen seks dyktige medarbeidere som står til tjeneste med sine kunnskaper og ferdigheter. Fem faglærte frisører med stor kompetanse og i tillegg en talentfull lærling.
Article image

Velvære i fokus

– Vi vil at salongen skal være et sted hvor man kan hente impulser og inspirasjon. I en travel hverdag er det viktig at kundene opplever å bli godt tatt vare på i en rolig og avstressende atmosfære.
Med moderne interiør, behagelige stoler og stjernehimmel i taket over vaskene, bør de aller fleste kunne sette seg godt tilbake i stolen, slappe av og la seg fornye.

I tillegg til flotte lokaler har salongen også et knippe smilende og dyktige ansatte som alle setter sine kunder i fokus. Vi er her for å gi kundene en opplevelse av velvære og profesjonell hårbehandling, forteller jentene.
Article image

Lang og bred erfaring.

– Frisørene som jobber hos Saxoføn reiser regelmessig på kurs i inn- og utland for å hente inspirasjon og lære de nye trendene. Slik motebildet er i dag kan alle finne sin egen stil og allikevel være med i tiden. Dette gjør jobben vår så utrolig spennende.

Noen av oss har vært i bransjen i over 30 år og sammen med de unge frisørene våre gir det oss både lang og bred erfaring samt nye impulser. Det er utrolig viktig at vi kan se an kundene våre slik at vi kan gi dem de rette rådene vedrørende frisyre og produktvalg.

På salongen legges det vekt på teamwork, og de gir hverandre gjerne en hjelpende hånd. Vi har alltid noe å lære av hverandre og det gir inspirasjon til oss alle. Det som er så spennende med frisørfaget er at vi aldri blir ferdig utlært.

Nysatsing

Siste nytt hos Saxoføn er ansettelsen av Elisabeth Øie Heggem fra Eidsvåg. Elisabeth har jobbet syv år i en av ”På håret”-kjedens salonger i Oslo. Her har hun spesialisert seg på farging og var en av kjedens colormastere.

I tillegg til jobb og videreutdanning som frisør, har hun utdannet seg til makeup-artist og har også tatt eksamen i ”stil og form”. Etter ett års mammapermisjon gleder hun seg nå til å etablere en ny kundekrets i Molde.

– Vi har sett at det er flere og flere som ber om veiledning til makeup og til å finne en egen stil. Derfor valgte vi å satse på Elisabeth, sier Anne Britt.

Både hun og de andre ansatte gleder seg over å ha fått Elisabeth med på laget. De mener at hun har mye å tilføre salongen. Ikke minst det at hun har erfaring fra en stor salong i Oslo.
Article image

Drømmen om å bli frisør

Mens hun jobbet i Oslo tok Elisabeth også veilederkurs for å kunne jobbe med lærlinger. Så i tillegg til å ta seg av kundene, er Elisabeth faglig leder for Saxoføns nye lærling, Hilde Opstad. Hilde jobber nå med kunder under veiledning.

– Det er alltid veldig viktig at kundene er informert når de behandles av en lærling. Når du er under veiledning tar ting lengre tid. Hilde synes at frisørfaget er spennende og liker utfordringene.

Både Elisabeth og Hilde har alltid visst at de ville bli frisører. De har alltid likt å jobbe med hår og hatt evnen til å skape med hendene sine.

– De aller fleste bare vet at de vil bli frisør, sier de. Det er kreativt. Vi får møte mange hyggelige mennesker og vi får lære noe nytt hver dag. Og så er det så hyggelig å se at kundene blir fornøyde med jobben vi har gjort, legger de til.

Bare det beste

Salongen er oppdatert på det aller siste hårpleieprodukter. – Daviness (italiensk) er nye produkter i salongen. De setter miljøaspektet i fokus. Produktene er oppbygd på naturlige ingredienser. Vi er stolte over å kunne tilby det siste nye på hårpleiefronten.

– Det er viktig for oss at vi er sikre på kvaliteten på det produktet som vi leverer fra oss. For det er hele tiden kunden som er i fokus hos Saxoføn. Om du har vært kunde der fra starten av, eller om du er der for første gang.

Deres mål er at du skal være så fornøyd når du forlater salongen at du ønsker å komme tilbake neste gang du skal til frisøren.

Tekst: IN magasinet Foto: Ingvald Kaldhussæther & Grethe Ohr