Interiør & design »  Diamonds are a girl’s best friend

Diamonds are a girl’s best friend

Om noen skulle være i tvil, dette utsagnet er ikke langt fra sannheten. Og skal du ha en gave til en kjæreste, mor, søster – kort sagt til oss jenter blir det sjelden feil med en gave som glitrer i solen.
Article imageHos Gullsmed Svein Strande i Storgata bør alle kunne finne sin perfekte glitrende gave. I tillegg til et stort utvalg av tradisjonelle gull- og sølvsmykker, er Gullsmed Svein Strande èn av kun 20 utvalgte butikker i Norge som fører Ole Lynggaards eksklusive smykke-kolleksjoner.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trendskapende danske

Ole Lynggaard har designet og produsert kvalitetssmykker i over 50 år. Hans datter Charlotte er nå andre generasjon gullsmed i familiebedriften. De legger særdeles stor vekt på håndverk og funksjon, og det kan ta år å komme frem til det endelige designet eller produktet. Detaljer og kombinasjoner er varemerket til smykkene ifra Ole Lynggaard.

Nå har de også fått sitt Hollywood-gjennombrudd. Celebriteter som Sharon Stone, Britney Spears og Paris Hilton har alle blitt avbildet i ukeblader verden over iført eksklusive smykker fra Ole Lynggaard.
Også det danske kongehus har satt pris på Ole Lynggaards smykker, de er i år blitt Kongelig Hoffleverandør til det danske kongehus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspirert av dikter

Inspirert av den romantiske dikteren John Keats, har Ole Lynggaard gjort dikterens «A Thing Of Beauty Is A Joy Forever» til et varemerke for smykkene sine.

Et eksempel på dette utsagnet er kanskje den fleksible «kulelåsen», som Ole Lynggaard selv fant opp for 30 år siden. I anledning 30 års jubileet har Ole Lynggaard gitt låsen nytt liv, med hele 24 nye varianter i 18 karat rødt- og hvitt gull, både med og uten briljanter. Grunnidéen bak Ole Lynggaards lås er variasjon. Dette går som en rød tråd igjennom alle kolleksjonene. Man skal kunne bruke samme lås til mange ulike smykker, både i sølv, gull, perler og stener.

Et annet eksempel er kanskje datteren Carlotte`s lærsmykke «Sweet Drops», som er et luksuriøst lærsmykke i håndsydd, mykt kalveskinn med avtagbare charms. På denne måten kan smykket tilpasses akkurat slik det passer deg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varer evig

«Gull, selve symbolet på kjærlighet og troskap, i tillegg til at det forbindes med velstand, makt og varig verdi.»

Tar man godt vare på kvalitetssmykker varer de nesten evig. Skulle uhellet likevel være ute, eller kanskje du har arvet noen smykker fra en grandtante og de bare ligger der, så kan Gullsmed Svein Strande hjelpe deg med dette også. Både far Svein og sønn Svein Arild er utdannet gullsmedmestere. I tillegg til å reparere, «fatte» steiner i smykker og gravere kan de for eksempel hjelpe deg med å designe, og lage ditt helt spesielle smykke.

Og er du litt sent ute med årets julegave, er trøsten at hvis du kjøper et smykke hos Gullsmed Strande så slipper du å vente på gravering – det gjør de på dagen.

Da skulle det vel bare gjenstå å si på gjensyn hos Gullsmed Strande – og ønske god jul!

Tekst: IN magasinet Foto: Linda Grønseth