Hjem » Trondheim »  Bygger bolig- & hyttedrømmer

Bygger bolig- & hyttedrømmer

Quartett Eiendomsutvikling AS utvikler boligprosjekter i Trøndelag og hytter og hyttetomter på Oppdal. Til nå har selskapet solgt enheter for cirka 750 millioner kroner.

Hyttene på Gorsettunet har gjennomgående god standard og et moderne uttrykk, samtidig som man har bevart tradisjonelle elementer.

– Vi jobber 50 prosent i Trondheim og 50 prosent i randkommunene. Det er i kommunene rundt Trondheim veksten skjer, sier daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling AS Per Otto Wigum.

Eva Ekrem og Per Otto Wigum i Quartett Eiendomsutvikling AS jobber med utvikling og gjennomføring av nye boligprosjekter i Trondheim og randkommunene, samt flere hytteområder i Oppdal.

Gode, funksjonelle boliger

I 2008 startet han Quartett Eiendomsutvikling – et eiendomsutviklingsselskap som jobber med utvikling og gjennomføring av nye bolig- og fritidsprosjekter. Selskapet står for tomtekjøp, prosjektering, bygging og salg til sluttbruker, og har en målsetting om å selge gode, funksjonelle boliger til kundene. Over nesten en tiårsperiode har selskapet solgt rundt 200 enheter i Trondheim og nabokommunene. Med en snittpris på 3,75 millioner kroner per enhet utgjør dette totalt 750 millioner kroner.
– Vi jobber stort sett med mindre prosjekter på 20 til 40 enheter, og vi er komfortable med det. De som kjøper av oss skal være fornøyde, sier Wigum.

Trondheim og randkommunene

I Trondheim har Quartett nylig ferdigstilt boligprosjektet Tonstadbrinken på Tiller, som består av 34 enheter og omfatter både rekkehus, kjedeboliger og leiligheter. Prosjektet, som er sluttsolgt, ligger sentralt til med kort vei til skoler, barnehage, kjøpesenter og servicetilbud. Høsten 2016 ble prosjektet Gamle Åsvei 51 på Byåsen ferdigstilt. Prosjektet ligger på toppen mellom Marienborg og Ila med kort vei til sentrum. Quartett har også utviklet prosjekter på Grilstad, Nardo og Heimdal, og i kommunene utenfor Trondheim har selskapet utviklet boligprosjekter i Melhus, Klæbu, Skaun og Kristiansund. Wigum opplyser at de nå skal i gang med to større boligprosjekt i Skaun, samt et mindre leilighetsprosjekt i Fortunalia og et større prosjekt på Strindheim.

Vurderer prosjektene

Som eiendomsutvikler gjør Quartett en vurdering av salgbarhet og økonomisk fundament før det tas beslutning om å gjennomføre et prosjekt, og prosessen fra tomtekjøp til ferdigstillelse tar gjerne to-tre år. Quartett gjør både egne investeringer og inngår samarbeid med partnere som bidragsytere i prosjektene.
– Får vi tak i en tomt må vi vurdere om det er lønnsomt å utvikle denne videre, sier eiendomsutvikler i Quartett Eiendom Eva Ekrem. 
Hun jobber blant annet med vurdering og utvikling av eiendommer i samarbeid med arkitekter, samt salg og markedskoordinering mot samarbeidspartnere og eiendomsmeglere.

Lang erfaring

Ekrem har mange års erfaring som salgsleder og prosjektkoordinator for flere utbyggere, og var fra 2002 til 2010 ansvarlig fro nybyggdivisjonen til Nylander/Krogsveen i Trondheim. Hun er utdannet i markedskommunikasjon, prosjektledelse, prosjektstyring, eiendomsmegling og rettsvitenskap. Wigum er utdannet innen salg og markedsføring, og har over 20 års erfaring fra eiendomsutvikling og prosjektledelse. Han har tidligere drevet eget selskap, før han ble ansatt som salgssjef i Maja Eiendom og som eiendomsutvikler i Primahus Bolig. Wigum påpeker at den brede erfaringen og kompetansen er viktig for gjennomføringen av prosjekter.

Sansen for Oppdal

Siden 2010-2011 har Quartett også drevet med utvikling av hyttetomter og hytter på Oppdal, nærmere bestemt på Gorsettunet like ved alpinanlegget i Stølen, og på Gjetberget, som ligger ved inngangen til Gjevilvassdalen. På Gorsettunet ligger hytteprisen på under tre millioner kroner, mens på Gjetberget ligger tomteprisen på cirka en millioner kroner, og totalpris for ferdig oppsatt hytte på 3,5 millioner kroner og oppover. 
– Egentlig var det litt tilfeldigheter som gjorde at det ble Oppdal, da jeg kom over et hytteområde. Jeg har alltid hatt sansen for Oppdal, både sommer og vinter, og det er jo en av e mest populære fritidskommunene i Trøndelag, sier Wigum. 
Han har ansatt en egen eiendomsutvikler på Oppdal, som har god lokalkunnskap, og som kan ta med interesserte kjøpere på visninger og befaringer på tomtene og prosjektene som allerede er i salg. Wigum forteller at interessen for hytteprosjektene har vært god, og sier de så langt har solgt cirka 80 tomter og hytter på Oppdal. Selskapet har per i dag cirka 100 tomter og hytter under utvikling og prosjektering.

For mer informasjon om fritidsprosjektene på Oppdal, se www.gorsettunet.no og www.gjetbergethyttetun.no.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Quartett Eiendom