Hjem » Trondheim »  Bogart – stilfull jubilant

Bogart – stilfull jubilant

Den lekre butikken som i 2005 ble de kåret til årets butikk, feirer i år 25 års jubileum og er velkjent, ikke bare i Trondheim, men faktisk over det meste av landet.

Modell for en dag

Lørdag 19.mars hadde vi en liten gathering her for kundene men bortsatt fra det vil ikke jubileumsåret bli feiret med så mye brask og bram, sier Hans Klein, innehaver av Bogart.
– Vi flyttet inn i disse lokalene i 1989, etter tre år i Løynthaven, og vi har faktisk kunder som har fulgt oss gjennom hele de 25 årene Bogart har eksistert. Det er jo utrolig hyggelig selv og selv om vi passer på å fornye oss jevnlig så har vi hele tiden vært tro mot konseptet vårt om en høyprofilert butikk men merker som er kjent for god kvalitet, sier Klein. Det er nok også mye av grunnen til at mange følger oss i årevis.

Modell for en dag

Familiens fartstid i kles – og konfeksjonsbransjen går tilbake til 1905 så pasjonen for bransjen ligger nok i blodet.
– Vi har egentlig aldri vært fristet til å endre på konseptet vårt heller, det er viktig å ha is i magen i tøffe tider men vår lidenskap har alltid vært kvalitetsklær i det øvre sjiktet. Det er det vi kan og det er det vi trives med, fortsetter han.

Modell for en dag

Hyggelige er det jo også at med unntak av det første året, hvor vi gikk i med ett lite underskudd, har vi tjent penger i alle år.
– Noen merker har vi da også jobbet med siden vi åpnet. Hugo BOSS for eksempel hadde jo bare en linje på den tiden men nå har vi BOSS Orange både på dame og herresiden, og BOSS black på herre. Og når det gjelder BOSS så selger vi mye dresser til herre. Det kan være dress til business, hverdags eller fest. Vi har jo også målsøm for eksempel på Armani og vi merker at menn er mer opptatt av trender når det gjelder dress. Det skal være slim-fit, avrundede skuldre, og flere er opptatt av at det er god passform. Dette er like viktig som kvalitet på dressen, – det er liksom noe som faller på plass når du får på deg en dress med god passform. Kundene våre er nok mer opptatt av det, og menn handler generelt sjeldnere enn kvinner og legger derfor mer penger igjen for å få et godt plagg som man ikke behøver å bytte ut etter et par sesonger.
– For bredde i dress utvalget så fører vi i tillegg merker som Corneliani , Armani og Tiger.
– Det samme gjelder sko og her har vi fantastiske leverandører. Churches, et gammelt engelsk skomerke helt fra 1873 har vi jobbet med lenge og er skoen slitt kan du levere den inn til reparasjon og få den tilbake fra England så god som ny.
– I tillegg til dresser selger vi mye jeans til herre. Det går en del spesielle jeans som Jacob Cohen. Dette er italiensk produserte jeans av japansk denim. Der er det ikke spart på noen detaljer. Alle sømmene er doble, noen av modellene er Limited Edition og knappene er forsølvet.
– Cosmo og Suuz har vært en del av knoppskytinga vår, sier Hans Klein, – og vi ønsker vel med disse butikkene å si at vi utvikler oss trendmessig. Suuz handler om accessoirer, de selger sko, vesker og har i tillegg byens minste café. Cosmo er Bogarts trend butikk med et svært bredt utvalg både til dame og herre og de to butikkene utfyller hverandre svært godt.

Modell for en dag

Da butikken ble kåret til «Årets butikk» var begrunnelsen fra juryen «Når det gjelder vareutvalg, ligger Bogart helt i tet i sitt segment, butikken fremstår svært spennende». Og akkurat det har ikke endret seg de siste årene.

Tekst: Hilde Palladino | Foto: Ina H. Stenvig