Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Bidrar til at folk blir mer fornøyd med utseendet sitt

Bidrar til at folk blir mer fornøyd med utseendet sitt

Aleris Sykehus i Bergen tilbyr alt innen kosmetisk og rekonstruktiv plastisk kirurgi i et trygt og sikkert sykehusmiljø. De erfarne plastikkirurgene Marit Nordskar, Håvard Seland og Christian Busch tar hånd om de plastikkirurgiske pasientene ved Aleris sykehus i Marken

Dette trespannet har lang fartstid innen plastisk kirurgi, og alle har bred erfaring fra sykehus.
– Alle operasjonene vi gjør her, gjør vi ofte. Det betyr at vi kan det vi driver med. Vi behandler pasienter både gjennom de offentlige avtalene vi har, og folk som henvender seg til oss på eget initiativ, sier Busch. 
Det er vanlige folk i alle aldre som tar kontakt. , men hvilke typer operasjoner de ønsker er avhengig av alder, kjønn og livsstil. 
– Det er ikke uvanlig at kvinner som har født barn vil tilbake til den kroppen og formen de hadde før de ble gravide. De ønsker gjerne å fjerne strekkmerker eller bukoverheng som de ikke klarer å trene bort, sier Håvard Seland.

Flest kvinner

Fortsatt er det slik at det er flest kvinner som ønsker kosmetiske inngrep. De anslår at pasientgruppen ved Aleris-sykehuset består av cirka 85 % kvinner og 15 % menn. 
– Menn er en voksende gruppe. Enkelte opplever stor sjenanse for kroppen sin. Noen av dem har kanskje gått veldig ned i vekt og har mye overflødig hud de vil ha bort. Det er mange som ønsker å fjerne såkalte «mannebryst». Det er også mange femtiåringer som tar kontakt og ønsker å forandre noe som gjerne har plaget dem hele livet, sier Marit Nordskar.

Et naturlig utseende

I følge de tre kirurgene ønsker folk flest seg et naturlig utseende.
    Kirurgene er nøye med å si at de ikke kan gjøre mennesker til noen andre enn den de er.
– Vi er nøye med å avklare forventinger for ikke å gå inn på bestillinger som ikke kan innfris. På den første konsultasjonen gjør vi det klart for pasienten hvilke muligheter han eller hun har med sitt utgangspunkt, sier Nordskar.
Det er et viktig poeng at de som velger å benytte seg av plastikkirurgi gjør det for sin egen del.
– Plastikkirurgi vil aldri være noe alle har behov for, men enhver bør stå fritt til å benytte seg av plastikkirurgi, enten det er av kosmetiske eller fysiske årsaker. Samtidig har vi som kirurger et viktig ansvar når det gjelder å bedømme pasientens behov. Dersom vi mener det ikke finnes gode grunner til at pasienten skal gjennomgå operasjonen, fraråder vi vedkommende dette i konsultasjonen, forklarer Seland.
Folk har ulike grunner til å oppsøke plastikkirurg. Noen hemmes av komplekser, noen føler at alderen synes mer enn den føles, og noen drømmer om et bedre utseende.
– Det er fint å kunne hjelpe mennesker til en bedre hverdag. Vi får mange og gode tilbakemeldinger fra fornøyde pasienter, sier han.

Et helhetlig sykehusmiljø

I tillegg til et godt resultat, legger sykehuset stor vekt på service. 
– Vi tilstreber at det skal bli en god opplevelse rundt det som er en vanskelig avgjørelse, sier Busch. 
Han viser til at trygghet og kvalitet står i sentrum, og trekker frem fordelen ved å velge et helhetlig sykehusmiljø som Aleris
– Her har vi ulike faggrupper med bred erfaring, noe som betyr at man alltid har fagpersoner rundt seg som man kan støtte seg til, sier han. Et operasjonsteam består av plastikkirurg, anestesilege og anestesi- og operasjonssykepleier. En egen servicesykepleier tar hånd om pasientene fra de kommer til de forlater klinikken, avslutter Busch.

Tekst : Vibeke Linn Blich | Foto: Vibeke Linn Blich & Aleris

Følg IN magasinet på Facebook