Hjem » Reiser & opplevelser »  Vårens mest populære storbyer

Vårens mest populære storbyer

Mange ønsker å nyte våren med en reise til en spennende storby. Klassiske byer som Amsterdam, Paris og London er blant de mest populære storbyene, mens storbyene som øker mest denne er Nice og Reykjavik.

Nå begynner vårfølelsene å spire. Hva er vel bedre enn å tjuvstarte cafésesongen og møte våren i en koselig storby?
– Det å ta en weekendreise på våren er for mange en måte å lade batteriene på etter en lang og mørk vinter. Klassiske storbyer som Amsterdam, Paris og London er mest populære, mens vårens store raketter er Nice og Reykjavik, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef i Ticket Feriereiser.

Nice er takket være en økning i bestillinger på 37 prosent, vårens største overraskelse. Nice har klatret seks plasser på topplisten, fra femtende plass i fjor til en niendeplass denne våren. 
– Nice, med sin sjarmerende gamleby og mange hyggelige cafeer passer godt for en weekendreise på våren. Her finner du også den flotte strandpromenaden og det er kort vei til for eksempel Monaco, Cannes og St. Tropez, sier Wolff Andresen.

Reykjavik som er en annen rakett denne våren. Reykjavik har hatt en økning i bestillinger på 33 prosent og har dermed klatret fire plasser opp på topplisten, fra en fjortende plass i fjor til en tiendeplass i år. 
– Reykjavik er en hyggelig og relativt liten by hvor du enkelt kan gå rundt å utforske byen. Reykjavik er kjent for et livlig uteliv og er et godt utgangspunkt for å oppleve Islands fantastiske natur, sier Wolff Andresen.
Utenfor topplisten er det Wien som virkelig skyter fart, med en økning på 73 prosent klatrer Østerrikes hovedstad fra tjuende til ellevte plass. Bestillinger av storbyreiser denne våren er i full gang og bestillingene øker med fire prosent sammenliknet med i fjor. Det er fortsatt de klassiske storbyene som er mest interessant. Amsterdam er favorittstorbyen også denne våren, og har hatt en økning i bestillinger på tre prosent sammenlignet med i fjor. Direktefly fra flere steder i Norge, kort reisevei, lave billettpriser og at byen anses som forholdsvis trygg gjør Amsterdam til et yndet reisemål.

10 på topp – vårens mest populære storbyer:
1.Amsterdam 
2.Paris 
3.London 
4.Lisboa 
5.Manchester 
6.København 
7.Roma 
8.Barcelona 
9.Nice 
10.Reykjavik 

Kilde: Ticket Feriereiser, avreise mars – mai, bestilt til og med 26.2.

Tekst: IN magasinet | Foto: Kaci Baum & Yeshi Kangrang

 

Følg IN magasinet på Facebook