Hjem » Video »  Soverom skapt for søte drømmer

Soverom skapt for søte drømmer

Duxiana er spesialister på soverom. DUX- sengene er kjent verden over for sin høye kvalitet og komfort. Med sin unike konstruksjon, tilpasses sengen til dine behov, og sørger for en behagelig søvn.

Duxiana holder til i hyggelige lokaler i Vika. Butikken i Haakon VII`s gt 2 viser hele bredden i DUX sin kolleksjon, samt alt av tilbehør til ditt drømmesoverom. Å våkne i en deilig seng etter en god natts søvn, er en følelse som overgår det meste. Duxiana har senger som gjør at du oppnår en dyp søvn, og unngår smerter i rygg og nakke grunnet feil trykkbelastning. 
I tillegg til deres unike DUX- senger, byr våren på mange lekre nyheter. DUX sin sengetøykolleksjon, samt andre merker som Gant Home og Georg Jensen Damask, kommer i klassiske lyse farger. I tillegg har butikken et bredt utvalg av sengetepper og puter med ulike mønster og fasonger. De er også kjent for sine sengegavler i tekstil med avtakbart trekk. Noen av disse er regulerbare, og tilpasset ulike behov, eksempelvis hvis man skal sitte med pc eller se på tv. Soverommet blir mer brukt enn tidligere, og dermed er det viktig å imøtekomme de ulike behovene dette medfører, noe de ansatte er eksperter på.

Unikt system

Det som gjør DUX -sengene unike, er deres Pascalsystem som består av flyttbare spiralkassetter. Disse er inndelt etter kroppens tre komfortsoner, skuldre, hofter og ben. Kassettene kan enkelt byttes ut, slik at sengen blir tilpasset etter ulike behov.
– Kroppen endrer gjerne fasong over lengre tid, for eksempel hvis man blir gravid. Pascal systemet gjør at man enkelt kan tilpasse madrassen, i takt med kroppens forandringer, forteller Kjersti Hamnes. 
Systemet gjør at hver side i en dobbeltseng kan tilpasses personlige ønsker. Madrassene har også opp til fire ganger så mange spiraler som andre madrasser, samt at de er laget av de ypperste naturmaterialer. Dette gir madrassen lang levetid. Sengene har 20 år garanti, som gjør at du er sikret en trygg og god handel.

Lang erfaring

DUX er en svensk familiebedrift som har laget senger siden 1926, og kan skilte med lang erfaring og høy fagkunnskap. 
– DUX ble etablert av Efraim Ljung, som reiste til Statene for å selge sjokolade. På denne reisen oppdaget han en seng som var ufattelig god å ligge i, og dette gjorde han nysgjerrig. Han skar et hull i madrassen, og dette bildet satte seg på netthinnen, forteller daglig leder Mette Bakken.
Dette førte til at Efraim Ljung startet en madrass-fabrikk, med mål om å konstruere verdens mest komfortable senger. Dette har resultert i 85 år med avansert søvnforskning og teknologi, kombinert med klassisk svensk håndsverkskompetanse. Denne nysgjerrigheten og søken etter forbedring, har levd videre i alle de påfølgende generasjonene. 
I 1997 åpnet den første DUXIANA butikken i Oslo, som lå på Skøyen, og i 2002 ble butikken i Vika åpnet. I løpet av 2012 ble alt flyttet under ett tak, og butikken i Vika ble større og lysere. Her ble det plass til også å vise en del av DUX sin flotte møbelkolleksjon.

Tekst: Karoline Gjermundsen | Foto: Duxiana & Karoline Gjermundsen
 

Følg IN magasinet på Facebook