Hjem » Reiser & opplevelser »  Nordmenns høstferie

Nordmenns høstferie

En rekordvarm sommer har ikke stoppet nordmenns reiselyst – snarere tvert om. Høstferiesalget holder tritt mot fjoråret med Kreta på topp – og mange retter snuten mot en spennende storby!

– Fellesferiene selger alltid unna, også etter en rekordvarm sommer. Vi reiser for flere grunner enn sola og for mange kommer også hverdagen litt brått på etter en lang sommerferie. Da er det godt å ha et nytt eventyr å glede seg til, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonsansvarlig i Apollo.
Kreta ser ut til å bli høstferiens mest populære reisemål, etterfulgt av Rhodos, Gran Canaria og Kroatia. I følge reisearrangøren er det derimot de som har muligheten til å reise utenom fellesferien som blir høstens store vinnere i år. Grunnet finværet kan man gjøre store reisekupp i september og oktober, både med tanke på pris og tilbud av hotell.

– Mange synes Hellas og Kroatia nesten er best på høsten. Da er temperaturen perfekt, med behagelig badetemperatur, solfylte dager og behagelig bris på kvelden. Samtidig er turistene færre, så køene er kortere og man har større plass å boltre seg på. Bedre enn det blir det jo ikke, fastslår hun.

Mange velger byferie

– Høsten er høysesong for storbyreiser. Tidligere har det vært byer som kombinerer storbypuls med strand som har tronet topplisten i høstferiene – i år kan det derimot se ut som at nordmenn har fått innfridd badebehovet. Nå er det opplevelser, kultur og shopping som står øverst på ønskelisten, med London, Roma og Praha som de mest populære byene.
For de som vil oppleve noe helt unikt anbefaler Rivera eventyrlige Reykjavik, eller hypermoderne Tokyo.
– Reykjavik er en av byene som øker raskest i popularitet. Hovedstaden er den naturlige inngangsporten for å oppleve aktive vulkaner, geysirer og bad i varme kilder, og har på kort tid klart å bli et «must» å oppleve blant alle målgrupper. Også Tokyo trender. Den ultramoderne metropolen flommer over av mennesker, inntrykk og nyskapning og etterlater ingen uberørt. Er målet med høstferien en rake motsetning til late dager på stranden, vil du ikke bli skuffet!