Hjem » Reiser & opplevelser »  Hotell eksellent på Bryggen

Hotell eksellent på Bryggen

Luksusfølelse og hjemmekos balanseres i skjønn forening på Clarion Collection Hotel Havnekontoret.

– Her blir du behandlet like godt enten du heter Rihanna eller Ole Olsen, smiler direktør Hilde Berentsen. 
Atmosfæren på det prisbelønte hotellet er lun og uformell. Resepsjonisten smiler og serverer kaffe og Wi-Fi-kode. Peisflammer blafrer i et hjørne. Regnet og blesten utenfor er fort glemt. Interiøret er dust i beige- og bruntoner. De mange lysekronene ruver majestetisk fra sine romslige takhimlinger, omringet av lekre dekordetaljer og lokal kunst.

Wall of Fame

Celebriteter står nærmest i kø for å bo på Bergens mest hjemmekoselige high-end hotell. Signaturer og personlige hyllester fra storheter som Patti Smith og Nick Cave pryder veggen med «Wall of Fame» i resepsjonen. 
– Det er menneskene som jobber her som skaper den avslappede atmosfæren, sier Berentsen. 
Her er det lite rom for å gå rundt med nesen i sky. Hun vil at alle behandles med respekt og som mennesker. En egen vegg er også dedisert til «Wall of Guests», som foræres gjester med over 250 overnattinger. 
– Filosofien er at vi ønsker at våre gjester skal senke skuldrene og føle seg hjemme. Det gjør at mange gjester kommer igjen, forteller Berentsen.

Utmerkelser i fleng

Komfort, fasiliteter og vakkert interiør er viktig, ifølge direktøren. Men hemmeligheten til suksess er en mye viktigere ingrediens. Nemlig verdens beste ansatte – eller i hvert fall regionens beste. Resepsjonist Kristin Strømsnes har nylig mottatt Nordic Choice Hotels Smile Award for region Bergen, under Petter Stordalens Nordic Choice Tours. Med prisen «Clarion Collection Hotel of the year» (2015) i havn og mottagelse av Trip Advisors «Certificate of Excellence» seks år på rad, tyder det på at de gjør noe riktig. I mai 2017 feirer de tiårsjubileum. 
– Vi kan ikke si annet enn at det har vært en suksess helt fra starten. Det har vært knallhard jobbing og utrolig mye gøy, sier hun stolt. 
Det henger også mye historie i veggene, og Berentsen viser entusiastisk frem spennende kriker og kroker i det ærverdige bygget. En omvisning som ender helt til topps i det gamle klokketårnet, avslører en 360 graders utsikt, til innseilingen på Vågen og det meste av attraksjoner i Bergen by. – Her tikker også urverket til tårnklokken som kan sees fra Bryggen, sier Berentsen engasjert. 
Og som om ikke det var imponerende nok i seg selv, har huseieren Arne Veidung sørget for at selve klokken har blitt forgylt med gull.

Fakta Hotel Havnekontoret

Adresse: Slottsgaten 1
Web: Nettside 
Facebook: www.facebook.com/clarioncollectionhavnekontoret
Telefon: +47 55 60 11 00
E-post: cc.havnekontoret@choice.no

Tekst & foto: Camilla Ellefsen

Følg IN magasinet på Facebook