Hjem » Reiser & opplevelser »  Gladmat: Uten mat & drikke ...

Gladmat: Uten mat & drikke ...

Store deler av programmet for sommerens Gladmatfestival er klart – og et av punktene er helt nytt. Dette er årets store nyhet under Gladmat

– Først og fremst må jeg bare si at det har vært utrolig mye kjekkere å planlegge et program for fullskala festival, og ikke en nedskalert versjon, sier Gladmat-leder Maren Skjelde, som lover full rulle alle dagene av sommerens festival.
Det er to år siden det ble arrangert Gladmat-festival slik vi kjenner den i Stavanger sentrum. Etter nedskalerte versjoner i 2020 og 2021, er det 29. juni igjen duket for å fylle Vågen og resten av byen med rundt 250.000 matglade besøkende.
– Festivalen er rett rundt hjørnet! Det er fantastisk – og litt skummelt. Vi jobber på spreng om dagen for å spikre alt av detaljer. Det er mye arbeid, men det er så gøy at vi omtrent ikke merker det, sier Skjelde.
Programmet er ikke 100% låst men det er nå mer eller mindre spikret.
– Det kan fortsatt skje noen endringer, men i det store og hele er vi i mål. Og det er virkelig stas å se på hvor mye bra som skal skje i løpet av de fire dagene, sier Skjelde.

Gladmat-leder Maren Skjelde.
Gladmat-leder Maren Skjelde.

Helt nytt konsept

En nyvinning under årets Gladmat, blir festivalområdet «Kokepunktet» – et stort telt på parkeringsplassen bak Skur 6. Her vil det samles leverandører og fagfolk med program gjennom hele festivalen. 
Blant annet vil det bli kokke-konkurranser, matkurs for barn, mingle-arrangementet Kjøkkenfesten, direkte podkastinnspilling av Aftenbla-bla – og mye mer. Influenser Veronica Simoné Fjeld og programleder Sigurd Sollien stiller som konferansierer.
– Vi håper Kokepunktet blir et samlingspunkt hvor folk tar med venner, familie og kollegaer og kan bli både underholdt, inspirert og lære noe nytt om mat, forteller Skjelde.

Noen andre høydepunkter fra årets Gladmat-program:

  • Gladmatløyper – guidede turer mellom nye og gamle restauranter rundt om i Stavanger.
  • Blogger og «greenfluencer» Dennis Asbjørnsen, som står bak Spiselig Hage, inviterer til hagebesøk på Hundvåg.
  • Kristine Enger vil lære deltakere å sanke ville vekster i fjæra.
  • Stavanger Turistforening legger opp til turer med Gramstad som utgangspunkt, og det blir en byvandring gjennom Stavanger sin mathistorie.
  • En egen mattur til Jæren og Bryne.
  • I tillegg skal mange restauranter ha egne Gladmat-arrangementer under festivalen – både gamle klassikere og nye varianter.

– Det elsker vi, det er med å gi festivalen en ekstra dimensjon, avslutter Skjelde.