Hjem » Reiser & opplevelser »  Åpner nytt hotell på Voss

Åpner nytt hotell på Voss

Det er nok mange som ser frem til åpningen av splitter nye Scandic Voss i januar. Med 770 sengeplasser fordelt på 215 rom i ulike størrelser, ligger alt til rette for et hyggelig opphold på naturskjønne Voss for både barnefamilier, vennegjenger, idrettslag og bedrifter!

Med toget tar det bare litt over en time å reise fra Bergen sentrum til de mange fantastiske naturopplevelsene på Voss. Drar du en fredag ettermiddag etter jobb så rekker du faktisk en tur i alpinbakken før kvelden. Det er lett å forstå hvorfor bygda har blitt en populær destinasjon og sannsynligheten er stor for at enda flere vil ta turen nå når Scandic Voss åpner dørene torsdag 30. januar 2020.
– Vi gleder oss kolossalt til å åpne, forteller hotelldirektør Berit Lunde. 
Med 770 sengeplasser fordelt på 215 rom vil det nye hotellet bli det desidert største i bygda. 
– Vi vil få plass til veldig mange gjester. Rommene er fra 19 kvm til de to mastersuitene i toppetasjen på 33 kvm hver med egne terrasser. Her skal alle føle seg velkomne og vi har rom som passer til ethvert ønske og behov. I tillegg har vi flere rom tilpasset funksjonshemmede.

Perfekt for kurs og konferanser

Den korte veien fra Bergen og mulighetene for spennende aktiviteter gjør Voss til det perfekte stedet for kurs og konferanser. 
– I første etasje har vi en stor bankettsal hvor vi kan ta imot grupper opp til 400 personer. Vi vil dessuten ha tre små konferanserom og et chambre séparée i restauranten for mindre grupper eller selskaper. Hos oss kan man arrangere alt fra bryllup til konserter, det er bare fantasien som setter grenser. Selv om hotellet ikke åpner før i januar så har det vært tilgjengelig for salg en god stund og det har allerede vært stor interesse. Særlig i helgene har vi stor pågang fra bedrifter som ønsker en kurs- og konferanseweekend her og samtidig benytte anledningen til å gjøre en av de flotte aktivitetene Voss har å tilby.
Scandic Voss kan dessuten skryte av det som må være Norges beste beliggenhet. Det nye hotellet ligger nemlig så nært togstasjonen som det er mulig å komme. Ankommer du med tog trenger du bare å ta et par skritt på perrongen før du kan gå inn en av de to hovedinngangene. Stort enklere blir det ikke. 
– Den andre hovedinngangen ligger i første etasje med bussterminalen rett utenfor. Her kan du nærmest rulle rett inn enten du kommer med tog eller buss, sier Berit med et smil. Nettopp nærheten til togstasjonen gjenspeiles i flere av designvalgene på hotellet. Blant annet har rommene flere tøffe detaljer inspirert av en togkupé. Voss er dessuten viden kjent for sin fantastiske natur, og som seg hør og bør finner man også mange elementer i både tre og stein her.
– Vi synes hotellet har blitt både tøft og kult. Fasaden er i tre med innslag av kobber og ser både røff og elegant ut.

En spennende destinasjon for alle

Voss er en destinasjon som byr på en rekke aktiviteter hele året, og ved det nye hotellet har de lagt alt til rette for at gjestene skal kunne ta del i de aktivitetene de ønsker. Rommene har blant annet ekstra god plass til for eksempel skiutstyr. Scandic Voss kan også friste med et velutstyrt treningssenter i øverste etasje med en nydelig utsikt over Vangsvatnet. I tilknytning til treningssenteret er det både en delikat badstue og en uteterrasse.
De som jobber ved hotellet har god oversikt over det som skjer på Voss og hjelper deg gjerne med å tilrettelegge for morsomme opplevelser. 
– Voss Gondol ligger vegg i vegg med hotellet og tar deg 820 meter over havet på bare noen minutter. Vi har et veldig tett og godt samarbeid med både Voss Gondol og andre aktører i nærmiljøet. Mange forbinder nok Voss med ekstremsport og ekstremsportveka, men det er også mange andre arrangementer i løpet av året, som Vossajazz, Osafestivalen, håndball- og fotballcup. Voss som destinasjon har ekspandert voldsomt de siste årene og har brukt store midler på å legge til rette for turister. Det er ingen tvil om at Voss er en bygd i stor utvikling. Her kan man ha en nydelig dag i bakken med det fantastisk flotte løypenettverket. Det er også preppemaskiner som kjører langrennsløyper og ikke minst er det vanvittig flotte tur- og sykkelmuligheter. Hver årstid har noe å by på og vi ser for oss at Scandic Voss skal være et helårshotell.
Det nye hotellet vil også kunne friste med bar, frokostrestaurant og en à la carte-restaurant. À la carte-restauranten har fått navnet Haik Grill & Bar og vil bli en grillrestaurant hvor du blant annet kan oppleve flere lokale råvarer på menyen. 
– Vi ser at gjester ved Scandic-hotellene setter veldig pris på å få smake på lokale produkter. Derfor har vi vært på besøk hos lokale matleverandører og håper å få til avtaler med flere av disse. Scandic-kjeden er opptatt av å legge til rette for kortreiste matopplevelser. Miljø er i det hele tatt viktig for oss, og Voss holder på å kvalifisere seg som bærekraftig reisedestinasjon. I tillegg vil Scandic Voss bli svanemerket i løpet av året. Det blir utrolig kjekt å åpne hotellet og få vist det frem til både gjester og nærmiljøet. Selv begynte jeg i jobben i september og føler at både jeg som person, hotellet og Scandic som kjede har blitt veldig godt tatt imot. Det virker som om hotellet er et kjærkomment tilbud og de aller fleste vossinger ønsker oss hell og lykke, avslutter Berit og ønsker alle hjertelig velkommen til et hyggelig opphold ved nye Scandic Voss!

FAKTA: Scandic Voss

• Adresse: Evangervegen 1A, 5704 Voss
• Tlf: 23 15 50 00
• E-post: voss@scandichotels.com
• Web: scandichotels.no/voss
• Facebook: facebook.com/scandicvoss
• Instagram: instagram.com/scandicvoss

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Scandic Voss
 

Følg IN magasinet på Facebook