Helse & velvære »  Spesialklinikk for fjerning av åreknuter

Spesialklinikk for fjerning av åreknuter

Mange som er plaget med åreknuter opplever store problemer i hverdagen på grunn av dette, både medisinske og kosmetiske. Nå kan Oslo Kosmetiske Lasersenter tilby fjerning av åreknuter med laser,
en behandling som kan vise til svært gode og varige resultater.

For de som plages av åreknuter er det ofte et stort og sjenerende problem. Mange opplever dessuten at åreknutene vender tilbake til tross for gjentatte behandlinger. Nå kan Oslo Kosmetiske Lasersenter i samarbeid med den anerkjente svenske klinikken Scandinavian Venous Centre, SVC, tilby en svært effektiv behandling hvor åreknutene fjernes med laser. I de aller fleste tilfeller er det nok med bare ett inngrep, og i tillegg slipper man skjemmende arr som gjerne har vært resultatet etter tradisjonelle operasjoner mot åreknuter. Oslo Kosmetiske Lasersenter har lang erfaring innen laserbehandlinger mot ulike hudproblemer. Senteret som holder til i lyse og trivelige lokaler sentralt på Majorstuen, har den siste teknologien som finnes på markedet. Og de kan tilby en rekke laserbehandlinger mot blant annet sprengte blodkar, hårfjerning, oppstramming av huden, fjerning av uønskede tatoveringer og behandling av tunge øyelokk og poser under øynene. Daglig leder Sissel Finvold forteller at deres stab består av ansvarlige leger og helsepersonell med spesialopplæring i bruk av laser og optisk stråling, og her er du garantert en sikker behandling i trygge omgivelser.
 

Lang erfaring

Og nå kan de altså i samarbeid med SVC også tilby fjerning av åreknuter med laser, en behandling som er helt ny i Norge. SVC er den eneste klinikken i Sverige som kun spesialiserer seg på åreknuter, og de kan skilte med lang erfaring med klinikk i Stockholm siden 2004 og i Malmö siden 2007. Laserbehandlingen de benytter gir et mer varig resultat enn tradisjonelle behandlingsmetoder, og krever som oftest bare ett inngrep.
– SVC Norge AS er under stiftelse og har en egen avdeling i begynnelsen av august i Sørdedalsveien 10D. De første operasjonene her til lands utføres i disse dager av den erfarne karkirurgen Anders Holmberg, sier Sissel.
Åreknuter på bena er store, blå og klumpete årer som oppstår ved at blodårene som fører blodet tilbake til hjertet, venene, blir dårlige. Dermed blir blodet stillestående eller begynner å flyte tilbake mot foten, istedenfor å flyte oppover slik det skal. Når årene så begynner å utvide og slynge seg, dannes det åreknuter. Arv, stående arbeid eller graviditet er vanlige årsaker. Åreknuter fører ofte til verking i bena, og fordi det kommer lite oksygen og næring til huden kan de dessuten føre til at sår utenpå huden gror sakte. Vi har vener både dypt inne i bena, og like under huden. Og det er ulike alvorlighetsgrader av åreknuter, hvor de alvorligste gradene gir sår på leggene som ikke gror. Det kan derfor være både kosmetiske og medisinske årsaker til å få fjernet åreknuter, og det er gjerne en stor fordel å få de fjernet på et så tidlig stadium som mulig slik at man slipper at de utvikler seg til og blir verre.

Bruk av ultralyd

Laserbehandlingen som nå benyttes hos Oslo Kosmetiske Lasersenter er en internasjonalt utprøvd metode som har mange fordeler i forhold til «stripping», som er den tradisjonelle måten man har fjernet åreknuter. Ved «stripping» fjernes de overfladiske blodårene ved at man åpner blodåren i lysken og ankelregionen, trer en streng gjennom blodåren før man drar hele åren ut.
– En av fordelene med laser er at man slipper skjemmende arr som man ofte får etter en slik operasjon. Nå lager man bare en to millimeter stor åpning hvor man fører inn en kanyle med laserfiber som man sender inn i åren. Behandling med laser er dessuten smertefri, man får lokalbedøvelse under selve inngrepet og det er svært få som opplever smerter i etterkant. De fleste er tilbake i jobb etter et par dager. Både i undersøkelsen før behandlingen og under selve operasjonen blir det brukt ultralyd, noe som gir kirurgen et nøyaktig bilde av åren og gjør det lettere å få med alt.
– Ultralyd gjør at vi hele tiden kan følge med at åren åpner seg og at vi får med alt. Ultralyden viser dessuten hva som er årsaken til åreknutene, det er liten vits iå behandle de åreknutene som ligger rett under huden hvis man ikke behandler den dypereliggende årsaken. Og undersøkelser har vist at sannsynligheten for at åreknutene kommer tilbake blir mindre om man konsekvent bruker ultralyd før operasjon, forteller Sissel.
Både i Sverige og i andre europeiske land har laserbehandling vist seg å gi svært gode resultater på åreknuter, også på pasienter som har vært operert med mer tradisjonelle metoder flere ganger tidligere uten at man har lykkes. Er det noe du lurer på angående fjerning av åreknuter eller noen av deres andre behandlinger, er det bare å ta kontakt
med Oslo Kosmetiske Lasersenter så vil en av deres behandlere være behjelpelige med å svare på alle spørsmål!

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Oslo Kosmetiske Lasersenter