Hjem » Stavanger » Mat & drikke »  Verdens beste kokker med på notene

Verdens beste kokker med på notene

Gunnar Hvarnes og Andreas Myhrvold er både verdensmestere og olympiske mestere. Nå gleder de seg mest over muligheten til å skape sin egen drømmejobb som kjøkkensjefer i det nye konserthuset.

 Maestro F&B AS, som vant serveringsanbudet i det nye konserthuset i Stavanger, har kapret kokker fra øverste hylle: Gunnar Hvarnes og Andreas Myhrvold blir henholdsvis kjøkkensjef og assisterende kjøkkensjef.

– Det kan ikke bli stort bedre enn dette, gliser Andreas Myhrvold.
Sammen med kollega Gunnar Hvarnes har han nå avsluttet landslagskarrieren, slik at de kan konsentrere seg om sin nye drømmejobb ved Stavanger konserthus. Kjøkkensjefene har med stor suksess representert Norge i internasjonale kokke konkurranser.
 

Drømmejobben

 – Dette gir oss en unik sjanse til å selv være med å skape drømmejobben. Vi får være med å skape en møteplass både for kulturinteresserte og for folk som bare vil spise eller drikke noe godt. Vi får selv være med på å utforme menyer, konsept og innredninger i de ulike serveringsstedene, sier Hvarnes og Myhrvold.

Stjernekokkene kommer fra Gastronomisk Institutt i Stavanger, hvor de har vært ansatt som konsulent og faglig ansvarlig siden 2006/2007.
– Nå kan vi bruke det vi har lært, både fra internasjonale konkurranser og stjernerestauranter vi tidligere har jobbet ved. Det er stort å få lov å jobbe i Rogalands nye storstue, konkluderer de.
 

Harmonisk samspill

  Maestro ønsker at det nye konserthuset blir et folkelig møtested med gjester fra morgen til kveld, uansett om de kommer i gallakjole eller shorts. For Maestro er samspillet mellom husets arrangementer, musikken, mat og drikke viktig.

– Det skal være en harmoni mellom maten og kulturtilbudet som serveres, så maten må passe til arrangementene. Det vil bli lagt opp til stort spekter i serveringstilbudet, slik at det er tilpasset symfoni eller rock. Kanskje serverer vi en «Helvetessuppe» når Satyricon spiller utendørskonsert her, smiler stjernekokkene som allerede har ønskelisten klar med hvilke artister de håper å få oppleve i Bjergsted.
 

Drømmer om Pearl Jam

 – Å få lov å servere Pearl Jam i løpet av de første to årene er en god grunn til å ha denne jobben, gliser Hvarnes. Myhrvold drømmer om Eric Clapton i det nye konserthuset, og at han selv skal få komponere menyen som serveres helten. Foruten å fantasere om egne favorittartister, drømmer stjernekokkene om å få levert fersk fisk og lokale råvarer på bryggekanten rett utenfor konserthuset.

– Vi skal servere ærlig mat med høy kvalitet på råvarene, og vi ønsker å ha en folkelig og jordnær meny, sier tidligere landslagskaptein Gunnar Hvarnes.
 

Unik servering

 Maestro har også hatt et nært samarbeid med Figgjo AS som lager et helt nytt og eksklusivt servise til det nye konserthuset. Både kopper og fat er skreddersydd til Maestro.

– Det nye konserthuset blir helt fantastisk. Hele regionen har noe å se fram til, men jeg tror ikke folk helt skjønner hva dette egentlig er, og hvor stort det blir. Foreløpig er det bare en byggeplass. Men det blir fantastisk her, og vi gleder oss til å ta imot gjestene, sier de to stolte kokkene Gunnar Hvarnes og Andreas Myhrvold.
 
Tekst & foto: Elisabeth Krey Jenssen

Fakta

 • Maestro F&B AS eies av Wilberg AS og Charles Tjessem.
• Wilberg AS er det tradisjonsrike selskapet som i 25 år drev høyprofilert dagligvare, som nå er mest kjent som det største norskeide kantineselskapet. Wilberg bespiser 15.000 måltider per dag fordelt på lokasjoner i Stavanger, Bergen og Oslo.
• Charles Tjessem vant Bocuse d’Or i 2003, vært leder for Gastronomisk Institutt samt kaptein på det norske kokkelandslaget. Tjessem driver i dag sitt velrenommerte mathus Charles&De på Sandnes.
• Gunnar Hvarnes har jobbet på en rekke profilerte restauranter i tillegg til Gastronomisk Institutt i Stavanger. Hvarnes kan også vise til to NM-gull, samt verdensmester og olympisk mester som kaptein for Det norske kokkelandslaget, årets kokk 2009, sølv i Bocuse d’Or Europa i 2010 og bronse i Bocuse d’Or 2011.
• Også Andreas Myhrvold har jobbet på profilerte restauranter og har deltatt på flere store lag konkurranser, bl.a. på Det norske kokkelandslaget hvor han har vunnet VM-gull i 2006, OL-gull i 2008 samt bronse i 2007.