Hjem » Stavanger » Mat & drikke »  Velkommen til KOKEPUNKTET!

Velkommen til KOKEPUNKTET!

Fagkonferansen «Kokepunktet» ble arrangert for første gang i fjor, og ble svært godt tatt imot. De tar deg til Kokepunktet igjen, dagen før åpningen av Gladmatfestivalen.

Faglig innhold er en viktig del av Gladmatfestivalen. Gladmat har som mål å være Nordens viktigste møtepunkt for matbransjen, der nye trender oppstår og Stavanger får vist seg fram som mathovedstaden i Norge. Med årets tema NYE TIDER ønsker de å inspirere til endring, kreativitet og nytenking for måltidsnæringen generelt, og kokker og restauratører spesielt.
– I Gladmat jobber vi systematisk med å det faglige innholdet i matfestivalen, både for publikum og bransjefolk. Vi er veldig glade for å ha realisert Kokepunktet som et viktig treffsted for matbransjen, og vi gleder oss til et aktuelt program. Kokepunktet er tett på trendene, og setter lys på utfordringer og ikke minst muligheter som ligger i tiden, sier Gladmat-sjef Mona Vervik.
Konferansen har stått på ønskelisten lenge, og er realisert for andre gang i samarbeid med Norsk sjømatråd, Rogaland Fylkeskommune og Sparebanken Vest.

ÅRETS PROGRAM:

Hvilke trender er styrende for oss nå, og hva skal skje i fremtiden? Dette er en fagkonferanse for bransjefolk, og ellers andre som er interesserte i mat og nye trender. Kjartan Skjelde er konferansier, og i år som i fjor står både nasjonale og internasjonale navn på programmet under Kokepunktet. Her er noen av dem:

Esben Holmboe Bang er head chef og dessuten medeier av grensesprengende Maaemo i Oslo, som har tre stjerner i Michelin-guiden.

Markus Hippi fra trendmagasinet Monocle byr på «New Directions». Før han flyttet til London herjet han morgensendingene på finsk tv. Nå produserer og presenterer han radioprogrammet «The Menu» for Monocle 24, hvor han jakter på nye ideer og intervjuer «the movers and the shakers» i restaurantindustrien verden over.

Mikkel Shafi, restauratør, kokk og inspirator og innehaver av den libanesiske restauranten Manzel (som betyr «hjem») og stjernerestauranten Kokkeriet. Han er født i Danmark av palestinske foreldre, gikk på skole i Israel og bor i Danmark med sin thailandske kone og fire barn. Det er med andre ord ikke tilfeldig at Shafis matlagingsfilosofi er preget av mange kulturer.

Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og ved Høyskolen i Hedmark. Han stiller spørsmålet «Vårt vidunderlige moderne liv - på tide å inkludere maten?» Svihus er spesielt opptatt av kjemien og matkunnskapens avgjørende betydning. Hans siste bok er "Spiselig. En fortelling om maten og mennesket" (Aschehoug 2016).

Om Gladmat:

Et av landets største kulturarrangement og en av Nordens største matfestivaler. Arrangeres for 18.gang i år. Har over 250,000 besøkende over fire dager med 100 utstillere. Visjonen til Gladmat er å være den viktigste formidleren av matkultur; Regionalt og nasjonalt. Billetter til Kokepunktet, Gladmatmiddagen og Næringslivslunsjen ligger allerede ute for salg: www.gladmat.no
Tid og sted: tirsdag 19. juli 2016 kl. 11.30 – 16.30, på Tou Scene i Stavanger

Fra Gladmat 2015