Klær & mote »  Setter farge på garderoben

Setter farge på garderoben

Delikate vårfarger, romantiske kjoler og nostalisk tilbehør frister i Noa Noas nyåpnede forretning i Storgata i Lillestrøm.
Article image

– Jeg gleder meg over å kunne tilby Lillestrøms kunder noe litt annet, smiler Karianne Sandvoll. Hun er franchisetageren bak den nyåpnede Noa Noa-butikken, og kan fortelle at kundene har ønsket klesmerket hjertelig velkommen.
– Det er gøy med noe annet og det er nettopp det Noa Noa representerer. Her kan du finne hele antrekk, helt fra innerst til ytterst, og alt er gjenomført og fullt av detaljer, uten at prisene blir for høye, sier Sandvoll.

Article image

Passer kvinnekroppen

Noa Noa er et dansk merke som kjennetegnes av et bredt utvalg kjoler, duse farger, lekre mønstre, lekne volang- og blondekanter og innslag av rysjer.
– Det er feminint, uten at det blir for søtt, sier Sandvoll. Hun påpeker at for det om merket er langt fra den sorte, mørke nagletrenden, kan man også finne plagg som kan røffes opp, også hos dem.
 Best av alt et likevel den gode passformen.
– Dette er uten tvil klær som passer kvinnekroppen. Uavhengig av størrelse og fasong vil du finne noe som passer nettopp deg, sier Sandvoll.
Noa Noa har størrelser opp til xxl, samtidig som de tilbyr en petit xs til kvinner som har vanskelig for å finne klær som er små nok.

Article image

Lekre detaljer

Butikkens innredning er lys og innbydende og full av historie. Møbler, lamper og speil er hentet fra 1890-tallets København, og det er slett ikke sjelden Noa Noa henter inspirasjon fra tidligere epoker.
– Vi kan se provencalske mønstre i nye fargerkombinasjoner på skjørt, og 60-talls snitt og blomstremønster på nette vårkjoler, viser Sandvoll. Om man likevel liker de mer enkle og ensfargete plaggene finner man de også hos Noa Noa.
– Alle plaggene er gjennomført, selv de enkle og de som er fulle av detaljer. Det er lagt sjel bak å hente opp detaljer i innersømmer, innerlommer og teknikk, sier Sandvoll. Hun tror kunder setter pris på plagg som forseggjort uten at de blir for dyre.
– Prismessig ligger vi litt høyere enn de rimeligste kleskjedene, men ikke så mye. Her kan du få topper fra 199 kroner og kåper opp mot 2000, så vi passer fint inni midtsjiktet, sier Sandvoll.
Hun synes også det er gøy at kunder kan finne antrekk til jobb, selskap og til og med bryllup, og at butikken i tillegg har tilbehøret som matcher.
– Vi har belter, vesker, smykker og mange forskjellige sjal og nåler. Da er det ikke vanskelig å kle opp eller ned et antrekk, smiler Sandvoll.

Article image

Spennende vårfarger

Den lyse årstiden vi går i møte byr på spennende farger og mønstre.
– Det kommer mye blåtoner, hele spekteret innenfor denne fargen er i vinden, forteller Sandvoll. I tillegg vil det mot sommeren komme mye fersken, en farge som gjør seg spesielt godt på gylden hud.
– For de litt mer vågale er det også flere kjoler og skjørt som kommer i kombinasjonen knall lilla og oransj. Fargene er utrolig lekre sammen, sier Sandvoll.
En stor fordel ved Noa Noa er at klærene lages i myk, luftig og behagelig lin og bomull, noe som gjør at de passer perfekte for varme forsommer dager.

Til både mor og datter

Hovedtyngden av de som handler i Noa Noa forretninger er kvinner i alderen 30 til 60 år, men Sandvoll har både hatt yngre og eldre kunder.
– Nå har vi også opprettet en egen kundeklubb, slik at man kan få vite når vi avholder kundekvelder, når nyheter ankommer og selvsagt når salget starter, tipser Sandvoll.
Nyheter kommer annenhver uke, så det er stort sett alltid noe nytt å titte på i forretningen
I tillegg fører Noa Noa også en egen linje barneklær.
– Vi har klær til barn i alderen tre til 12 år, og her er det mye søtt, smiler Sandvoll. Hun viser til reolen med lekne barnekjoler, og sier at det er vanskelig å motstå fristelsene. Selv har hun en liten jente på 1,5 år, og til og med hun har fått sitt første Noa Noa-skjørt.
I august får forretningen også inn babyklær, helt fra 0 til 3 år.
– Så da kan vi kle de aller minste på 0, og helt opp til barn på 12 år, sier Sandvoll.

Glad for å ligge på gateplan

Den nyåpnede Noa Noa forretningen går en travel sesong i møte og Sandvoll er spesielt fornøyd med plasseringen på gateplan.
– Flere forretninger har fått lokaler i Storgata og jeg tror det vil bli en oppblomstring av liv i gatene når cafeene flytter ut og butikkdørene åpnes opp, sier sandvoll og fortsetter entusiastisk;
– Jeg tror mange er lei av å gå inne på store kjøpesenter i Lillestrøm, så da er det fint at man nå kan gjøre begge deler. Det er en viktig utvikling for bybildet, avslutter Sandvoll.

Tekst: Eline Hvamstad Foto: Studio LK