Hjem » Stavanger » Kultur & underholdning »  Pikenes Mowgli

Pikenes Mowgli

I august reiste vår egen Mowgli til New Yorks byjungel for å studere på skuespillerskole. Nå gleder Kristian Berg Jåtten seg til å ta på seg Mowgli-kostymet igjen.

 708 Facebook-brukere (hovedsakelig jenter) har trykket på like-knappen ved siden av navnet hans. Et Google-søk på samme navn gir omtrent 2990 resultater. Han har en egen fanblogg. I løpet av våren 2010 så 16.357 publikummere ham i Jungelboken 2099 på Rogaland Teater-scenen, før han begynte på The New York Conservatory for Dramatic Arts. Fra 17.mai er Kristian Berg Jåtten tilbake på teatret der eventyret startet.

– Så mye jeg ikke visste

– Hva tenker du om de nye forestillingene av Jungelboken?
– Det å skulle komme tilbake til Stavanger igjen til våren for å spille den samme forestillingen etter påbegynt utdannelse blir en veldig rar, men garantert fantastisk, opplevelse. Det var så mye jeg ikke visste før, sier Berg Jåtten. 
Når han ser tilbake på det han gjorde før han begynte utdannelsen, tenker han: «Skulle ønske jeg kunne gjøre det en gang til, nå etter at jeg har fått et helt nytt perspektiv på alt.»
– Og det får jeg faktisk muligheten til å gjøre nå. Utrolig gøy! 
 
Berg Jåtten syns New York er fantastisk. En veldig annerledes og hektisk hverdag på mange måter, men et liv der hver dag gir nye utfordringer og nye opplevelser. 
– Skolen er utrolig bra. Jeg lærer så mye. Ikke bare om skuespill, teater og film, men også om meg selv. Jeg trodde jeg var sikker på at det var skuespiller jeg ville bli, og nå er det ingen tvil. Dette er det jeg vil, forteller 21-åringen. 
Han føler seg heldig som allerede har fått muligheten til å jobbe som skuespiller. Og han syns Rogaland Teater er et fantastisk sted. Berg Jåtten har spilt forestillinger gjennom Barne- og ungdomsteatret siden han var 14 år, og han syns det er utrolig hvor mye han har lært.

– Hjelper meg å tro på meg selv

 – Hvordan er det å være så populær blant damene her i byen?

– Det har selvfølgelig roet seg nå, men det er fortsatt ganger der jeg får meldinger på Facebook av folk som gleder seg til forestillinger neste år. Det er så kjekt å se at folk ikke har glemt forestillingen, og at de har hatt glede av det vi gjorde, sier den unge scenekunstneren. 
Dette gjør at han gleder seg desto mer til å stå på scenen igjen i mai:
– Til tider er det veldig tungt på skolen, og i de stundene er det godt å kunne lese kjekke meldinger og kommentarer fra folk som har tro på meg. Det hjelper meg med å tro på meg selv.
 
Berg Jåtten roser skuespillerne han arbeidet sammen med på Rogaland Teater:
– De tok veldig godt imot meg da jeg kom, og jeg lærte masse av å jobbe med dem. Jeg gleder meg til å se alle igjen, og til å nok en gang stå på hovedscenen på teateret. Men det er enda noen måneder igjen. Jeg har mye mer å lære før den tid, avslutter Kristian Berg Jåtten.

Forestillinger på Rogaland teater

Enron, Hovedscenen, spilles til 11. april
Last call, Teaterhallen, spilles 18. – 20. mars
Treningstimen, Teaterhallen, spilles 30. mars – 30. april
Smilemann, Teaterhallen, spilles 1. – 14. april 
Jungelboken 2099, Hovedscenen, spilles 17. mai – 8. juni 
 
Tekst: Monica Lindanger | Foto: Emile Ashley