Hjem >  Nytt knutepunkt mellom Strandgaten & gågaten

Nytt knutepunkt mellom Strandgaten & gågaten

Etter en omfattende fasadeendring står gamle ærverdige Berstadhuset med ny fasade og nye leietakere. November 2013 åpnet Illums Bolighus dørene sine inn til Berstadhuset.

25. april kom det siste tilskuddet i varehuset, det ble fullstendig komplett med den nyeste møbel-avdelingen i Bergen sentrum. Etter åpningen har det kommet flere spennende aktører inn i handlegaten. Fasader blir oppgradert og hele gaten får nytt liv. 
– Min drøm som den Nordnesjenten jeg er, er at Illums Bolighus vil fungere som et knutepunkt mellom Strandgaten og gågaten. Bergen som helhet er nødt å holde liv i Bergen sentrum. Jeg personlig tror at vi nå er på rett vei, med kombinasjoner av butikker som ikke finnes på alle kjøpesentrene rundt Bergen, sier Vibeke B.Rongved, Varehussjef ved Illums Bolighus Bergen
    Per dags dato er det ikke noe spisested i varehuset, men Colonialen skal åpne spisested vis à vis i Kroepelingården. Det vil virkelig bli det ultimate tilskuddet i handlegaten. Hos Illums Bolighus i Bergen finner du 1000 m2 møbel- og belysningsavdeling som representerer det univers kundene forventer av varehuset. Kundene kan nå få design av Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Børge Mogensen. Du finner et sortiment med en kombinasjon av både moderne og klassisk design. Merker som Louis Poulsen, LeKlint, Bestlite, Tom Dixon, Verpan, Vitra, DK3, Eilersen, Fritz Hansen, Normann Copenhagen, Muuto og mange flere.

Lojalitets klubb

No1 er Illums Bolighus egen lojalitetsklubb. Her registrerer man seg når man handler. Som medlem opptjener man 10% av kjøpesummen i form av bonuspoeng på klubbkortet. I november hvert år utbetales de oppsparte prosentene i form av en personlig bonusjekk. Denne kan brukes i butikkene i Bergen og Oslo. Per dags dato er 10.000 Bergensere No1-medlemmer. Bergenserne ser virkelig verdien av å ha alt samlet i ett hus. Kundene bruker kortet uavhengig av om de handler for 100.000 – 
eller 100 kroner.
    I forbindelse med utgivelsen av den nye katalogen og når huset står vakkert julepyntet inviteres det til førjulens høydepunkt, en No1-shoppingevent, der kundene får mulighet til å møte flere av Illums Bolighus sine dedikerte leverandører og samtidig få en spesialrabatt.

Article image

[FAKTA: Historien til Illums Bolighus]

Illums Bolighus ble grunnlagt i 1925 under navnet BO. Det var den danske forretningsmannen Kaj Dessau som sto bak etableringen. Han skapte et konsept som inntil da ikke hadde vært sett noe sted i verden: Hans visjonære sans for kvalitet i 1930 årene har senere hatt stor betydning for den status dansk boligkultur har oppnådd internasjonalt. Etter at virksomheten i 1941 ble overtatt av familiene Illum Berg og Trock-Jansen, som også eide varehus AC Illum A/S, fikk den navnet Illums Bolighus A/S. 
• 2013 Illums Bolighus åpner i Bergen med 2.500 m2
• 2012 Illums Bolighus åpner i Malmø med 2.250 m2
• 2010 Illums Bolighus åpner i Stockholm med 2.250 m2
• 2008 Illums Bolighus åpner i Århus med 3.000 m2
• 2006 Illums Bolighus åpner i Oslo med 3.000 m2
• 2005 Investeringsgruppe overtager eierskap
• 1961 Den nåværende bygningen på Amagertorv i København signert av arkitekten Kørbing
• 1941 Forretningen BO blir omdøpt til Illums Bolighus

Lik IN magasinet på Facebook