Portretter »  Marit Larsen

Marit Larsen

I november slapp Marit Larsen sitt tredje album Spark. Albumtittelen refererer til de små øyeblikkene i livene våre som forandrer alt.

 Etter eventyret med sitt andre soloalbum, The Chase (2008), listetopper og salgsuksess i både Norge og Tyskland, langvarige turnéer, utallige festivaler og to år i koffert, var ikke Marit utslitt. Tvert imot – hun var klar til å starte arbeidet med sitt neste album. Hun trengte bare litt fred for å få skrevet ny musikk.

 

New York

 Så Marit pakket kofferten igjen, og dro til New York. Hun endte opp med å bli der i nesten åtte måneder. 

– Det føltes godt å være litt isolert, å ha tid til å gjøre opp status. Hvem var jeg når ingen hørte på meg? Hva mente jeg når ingen forventet noe? Det føltes godt å innse at musikken jeg skrev fortsatt hadde sterke paralleller til materialet jeg har laget før. Det var en viktig tur, både på et personlig nivå og for meg som låtskriver, sier Marit. 
– Jeg har forsøkt å gå enda dypere inn i hver låt og fortelle historiene så tydelig som mulig. Jeg har jo liten tid til rådighet, låtene mine ender stort sett et sted mellom tre og fem minutter, derfor må jeg være en effektiv forteller. Jeg har blitt enda mer glad i bruken av detaljer og bilder i tekstene mine, forteller hun videre. 
 
Article image

Enkelt opplegg

 I New York bodde Marit i en leilighet hvor hun hadde et enkelt opplegg bestående av en mikrofon, noen instrumenter, og musikkprogrammet Garage Band på MacBook’en sin. Hun tapet skisser og demoer grytidlig om morgenen, og da solen steg opp, gikk hun rundt i New Yorks gater for å vurdere det hun hadde spilt inn. 

– Jeg har alltid fått mye ut av å ta med meg ny musikk ut av miljøet jeg skrev det i. På den måten blir det opplagt hva som skiller seg ut, på en eller annen måte. Det er slik jeg finner mine favoritter , forklarer Marit.
 

Første singel

 Den første singelen fra hennes nye album, «Coming Home», er produsert av Kåre Vestrheim. Albumet ble spilt inn i Propeller studio i Oslo, akkurat som de to foregående albumene. Alle tekster er skrevet av Marit, «I Can’t Love You Anymore» har hun skrevet sammen med artisten Teitur, og «Have You Ever» og «Don’t Move» er skrevet i samarbeid med Peter Zizzo.

 

De små øyeblikkene

Marit forklarer at albumtittelen, Spark, refererer til de små øyeblikkene i livene våre som forandrer alt. Første gnist av noe nytt – det være seg en ny begynnelse eller begynnelsen på en slutt.

I 2012 legger Marit ut på turne og skal hun bl.a. spille i Lillestrøm, Sandvika, Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo. 19. januar på Byscenen i Trondheim, 27. januar på Loben Teater i Bergen, 28. januar på Folken i Stavanger, 8. februar på Kulturhuset i Lillestrøm, 9. februar på Musikkflekken i Sandvika og 10. februar spiller hun på Rockefeller i Oslo.

 
Tekst: IN magasinet Foto: Jørgen Gomnæs