Hjem » Asker&Bærum »  Inspirasjon til hjemmet

Inspirasjon til hjemmet

Med en rekke flotte utstillinger fordelt over to etasjer sørger Italian House i Grini Næringspark for inspirasjon til hjemmet.

Det er noen butikker som ikke er helt som alle andre. Hvor du kjenner at kreativiteten og inspirasjonen nærmest får et løft idet du kommer inn dørene. Italian House i Grini Næringspark på Østerås er nettopp en slik butikk. Her finner du et bredt utvalg møbler av høy kvalitet, i tillegg til puter, tekstiler og lamper. Og siden de produserer sine egne møbler er du garantert at dette er møbler du ikke finner alle andre steder.
Italian House kan skilte med en lang historie. Det hele startet med italienske møbler i en klassisk stil, men for noen år tilbake valgte de å gjøre konseptet mer tidsriktig og med en stil som passer inn i dagens trendbilde. Butikksjef Nils Dale er en av fire brødre som driver Italian House og han kan fortelle at butikken ble startet av deres far i 1979. 
– Han begynte med import av italienske stilmøbler og hadde en liten butikk i Gabels gate på Frogner. I 2006 endte vi opp her på Grini. Vi har vår egenproduserte serie som vi tegner selv, i tillegg lager vi mye møbler på bestilling. Siden vi har et stort utvalg stoffer kan du få sofaen trukket med nesten hva du vil og ønsker du at den skal være 10 cm lengre er det ikke noe problem. Siden treverket produseres til hver sofa er det enkelt å justere.

Custom Made

Hos Italian House finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og stilsikkert hjem. Deres egenproduserte kolleksjon favner alt fra spisestuer, lenestoler, bord og sofaer til hodegavler, nattbord og oppbevaringsløsninger. Dessuten kan de friste med lamper, puter, bilder og tekstiler fra diverse underleverandører. 
Og det er tydelig at det er mange som setter pris på unike møbler av høy kvalitet som er custom made. 
– Vi lager stoppemøbler på vår fabrikk i Portugal, i tillegg lager vi en del i Italia. Den største fordelen med å ha vår egen fabrikk er helt klart at vi kan lage alt etter mål og etterkomme kundenes ønsker. Her kan du få møblene akkurat som du vil, forteller interiørarkitekt Nina H. Asperud. 
Hun er utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen og drar gjerne hjem til kundene for å gi råd og veiledning eller lage møbleringsplaner. 
– Det er stadig flere som ønsker eksperthjelp også når det gjelder interiør. Det er en tydelig trend i tiden at vi kjøper mer tjenester og benytter oss av profesjonell hjelp. Når du skal fikse hagen får du hjelp av en gartner og når du skal fikse hjemmet så får du hjelp av en interiørarkitekt, sier hun med et smil. 
Hun røper at personlighet er et viktig stikkord for henne i jobben. 
– Det er viktig for meg at et hjem ser ut som et hjem og ikke et hotellrom. Personligheten til de som bor der skal komme frem og hjemmet skal være personlig og hyggelig. 
Italian House har også en prosjektavdeling som jobber mot kontraktsmarkedet og leverer totalløsninger for restauranter, hoteller og offentlige bygg. De har dessuten mulighet til å formidle møbeltapetserer om du har noen gamle møbler du ønsker å trekke om. I tillegg har de egne sydamer som både måler, syr og monterer opp gardiner.

Fargene er tilbake!

I flere år skulle interiøret gjerne være så hvitt og minimalistisk som mulig, men nå er endelig fargene på vei tilbake. 
– Heldigvis er farger på vei inn igjen og vi ser at folk har blitt mye modigere. Nå tør de å velge litt mørkere farger. Blått og grønt er de store trendfargene nå. Særlig blått er en megatrend som det spås kommer til å vare en god stund fremover. Dessuten er det mye varme materialer som gull, messing og bronse. Dette kommer nok også til å være i trendbildet lenge. Vi bor i et kaldt land og da må man kunne unne seg litt farger. På messene de siste årene har stikkord som hygge og kos gått igjen og det er deilig at vi nå kan tillatte oss å ha det litt hyggelig rundt oss igjen. Vi ser jo også at det blir lagt stadig større vekt på de sosiale sonene i hjemmet, med kjøkkenet som har blitt mer et allrom og et naturlig midtpunkt.
Samtidig som folk nå tør å male veggene i ulike fargenyanser så er også tapeter med grafiske mønstre veldig i vinden. 
– Generelt er det mye organiske og mykere former, med en del natur som stein og tre. På tekstilfronten er det mye fløyel, samt lin, ullstoffer og silke.

Skift ut tilbehøret etter trendene

Om du ønsker å alltid ha et oppdatert hjem er et godt råd fra Nina å kjøpe de store og mer kostbare møblene i nøytrale farger som varer i flere sesonger. Da kan du enkelt bytte ut tilbehør som puter, tekstiler og pynt etter trendene og alltid ha et fresht og oppdatert hjem. 
En trend i tiden er «compact living». Særlig for de som bor i mindre leiligheter er det viktig å få mest mulig ut av hver kvadratmeter. Akkurat nå holder Italian House på å ferdigstille en ny sofamodell som passer perfekt inn i dette konseptet, avslutter Nina, og ønsker alle velkommen til Italian House for en hyggelig prat om interiør og hjem!

Fakta Italian House

Adresse: Grini Næringspark 2, 1361 Østerås Bærum
Tlf: 67 87 00 00
Epost: info@italianhouse.no 
Web: www.italianhouse.no
Facebook: www.facebook.com/ItalianHouse
Åpningstider: man-ons 10-18, tors 10-20 og fre-lør 10-16

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook