Mat & drikke »  Byens flotteste stormagasin

Byens flotteste stormagasin


Midt i Molde sentrum ligger stormagasinet U. Aandahls Eftf. A/S. Etter 125 år i bransjen
og stort jubileum i oktober i fjor, samt en storstilt oppussing og renovering av
tesalongen, satser magasinet videre mot nye mål og utfordringer.

Johan Sættem er forsiktig med å røpe for mye, men antyder store forandringer i første etasje.

Urban storby

I det man entrer byens eldste og flotteste stormagasin får man en følelse av å befinne seg midt i en storby. Aandahls gir umiddelbart assosiasjoner til tradisjonsrike stormagasiner som Fortum & Mason og La Fayette lokalisert henholdsvis i London og Paris. På innsiden av det romslige bygget i Storgata 35 finner vi en særdeles behagelig atmosfære. Utvalget av de klassiske merkene innenfor kosmetikk og bekledning er godt representert både for dame og herre: Van Gils, Giovanni, Frislid, Bianca, Kello, Armani og Dior for å nevne noen.

Mye mer enn mote

Aandahls er så uendelig mye mer enn bare klær og moter. Foruten kafé, parfymeri, herre- og dameavdeling for klær kan du i underetasjen finne flotte stoffer og gardiner, hvorav vi nevner merker som Pagunette, Moflin, O.S. Design, Gardelo og Borge. – Gardiner har vært et satsingsområde for oss, sier kjøpmann Johan Sættem og mener responsen fra kundene viser at det har vært vellykket.

Aandahls har dessuten egen systue, samt en dekoratør som er heltidsansatt for å ta vare på den atmosfæren du opplever på Aandahls.

I underetasjen finnes også et bredt utvalg av sengetøy. Sengetøy fra kjente leverandører som Høie, Borås, Cawö, Sødahl Design, Turiform og Bergen Dun.

Tid for Garn

Vinter og mørke er tid for hobbyer innendørs. Interessen for strikking har eksplodert de siste årene og det er i disse individualistiske tider lov å skape sin egen mote, sin egen stil. Hva er vel da mer naturlig for den kreative enn å besøke Aandahls komplette garnbutikk? Følger man rulletrappen opp i 3. etasje finner man den meget populære garnbutikken. Her finnes det nøster og garn i alle farger og fasonger.

– Det har vært en utrolig interesse for garn, for strikking og hekling, og det i alle aldre, sier May G. Eilertsen som er overrasket over at det også er så mange gutter som tar turen innom butikken. At det går i moter i garn er det heller ingen tvil om. En engasjert Eilertsen viser oss det store utvalget av farger, garn med glitter, garn med ferdig monterte ”nupper” og flerfarget garn, samt mye, mye mer.

Lekkert…

I Undertøysavdelingen finner vi Eva Rokstad som guider oss gjennom byens absolutt største utvalg av lekre kvalitetsmerker på rekke og rad.

– Vi har et spesielt stort utvalg av Triumph, sier Rokstad som viser oss spennende og flotte nyheter av året, bl.a. fra Triumph, men også Chantelle byr på lekkert undertøy jeg gjerne skulle sett igjen andre steder. Merker som After Eden, Abecita og Femilet er også å finne i Aandahls velrenommerte undertøysavdeling.

Når vi først er inne på undertøy, må det også nevnes at Aandahls har et stort utvalg av ullundertøy. Her finnes velkjente norske merker som Iris/Janus og Dovre, samt sveitsiske Calida.

Konfirmantene kommer...

Våren bringer også nye kunder til Aandahls for første gang. Et fast innslag er årets konfirmanter. Og de har absolutt kommet til rett plass. Hele andre etasje er forbeholdt de nye unge herrer, og andre herrer. Her finner du et stort utvalg av både dresser og kombinasjoner. Du finner bekledning for de fleste begivenheter, enten du nå velger kjole og hvitt eller smoking. Kjente merker som Frislid og Bäumler er å finne, samt det litt yngre tilsnittet i Sir og Matinique. Ikke minst møter du en hjelpsom og kompetent betjening. Etter mange år i bransjen er Inge Solli ikke i tvil om årets moter.

– Det blir en avslappet stil, der striper og farger fortsatt er sterkt representert. Det nye er den maritime stilen, sier Solli.

Aandahls har også plass til den helt yngste generasjonen. I tredje etasje finner du barneavdelingen med tøffe og solide merker som Mee too, Reima, K-design og Calista.

Tesalongen i 3. etasje

Ethvert stormagasin med respekt for seg selv har en kafé, en plass der man kan ta en pust i bakken, nyte et måltid, en kaffe eller rett og slett møte folk. Få plasser, om noen, er bedre egnet til det enn Tesalongen på Aandahls, nylig oppusset og med en utsikt over Romsdalsalpene og Storgata, er Tesalongen en oase midt i hjertet av Molde. Eget lekehjørne har gitt barna større tumleplass og et stellerom for de aller minste gjør at foreldre kan slappe litt av. Ellers har det kommet behagelige sittegrupper i varme røde toner som gir hele salongen et intimt preg.

– Vi jobber bevisst med at hele familien skal få en god handleopplevelse hos oss, sier 5. generasjon og kjøpmann Johan Sættem og anbefaler oss den populære hjemmebakte lefsen som serveres på salongen. Foruten kalde drikker, smørbrød, enkle varmretter og kaker kan Sættem fortelle at tesalongen også tar på seg catering-bestilling til andre bedrifter i nærmiljøet.

Spennende dufter

Med én gang du entrer stormagasinet Aandahls møter du spennende dufter. I første etasje ligger nemlig Parfymeriet. Her er alle de klassiske merkene representert. For den yngre garde av menn og kvinner blir vi anbefalt Hugo Boss, Versage og Dolce Gabbana, mens den definitive vinneren blant den mer voksne kvinne er Chanel. For eksempel er Chanel No. 5 en duft som aldri går av moten. For mannen er Armanis nye duft "Code" en sikker vinner.

Damene i parfymeavdelingen presiserer at når det gjelder kosmetikk og parfyme så lønner det seg å investere i merker som kan stå for kvalitet. Og kvalitetsmerker er det ikke vanskelig å finne, bl.a. så fører Aandahls ”best i test maskaraen” fra Dior, Estee Lauder, Clarins, Lancôme, Biotherm og Clinique.

Så gjenstår det bare å se hva som vil skje i første etasje hos Aandahl denne våren. At det er et stormagasin som klarer å fornye seg har de bevist etter 125 år i bransjen, og at du møter tre spennende etasjer med et stort, bredt og forskjellig utvalg er det heller ingen tvil om.


Tekst & foto: Claus Alexander Giskemo