Helse & velvære »  20-åring med historisk sus

20-åring med historisk sus

Chess er frisørsalongen uten timebestilling. Her er det drop-in timer som gjelder. De er alltid til stede for kunden, og i år fyller de 20 år.
Article imageSom 14 åring startet Karl Herman Walderhaug opp som frisørlærling på en liten herresalong som lå på torget i Ålesund. Allerede 19 år gammel tok han over og drev salongen videre. Senere, nærmere bestemt i 1980 åpnet han salongen Karl Herman frisørsenter. Den var, som mange husker, rett over gaten for Rica Parken hotell.

Men i 1987 startet han den første Chess salongen, på Grimmergården i Ålesund, da med to faglærte svenner, to lærlinger og en ryddehjelp. Senere har det blitt åpnet salong på Moa og i november 2006 kom det en i Ørsta, og de er nå til sammen 40 ansatte. Og hvem vet, kanskje kommer det flere med tiden.

Feirer 20 års jubileum

Så i mars i år feiret Chess at tenårene var over, jubilanten er 20 år og kan konstatere at han er vel etablert. Gründeren selv, kan om et par år feire at han har forvandlet kvinner og menn sine frisyrer i 50 år. Er det ikke da man får H.M. Kongens fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste? Karl Herman er en mann som holder seg godt og jobber aktivt som frisør, men han har nå lagt ansvaret over på sønnen Ove Walderhaug sine skuldre.

Ove fører tradisjonen stolt videre og har blant annet pusset opp salongen i sentrum og fått tilbake de tidligere fargene; sort og hvitt. Fargene er stilrene og klassiske, de kjennetegner alle salongene og de står i stil med navnet.
Article image

Har ikke timebestilling

Ove og resten av gjengen på Chess salongene har en nisje – de har aldri timebestilling. De skal alltid være der for kunden sin og kunden skal alltid få komme til hos dem. Det er klart at ved spesielle anledninger som pynting av en brud, vil hun få muligheten til å bestille en time. Men utover det er det kun drop-in.

Man kan da tenke seg at kundekretsen vil variere veldig, at de ikke har faste kunder. Men det er nettopp det de har fått til, kundene vender hele tiden tilbake, kan hende de må vente litt innimellom, men de kommer til og de kommer til i dag. Det er klart at det er en god del kunder som kommer bare den ene gangen, men de er like hjertelig velkommen som alle andre. Kundekretsen inneholder alle, det er kvinner som menn, ung og gammel, og kanskje er det noen som har vært der siden Karl Herman startet for snart 50 år siden.
Article image

Fargerike personligheter

Men selv om innredningen på salongene er i sort-hvitt, er de ansatte det motsatte. Det er 40 fargerike personligheter som gjør sitt ytterste for at du som kunde skal være 100 prosent fornøyd. De har lang åpningstid, salonger som dekker hele distriktet og ikke minst er de en meget kunnskapsrik gjeng. Alt for at du som kunde skal få den beste behandlingen og den beste frisyren som kler deg aller best. Alltid til stede for kunden – det er Chess det.

Tekst: Linda Dalehamn Foto: Morten Hjertø (www.hjerto.com)