Kultur & underholdning »  Vinterens kinofilmer

Vinterens kinofilmer

Georgias dagbok

Premiere: 19.12.08
Genre: Komedie/Drama


Denne tenåringshistorien er basert på den internasjonale serien med bestselgere fra forfatteren Louise Rennison. Serien følger Georgia Nicolson mens hun kjemper seg gjennom den traumatiske tenåringstiden.

Misforstått av sine «urgamle» foreldre, men holdt oppe av sin kjærlighet til sin katt Angus og hennes beste venner, the Ace Gang, kjemper Georgia Nicolson seg gjennom livet med to store mål; 1. få en fantastisk sex-gud av en kjæreste og 2. lage den beste 15-års bursdagsfeiring noen sinne. Da de kjekke brødrene Tom og Robbie ankommer skolen tror Georgia at hennes drømmer om en kjæreste har blitt besvart. Men når hun ser Robbie sammen med sin erkerival, Slaggy Lindsay, pønsker hun ut en plan for å vise Robbie at hun er den modne, sofistikerte kjæresten han fortjener.

Dessverre viser det seg at planene til Georgia, som inkluderer kline-opplæring, farge leggene sine oransje og forfølge Slaggy Lindsay, ikke helt går som de skal.

Australia A3post kyss regn

Australia

Premiere: 26.12.08
Genre: Drama


Baz Luhrmann som skrev og regisserte «Moulin Rouge» er tilbake med det romantiske eposet «Australia» der han vender tilbake til sitt hjemland Australia og jobber med to av landets mest kjente skuespillere Nicole Kidman og Hugh Jackman.

Det storslåtte australske landskapet utgjør bakgrunnen til denne historien om den britiske aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australia i slutten av 30-tallet for å lete etter sin mann som reiste over for å selge kvegfarmen de eier. Når hun ankommer, finner hun sin mann død og det eneste som er igjen er en kvegfarm på størrelse med Belgia.
For å redde eiendommen fra griske kvegbaroner må hun sammen med en røff kvegfarmer drive kveg igjennom det vakreste og mest ugjestmilde landskap i verden. Det blir en reise hvor de sammen opplever både kjærlighet og krig. Når de kommer frem oppdager de at de japanske styrkene som bombet Pearl Harbor også har bombet Darwin, og de blir stilt ovenfor et valg som vil endre deres liv for alltid.

70x100 DØD SNØ Bleed.indd

Død Snø

Premiere: 09.01.09
Genre: Grøsser/Sort komedie


Vennegjengen hadde alt de trengte for en vellykket påskeferie; hytte, ski, snøskuter, rattkjelker, store mengder øl og en fruktbar kjønnsfordeling. Det var i hvert fall ingen av dem som hadde sett for seg at de ikke skulle komme hjem i live! Nazizombie-bataljonen som hjemsøker fjellområdene rundt Øksfjord hadde imidlertid andre planer ...
1945. Nord-Norge er hardt rammet av den tyske okkupasjonen, men få steder har det verre enn Øksfjord. De tyske soldatene voldtar og plyndrer med sadistisk iver, og til slutt blir det nok for sivilbefolkningen. De går løs på okkupantene bevæpnet med det de har for hånden og en hevntørst som har bygget seg opp gjennom årevis med mishandling. Snart har de slaktet ned så godt som alle, men oberst Herzog og noen av hans menn unnslipper og flykter til fjells hvor de senere fryser i hjel ...
Mange år senere er åtte medisinstudenter på påsketur. De har både ski, snøskuter og massevis av øl, og dermed all grunn til å tro at de skal få en hyggelig ferie. Kanskje noen av dem til og med kan få seg et nummer?

Jernanger

Premiere: 16.01. 09
Genre: Drama


«Jernanger» er en fortelling om hissigproppen Eivind som ikke er redd for noe – bortsett fra kjærligheten. Han bor og driver kafé på båten Jernanger som har ligget til kai i Stavanger de siste 30 årene. Eivind kan ikke glemme sin ungdoms Beatrice, langt der oppe i nord. Han skulle jo reise tilbake, men ville bare få skikk på livet sitt først. Så dukker unge Kris opp. Han er en eventyrlysten mann med planer om jordomseiling, men har ikke kommet lenger enn til den andre siden av Vågen. De to mennene finner hverandre og sammen legger de en storslått plan.

Pål Jackman ble betegnet som et friskt pust fra den nye filmgenerasjonen da han presenterte debutfilmen «Detektor» for åtte år siden og utløste den nye bølgen av populære debutantfilmer i Norge.

Han har siden den gang jobbet med utvikling av filmprosjektet. Filmen åpner filmfestivalen i Tromsø i midten av januar (2009).

Changeling

Premiere: 30.01.09
Genre: Drama


Los Angeles, mars 1928: På en nydelig lørdag morgen i en arbeiderforstad sier alenemor Christine Collins (Angelina Jolie) adjø til sin ni år gamle sønn, Walter, før hun drar på jobb som telefonoperatør. Men da Christine returnerer til deres beskjedne hjem opplever hun alle foreldres verste mareritt - hennes sønn er sporløst forsvunnet. Hun starter et utmattende søk som ikke gir noen resultater og Walter forblir sporløst forvunnet helt til, fem måneder senere, en gutt som hevder å være hennes sønn blir returnert av politiet, et politi som er mer enn villig til å sole seg i glansen av oppmerksomheten de får når de gjenforener en mor med sitt barn. Blendet av alt kaoset med politi, journaliser, fotografer og hennes egne motsettende følelser bestemmer Christine seg for å ta med denne gutten hjem. Men i sitt hjerte vet hun at dette ikke er Walter. Da hun presser myndighetene til å fortsette letingen etter hennes virkelige sønn opplever Christine at i forbudstidens-LA skal ikke kvinner utfordre systemet og samtidig overleve for å fortelle sin historie videre. Ærekrenkt som desillusjonert og uegnet...

The Spirit

Premiere: 30.01.09
Genre: Action/Eventyr


«The Spirit» er basert på den legendariske tegneserien av geniet Will Eisner og er vinterens store film med klassisk eventyr, action og romantikk, og ikke minst en stjernspekket rolleliste. Frank Miller, som står bak tegneserier som «300», «Sin City» og «Batman: Legend of the dark Knight», har regien. Han var også medregissør på «Sin City» filmen og skal også være med å lage oppfølgeren.

Dette er historien om en tidligere politimann som plutselig vender tilbake fra de døde som THE SPIRIT for å bekjempe kriminalitet i Central Citys underverden. Erkefienden hans, THE OCTOPUS, er ute i et annet ærend: Han vil tilintetgjøre THE SPIRITs elskede by i jakten på sin egen form for udødelighet. THE SPIRIT er på sporet av den kaldblodige drapsmannen. Underveis møter han utallige vakre kvinner som ønsker å forføre, elske eller drepe vår maskerte korsfarer.