Hjem >  Daniel Kvammen headliner Måkeskrik

Daniel Kvammen headliner Måkeskrik

29 år gamle Daniel Kvammen, fikk et eventyrlig debutår i 2015 med det tre ganger Spellemann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga». Monsterhiten «Du fortenar ein som meg» plasserte Daniel Kvammen for alvor på det norske musikkartet.

Kvammen viste at verken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive og NRK P3 omfavnet for aller første gang i kanalens historie en låt sunget på klingende Geilo-dialekt.
– Det kjennes veldig godt å kunne gå ut med en fantastisk pop-snekker og live artist som Kvammen, og vi gleder oss til kanonstemning og allsang i Bendiksbukta nå til sommeren, sier festivalsjef Cathrine Sørensen. 
Låta «Du fortenar ein som meg» var en av de mest spilte låtene på NRK P3 det året og Kvammens reise fra skiheisen på Geilo til glossy magasinsider og store TV-opptredener ble et ekte og moderne musikkeventyr. 
I 2017 slapp Kvammen like så greit to album, i form av «Vektlaus» og «Maktlaus». Førstnevnte ble sluppet i februar til unison kritikerros, deriblant terningkast 6 fra Dagsavisen og femmere fra Dagbladet, Aftenposten, Adressa og NRK P3. Lyden av «Vektlaus» er mer synth-drevet og moderne enn på debutalbumet, men tematisk er Kvammens tekster sentrert rundt det evig aktuelle temaet kjærligheten, spesielt det å miste den. Med en verdig åpenhet forteller Kvammen om de ulike stadiene ved et brudd og tankene svever til klassiske breakup-album som Springsteens «Tunnel Of Love» og Dylans «Blood On The Tracks». 
Albumet genererte også en rekke radiohits, deriblant allerede nevnte «Me dansar ikkje for moro skyld», og «Gatelangs gjennom sorg og synd». 
I august 2017 slapp Kvammen singelen «Som om himmelen revna» med Lars Vaular. Dette var da også første smakebit ute fra «Maktlaus», albumet som Kvammen beskriver som «det mer outrerte og mørke speilbildet av «Vektlaus», både tekstlig og musikalsk». 
Og igjen var kritikerne svært så begeistret, med femmere fra Dagbladet og GAFFA, samt 8/10 fra Musikknyheter som noen av høydepunktene. Kort tid etter albumslipp fremførte Kvammen og hans band singelen «Ultraliv» på NRKs talkshow-flaggskip «Lindmo». 
Måkeskrik lover variert artistbooking fra det melodiøse til det knallharde. 
– Selv om vi står for et variert program, så vil Måkeskrik alltid ha et ekstra fokus på rock, lover Sørensen. 
Daniel Kvammen spiller i Bendiksbukta fredag 13. Juli. 
Måkeskrik arrangeres for syvende gang 13. og 14.juli sommeren 2018. Festivalpass er i salg hos Ticketmaster. 

Tekst: IN magasinet | Foto: Presse

Følg IN magasinet på Facebook