Mat & drikke »  Varmedisken er tilbake

Varmedisken er tilbake

Varmdisken hos fiskehandler Sigbjørn Johansen er tilbake. Nå kan du nyte en bedre middag i lokalene i Torvhallen eller ta med deg varmmaten hjem. Enklere kan det ikke bli å få servert middagen!
Article image

Fiskehandler Sigbjørn Johansen har stått i Torvhallen siden 1982. Det er få i byen som har større erfaring med fisk og skalldyr enn nettopp han.

Article image

Ferskest fisk – størst utvalg

Stemningen i Torvhallen er munter. Praten går livlig, kunder kommer inn og slår av en prat mens de handler. Sigbjørn og medarbeider Torje ser ut for å kose seg med hektiske dager på jobb. Det er tydelig at folk setter pris på den muntre tonen dem i mellom.
Omløpshastigheten på fisken er stor og disken må fylles opp med både torsk, laks og reker.
– Mottoet vårt er «Ferskest fisk – størst utvalg». Hver eneste dag skifter vi ut alt i fiskedisken, slik at kundene alltid er garantert fersk fisk, forteller Sigbjørn.

Et godt alternativ

Bacalao, hvalgryte, hvalbiff stroganof, fiskegryte, klippfisk lasagne, fiksegrateng, fiskesuppe, fiskekake. Bare navnene på rettene gir vann i munnen for mang en fiske-elsker. På tiden det tar å betale får du servert eller kan ta med deg hjem de deiligste rettene.
– Folk skal komme til oss og spise sunn, god mat for en rimelig penge. Et alternativ til gatekjøkkenmaten. Til rettene serverer vi potet, kokt ris og grønnsaker, forteller Elisabeth Holseng, ansvarlig for varmmaten hos Sigbjørn.

Article image

Mye fisk mot jul

Tradisjonelt sett går det mye lutefisk, kveite og røyket- og gravet laks frem mot jul.
– Og ikke minst de forskjellige silderettene, skyter Elisabeth inn.
– Og snart starter skreisesongen. Da selger vi mye fersk skrei, lever og rogn, forteller Sigbjørn.
I løpet av neste år starter Sigbjørn med salg av fastfood husmannskost f. eks stekt seilfilet med tilbehør..
– Ingen tvil om at hurtigmat er fremtiden. Det kommer vi til å satse mye på, sier Sigbjørn Johansen.

Tekst & foto: Rune Dahl