Mat & drikke »  Harald fra Harstad på topp

Harald fra Harstad på topp

Rema 1000 på Ankenes befester seg stadig som Narviks omsetningsmessig største matvarebutikk. Kjøpmann Harald Anthonsen tror det er et resultat av best be-liggenhet, lavest priser og flott betjening.
– Knallhard jobbing er nok også en stor del av nøkkelen til suksessen vi opplever her, forteller Harald Antonsen og får bekreftede nikk fra samboer og kollega Linda Johnsen. – Særlig de 3-4 første årene var det mye jobb, og jobben er blitt en del av livsstilen vår.
Parets to barn er naturlig nok også i den delen av livet deres og stortrives når de får være med mamma og pappa på jobb.
– Vi legger det til rette for at barna kan være her og kose seg i kulissene, forteller Linda.

Den ultimate beliggenheten

Linda og Harald startet Rema 1000 butikk i 2001 på Ankenes, og i 2004 kunne de åpne dørene på nybutikken.
– Jeg var med i hele prosessen, fra første spadetak til bygget stod ferdig, forteller Harald.
– Jeg hadde lenge sett for meg dette som den ultimate beliggenheten, og var, og er fortsatt veldig fornøyd med å drive butikk her.
Både Linda og Harald synes det er litt morsomt å tenke på at området var dømt nedenom og hjem av mange før utbyggingen ble en realitet.

Unikt arbeidsmiljø

20 personer er ansatt på Ankenes-butikken, og Linda har bare godord å si om sine kollegaer.
– Vi har et fantastisk arbeidsmiljø. Faktisk så bra at vi få kommentarer fra kunder om det.

Harald er fornøyd med stabiliteten blant de ansatte.
– Fire av de ansatte har vært med helt siden vi startet den første butikken i 2001 og flere fra nyåpningen i 2004, forteller han.
– Det er ingen tvil om at betjeningen vår er en stor del av grunnen til at vi lykkes i den graden vi gjør. Vi føler vi har en stabil gjeng som vi virkelig kan stole på.

Billigst

Flere ganger er det gjennom forskjellige tester blitt hevdet at Rema 1000 er gjennomsnittlig lavest på pris. Harald tror det skyldes oppbyggingen av systemet fra grunnen av, og knallhard jobbing av både kjøpmenn og ledelse i kjeden.
– I 2007 snudde alle Rema-butikkene om på oppbyggingen, bl.a. ved å plassere frukt og grønt-avdelingen fremst i butikkene. Det gjorde virkelig forskjell, forteller Harald.
Det medførte betraktelig økning i omsetningen. Og ingenting er vel bedre enn det...

Tekst: Gro Løkås
Foto: Rune Dahl