Mat & drikke »  Smykket på hotellet

Smykket på hotellet

– Vi ønsker ikke kalle oss eksklusiv. Ofte forbindes dette med noe som er veldig dyrt. Eleganse synes jeg passer bedre, smiler kjøkkensjef Martin Jønsson. – Vi ønsker å være «smykket» på Quality Hotel Grand Royal. En gjest påpekte at denne restauranten er uformell og elegant. Det likte vi å høre, sier Martin.

Allerede innenfor dørene på restauranten «Det Lille Spiseri» kunne vi kjenne deilige dufter fra kjøkkenet. Forventningene og appetitten steg.

Vi ble ønsket velkommen av kveldens blide og hyggelige servitør, Henrik Dahlstrøm. Han anviste oss til et pent dekket vindusbord for to. Enkelt og elegant. Dempet belysning og mange levende lys skaper en lun og rolig atmosfære. Her er det godt å være.Små bord med hvite duker, flotte vinglass og servise skaper en elegant ramme rundt måltidet.
 
Vi vurderte hvorvidt vi skulle velge en enkel rett eller en 3-retters meny med kjøtt som hovedrett. Mens vi smakte på den gode vinen og vurderte hva vi skulle velge, kom den hyggelige servitøren og hjalp oss. Han anbefalte en fem-retters meny, som etter hvert skulle vise seg å være en fryd både for øyne og gane. Vi lot oss friste til å ta den tilhørende vinpakken.

Article image

Mens vi ventet på den første retten ble vi servert hjemmelaget brød. Det smakte så godt at vi måtte begrense oss for å ha plass til alle rettene som ventet oss.

 –En flott appetittvekker, mente Gro, min bedre halvdel - som også lot seg begeistre av servitørens vinkunnskaper. Suppen er laget fra grunnen, slik som all mat blir. Suppen var fyldig og velsmakende.
En smilende servitør kombinert med den lune og fredelige atmosfæren i restauranten, dannet en perfekt ramme rundt måltidet.

– Fantastisk! Smak på denne. Gro har nettopp satt tennene i forretten; Løyrogn fra Bottenviken med rødløk creme fraiche og rå eggeplomme. Rognen fra Bottenviken forsvant lynraskt fra fatene våre.
Forretten var nydelig dandert og smakte fantastisk godt. Vinen som var valgt til denne retten smakte ypperlig til Løyrognen.

Article image

Tørrfisk med frityrstekte risballer og sweet chilisaus sto nå for tur. Gro lot seg nok en gang begeistre for menyvalget vårt. Dette smakte ikke som tørrfisk – likevel gjorde det. En merkelig opplevelse, men spennende og godt.

– Vårt mål er å servere mat som er over forventingene, forteller sjefen selv, Martin Jønsson. Martin er fra Skaulo sør for Kiruna og har jobbet flere år i Lofoten. Martin er ansvarlig for maten og konseptet.

–Restauranten skal være et sted hvor kokkene kan utfolde seg, være kreativ og servere retter som gir gjestene en opplevelse utover det vanlige, sier Martin Jønsson med sterk innlevelse.

Article image

Hovedretten ble satt på bordet og den var som et kulinarisk kunstverk. Det var elg-entrecote med syltet kantarell, rødbeter og viltsaus. – Nydelig, sier Gro og ser fornøyd rundt på de andre gjestene i lokalet. Stemningen er behagelig og diskusjonene sitter løst. Etter litt mer vin, og en livlig diskusjon om morgendagens gjøremål – ble desserten presentert; en fantastisk blanding av sorbèt, varm sjokolademousse, iskrem, oster med hjemmebakt flatbrød, tyttebær og karamell. – Umulig å si nei til en slik fristelse, konstaterer Gro.

Vi avsluttet det fantastiske måltidet med en velsmakende kaffe. Nydelig mat, god service, lun og avslappende atmosfære bidrar til en uforglemmelig opplevelse i «Det lille spiseriet» på Quality Hotel Grand Royal.

– Skal du spise her må du bestille på forhånd og være minst 10 personer. Du får tilsendt en egen meny som er bare for Spiseriet. Ja, dette anbefaler vi på det varmeste.

Tekst & foto: Rune Dahl