Hjem >  Vakre omgivelser for livets store øyeblikk

Vakre omgivelser for livets store øyeblikk

Historien ligger både i og utenpå veggene. En storslagen gård har blitt enda mer storslagen, og nå er den klar for å huse livets små og store øyeblikk.

I 2012 kjøpte Geir Nilsen gamle Kjeller Gård og bygget ut prosjektene Solåsen og Låven. 
I 2015 bestemte Anne og Geir seg for å pusse opp og sette i stand de gamle bygningene som stod på tomten. Dette var en manndomsprøve av et oppussingsprosjekt, en sånn de fleste snur og forlater ved første øyekast. Men bak knuste vinduer, falmet maling og en gjengrodd hage lå en upusset perle. Tre år senere står gården klar til å huse enhver fest og samling, og hvert rom er finslipt ned til minste list. Her skal par vies, navneseremonier utføres og selskap feires tre dager til ende. 
– Huset har vært tomt så lenge, og nå vil vi fylle huset med liv. Sånne hus som dette skal ikke stå tomme og forfalle, smiler Anne, som gleder seg til å ønske gjestene velkommen.

Selskapslokaler med full pakke

Kjeller Gård har rommet både bondefamilier og ordførerfamilier gjennom årene, og den lange historien strekker så helt tilbake til 1500-tallet. I 1890 ble det bygd en stor sveitservilla på gården. Anne og daglig leder Bente Sveum nærmest tripper av forventning – for snart skal dørene inn til de vakre husene åpnes på nytt, og denne gang som selskapslokaler. Det hvite huset rommer fire stuer og syv soverom, i tillegg er det en drengestue, stabbur og en stor hage. 
Og alt kan leies til store og små anledninger. 
– Her kan man leie alt fra et rom til hele gården. Kjøkkenene er utstyrt med alt man trenger dersom man vil lage maten selv, og ønsker man å bestille mat kan vi sørge for catering, forteller Anne. 
Drømmen var å fylle huset med liv, og nå skal huset stå parat til å ta imot gjester som vil feire, minnes og samtale. Dessuten skal det være enkelt og tilgjengelig. 
– Gjestene får nøkkelkode, og vi sørger for å ha alt klart. Det skal være en følelse av «nesten som hjemme». Og så tar vi sluttvasken etterpå, smiler Bente.

Historiske spor i nymalte vegger

Selv om husene på gården har gjennomgått en moderne forvandling i samarbeid med interiørarkitekt Tine Haaland, har de vært nøye med å bevare den gamle sjarmen. Det vakre tregulvet er spart og pusset, og både tapet og panel er pusset opp med tanke på det som tidligere har vært. 
– Vi har prøvd å ta med så mye av den gamle historien som mulig inn i den nye versjonen av Kjeller Gård. Det er en gård med lang historie. Roald Amundsen bodde på rommet her oppe da han tok flyverutdanning, forteller Anne. 
I trappen henger et stort bilde av hovedhuset slik det så ut da det ble bygget i 1890. På de nye badene har gammeldagse vasker og dusjhoder fått ta del i innredningen. Grensen mellom nytt og gammelt er så godt som visket ut.
– Alle rommene skal gi en opplevelse. Noen av rommene har spesiell tapet, en gammeldags rekvisitt eller et annet unikt moment om kan skape den spesielle opplevelsen. Det skal være litt annerledes rammer enn det folk er vant til, forteller Bente. 
Men selv om det gammeldagse har en sentral plass er lokalet også utstyrt med bra ventilasjonsanlegg, fullt lydanlegg, flatskjermer og projektorer. Det er med andre ord gode muligheter for unike taler og kreativ underholdning dersom muligheten skulle by seg.

For årets alle årstider

Gamle Kjeller Gård kler høsten. Den kler forøvrig vinter og sommer også, og er et skjønt skue på toppen av åsen. Perfekte omgivelser for et hvilket som helst drømmebryllup, uansett når på året det måtte være. Anne og Geir har brukt mye tid på å tilpasse den store hagen rundt hovedhuset, slik at den neste sommer ligger klar til å ta imot glade gjester. 
– Vi ønsket å ta vare på de gamle plantene og trærne. Vi har blant annet plommetrær, kirsebærtrær, syriner og roser, slik det var fra gammelt av. Det blir nydelig til sommeren. Så fort været tillater det åpner vi hagen neste år, forteller Anne. 
Men inntil da skal en lang vinter fylles med alle typer selskaper og sammenkomster, både store og små. Huset har en omtrentlig makskapasitet på femti gjester, og fjorten soveplasser dersom man vil arrangere en helaften. Autentisk kakkelovn vil kunne varme vinterbrudeparene, og balkongen med sveitserutskjæringer er perfekt for sommerbryllupet.
– Vi har også et godt samarbeid med veteranflyforeningen, så de stiller opp dersom gjestene våre vil ut og lufte seg en sommerkveld, ler Anne.

Stuer for alle anledninger

Det vil finnes en passende løsning uansett hva anledningen måtte være. Et rom, et hus, en hage, en etasje eller kanskje to, til bryllup, møter og slektstreff. Rommene er planlagt ned til minste detalj, og selv om den røde tråden er tydelig er hvert rom unikt. 
– Vi er ekstra stolte av himmelrommet, sier Anne i det vi trer inn i stuen i andreetasje. En glass-vegg vender mot byen og balkongen. Utsikten er upåklagelig. 
– Her ser vi for oss at det vil være perfekt med en vielse både sommer og vinter. Man ser lysene fra byen blinke i kveldsmørket, og flyene lette fra Kjeller flyplass. Det blir et multirom, og kan endres ut i fra hva man ønsker. Dessuten ser man fem kommuner herfra, smiler Bente. 
Nylig rommet himmelrommet en meditasjonssirkel, en av mange bruksområder rommet kler. Da var det fyr i peisen, forteller Bente. Og det er nettopp muligheten for å skreddersy rommene ut i fra arrangement som gjør Kjeller Gård unik. Det ligger i detaljene.

FAKTA: Kjeller Gård

• Adresse: Johannes Nielsensvei 67, 2007 Kjeller
• Booking: Bente Sveum
• Tel: +47 970 66 446 
• bente@kjeller-gaard.no
• Webside: www.kjeller-gaard.no
• Facebook: @gaardkjeller
• Instagram: @kjellergaard
• Kjeller Gaard leier ut lokaler for alle anledninger og leie av lagringsboder. De arrangerer også kurs og eventer.

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Studio Oscar & Pauline Östgård

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK