Hjem » Interiør & design »  Tjue år med skreddersøm

Tjue år med skreddersøm

Hos landets største garderobekjede har mangfold i utvalget og skreddersøm i utførselen vært kjennetegnet gjennom to tiår.

Garderobe-Mannen har levert skyvedørs-garderober på mål til norske hjem siden 1996. Kjeden gikk inn i jubileumsåret med tjue butikker og i høst åpnet butikk nummer 22 i Bodø.
– Elegant design, arealeffektiv skreddersøm, suveren service til en fornuftig pris, oppsummerer egentlig det du som kunde får hos oss, sier butikksjef Morten Aarra hos Garderobe-Mannen. 
Han tar oss med på rundt i butikkutstillingen og tegner og forteller om de mange mulighetene du kan velge blant i kjedens over 200 ulike fronter.

Nye bruksområder

– Tradisjonelt forbinder de fleste skyvedørsgarderoben med soverommet eller gangen. De siste årene har vi imidlertid levert stadig flere løsninger til andre steder i huset. Både vaskerom og bad er blitt rom som vi har smarte løsninger for. Til stuen har vi både designet tv- og mediebenk, og romdeler til åpne kjøkkenløsninger, forteller Aarra.
Han mener det stort sett bare er fantasien og økonomien som setter begrensinger for hva man kan få til.
– Vi liker utfordringer og våre konsulenter kjenner både til fallgruvene man må styre unna, men også de smarte grepene man tar for å få til en optimal løsning, sier bergenseren.

Mange muligheter

Med et par hundre fronter, fem profiler og fire dybde dimensjoner i sortimentet, kan Aarra og hans kolleger få til det meste når de setter seg ned og konstruerer løsninger på eksakte mål. Redskapet de bruker er kjedens eget tegneprogram.
– For mange ligger den gode løsning i kombinasjonen godt utnyttet skap- og oppbevaringsplass og skyvedører med preg etter eget ønske, forteller Aarra. 
Som mener det er tre forhold man bør tenke over, enten man er på utkikk etter en ny løsning eller ønsker å bygge på og forbedre en eksisterende løsning.
– Det første som er viktig å få satt en ramme på er kostnadsbildet. Vi har prosjekt som spenner fra noen få tusenlapper til sammensatte løsninger i hundretusenkroners klassen. Dernest må man ta stilling til hvilken stil, farge og profil man ønsker. Og til slutt finne ut om man ønsker at vi foretar installasjon eller man vil gjøre jobben selv.

Egen signatur på skapet

Garderobe-Mannen sin oppgave er å sy sammen en praktisk og estetisk god løsning som matcher kundens behov og ønsker – og budsjett. 
– Vi ser at stadig flere velger walk-in garderoben, gjerne i forbindelse med et vaskerom, sier Aarra når vi spør etter trender på garderobe-fronten.
Butikksjefen trekker også fram muligheten man har på å sette et personlig preg på garderobefrontene i form av et eget signaturfelt.
– Her kan man virkelig sette prikken over i-en, med et 15 centimeter bredt felt, enten plassert horisontalt eller vertikalt, der du selv fritt kan velge å vrake mellom alle våre lagerførte mønstre og farger. Du har her egentlig millioner av kombinasjonsmuligheter, sier Aarra og tar oss med til en lekker skyvedørsgarderobe, der enkle rene fronten er pimpet opp med et stående designfelt med eksklusivt rosemønster i gull. 
Utallige muligheter får du også gjennom å kombinere fronter og felt, med en av de fem profilene som Garderobe-Mannen tilbyr.

Soft close med livstidsgaranti

– Noen velger enkle, rene løsninger, mens andre går for et mer eksklusivt preg. Da er det gjerne profilene Vega, President eller Venus, som alle kan leveres med såkalt soft close-system, som sørger for at skyvedørene parkeres lydløst og kontrollert mot veggen, opplyser butikksjefen, og skyter inn:
– Smak og behag varierer, men vår livstidsgaranti på hjulsystem gjelder for alle våre over 200 garderobefronter, understreker han.
Garderobe-Mannen har en uttalt målsetning om å skape den beste løsningen for kunden, og setter sin ære i å yte suveren service.

God dialog gir god løsning

– Vi er opptatt av å ha en god dialog med kunden – hele veien fra første kontakt til ferdigstillelse. Ofte opplever vi at løsningen blir optimal når vi i fellesskap utvikler en løsning ut ifra kundens ønsker og behov, sier Morten Aarra.
I det vi nærmer oss slutten av omvisning hos 20-åringen, minner butikksjefen oss om at om man trenger byggmessige justeringer i forbindelse med en garderobeløsning, så har Garderobe-Mannen et godt samarbeid med lokale håndverkere.
– Alle våre garderobeoppsett leveres flatpakket. Det er fullt og helt ditt valg om du ønsker at vi monterer det for deg, eller du gjør det selv. En trinn-for-trinn- anvisning finnes på våre nettsider, og du trenger kun et minimum av verktøy for å realisere garderobedrømmen på egen hånd, sier den joviale butikksjefen.

FAKTA: Her finner du Garderobe-Mannen butikker

Garderobe-Mannen har 20 butikker i Norge og finner dem her:
• Lørenskog • Asker/Bærum • Ski • Ammerud/Oslo • Jessheim • Fredrikstad • Drammen • Sandefjord • Tønsberg • Moss • Skien • Kristiansand • Stavanger • Haugesund • Hamar • Gjøvik • Bergen (Åsane/Kilden) • Ålesund • Trondheim. Finn din nærmeste forhandler på www.garderobemannen.no.

Tekst: Geir Dahle | Foto: Garderobe-Mannen & Geir Dahle