Hjem » Interiør & design »  Tid for å samles

Tid for å samles

Høytiden er en tid for å gi. Det er en tid for å stoppe opp, for å tenke på våre nærmeste, og gi dem oppmerksomhet med nøye utvalgte gaver. Men mest av alt er det en tid der vi kan samles rundt et dekket bord for å skape nye minner og dele øyeblikk sammen med familie og venner, omgitt av design som tåler tidens tann.

Høsten er tiden for koselige øyeblikk og for å skape en varm atmosfære i hjemmet. Etter hvert som dagene blir kortere og det går mot vinter, gir den kommende høytiden oss tid til å ta en pause og slappe av. De små tingene kan ha stor innvirkning på vår følelse av balanse: Tenne et lys, dekorere hjemmet med små, meningsfulle gjenstander eller lage sesongbasert mat og dele et måltid med venner og familie.

Tidløs estetikk og funksjonalitet

Iittalas Teema-kolleksjon, designet av Kaj Franck, er kjent som et stempel av nordisk design. Kolleksjonen omfavner Iittalas designfilosofi og fortsetter å finne sin plass i folks hverdag. I år feirer Iittala kolleksjonens 70-årsjubileum ved å introdusere tre nye farger i serien: Vintage blå og vintage brun. Til høsten lanseres en ny gjenstand til kolleksjonen; en stor gryte med lokk. Den store gryten er ideell for tilberedning av mat eller til baking og andre varme, sesongbaserte retter. Grytene er en funksjonell del av borddekkingen og kan også brukes i ovnen, fryseren og kjøleskapet. Grytene kommer i tre farger: Hvit, lin og honning. 

Håndlaget glasskunst

Birds by Toikka-kolleksjonen er et eksempel på den nysgjerrige og kunstneriske ekspertisen til Oiva Toikka og glassblåserne på Iittala sin glassfabrikk i Finland. 1972 var starten på Oiva Toikkas Birds by Toikka-kolleksjonen. Iittalas årlige julepynt for 2022 viser Toikkas særegne Birdie-karakter.

Skap den riktige stemningen

Matti Klenell designet de første Nappula lysestakene for Iittala i 2012. Siden da har Nappula-kolleksjonen vokst til å omfatte kandelaber og plantepotter. Iittala relanserer nå Nappula-lysestakene i messing. Nappula messinglysestaker skaper en varm og innbydende atmosfære i hjemmet og tilfører en sjarmerende detalj til interiøret. Lysestakene er tilgjengelige i to størrelser.

Årets glassfarger i 2022

Iittalas to årlige glassfarger; en kjølig og iøynefallende ultramarin blå og en varm, behagelig kobberfarge. Kobber er en naturlig og jordnær tone, og den energigivende ultramarin blå er inspirert av de finske innsjøene, og er en flott interiørdetalj til ethvert hjem. 
 

Følg IN magasinet på Facebook