Hjem >  Sushi - kommet for å bli

Sushi - kommet for å bli

Enten du vil prøve sushi for første gang, eller ønsker å spise ute på en stemningsfull restaurant
med eksotisk meny, er Sakura Sushi plassen. Her er det mye å velge mellom, og det
legges vekt på at kunden skal få en optimal smaksopplevelse.

I 2003 kom den første Sushi baren til Lillestrøm. Det var familiebedriften Sakura Sushi. Den populære sushibaren ligger rett bak teateret i Lillestrøm, og byr både på take away og et varmt interiørmiljø i røde nyanser, der du kan nyte sushi og andre japanske, vietnamesiske og thailandske retter. Sakura Sushi leverer også mat til spesielle anledninger, som blant annet bryllup, dåp og konfirmasjon.

– Sushi blir bare mer og mer populært, forteller Tran.

– Det er flest nordmenn som tar turen innom og sushi er kommet for å bli. Mange tiltrekkes av sushi. Ennå er det en eksotisk og ny matrett. Men som Tran sier: «de fleste som våger å prøve, blir hekta!»

Utnytte ressursene

Sushi er egentlig ris og eddik, men det er når rå fisk blir lagt oppå dette, vi får det vi i dag bestiller som sushi. Sammen med sushi får kundene også sylteingefær, kikkoman og pepperrot.
– Du dypper sushibitene i Kikomanen, sylteingefærene renser, slik at du får nye smaksopplevelser hele tiden i måltidet, og pepperroten fremhever smaken, samtidig som den dreper bakterier i den rå fisken, forteller Tran.

Oppstarten

– Vi startet fra bunn av, og det var vanskeligere og tøffere enn vi hadde trodd, forteller Tran Ba Tuan. Sammen med kona Nguyen Thi Ngoc Phuong driver de restauranten. De er veldig glad for at restauranten har klart seg så godt som den har.
– Jeg liker sushi særdeles godt, og her i Norge har vi ferske råvarer med god kvalitet. Her er det også rent vann, noe som gir veldig god ris også, sier han.
– Man må utnytte de ressursene en har, og med det tenkte jeg at det var behov for en sushibar i den voksende byen Lillestrøm.

Lover flere biter

Sakura Sushi har rykte på seg for å kunne by på ferske råvarer med høy kvalitet.
– Vi serverer bare ferske kvalitetsvarer, forsikrer Tran.
– Kundene er fornøyde, de kommer stadig tilbake, samtidig som vi hele tiden får nye kunder, forteller Tran. Vi har planer om å forandre og utvide menyen etterhvert, og en familiemeny står under planlegging.
– En familiemeny vil bety at man får smake på flere forskjellige sushibiter, sier han. Tran står for sushi tilbredningen, og lover alle kunder flere sushi biter enn det som står i menyen.
– De fleste bestiller sushi, sier Tran, og synes det er flott at så mange nordmenn har fått smaken på det. Man kan si at familiebedriften brenner for sushi.
– Det går mest av laks og kveite, forteller Tran. Men det er ikke alt som står på menyen i den koselige vietnamesiske restauranten i Video Novas gamle lokaler. Her får du også for eksempel ekte vietnamesisk vårrull, biff chopsuy, stekte nudler, kylling à la sechuan, lam og vegetarmat.

Men hva med skeptikerne? Tran senker lista med å si at røkt laks også er rå fisk. Og med det kan vel også skeptikerne våge seg på en bit, og Tran er sikker på at de da vil bli avhengig av sushi, slik han selv er.


Tekst: Trine H. Kvalnes  Foto: Lin Kværnhaug