Hjem » Romerike »  Stedet der det unike forenes med kjærlighet

Stedet der det unike forenes med kjærlighet

Hva gjør at vi stopper opp, og titter litt ekstra på en vase, en kopp eller et bilde? På under ett sekund klarer hjernen å oppfatte og kategorisere det den ser. Det handler om intuitiv lesning, og håndlagde produkter skiller seg ut. Det uregelmessige setter særpreg på produktene, og gjennom form, farge, og glasur skapes et originalt uttrykk. 

– Dette er motsatsen til en masseprodusert vare, forteller direktør Rikke Komissar, som leder kunstsenteret nederst i Storgata i Lillestrøm. Huset rommer også en skjult perle av en kunst-butikk, med et bredt utvalg kunsthåndverk. 
– Jeg har selv keramikk-kopper kjøpt herfra, og har blitt veldig glad i dem. Det er en glede å drikke kaffe av en kopp som er laget av en kunstner. Man blir faktisk veldig knyttet til disse gjenstandene.
– Nå drømmer jeg om en av de vakre bollene vi har i butikken, for ikke å snakke om glassvasene! Når lyset skinner gjennom det fargede glasset, oppstår et fargespill som er en nytelse for øyet. Dette er jo like mye en skulptur som en bruksting, forteller direktøren.

Hun minner om at dette er ting man har med seg hele livet. 
– Slik sett er det både miljøvennlig og kortreist å handle hos oss. Jeg håper flere får øynene opp for verdien av kunsthåndverk, eller for den saks skyld å se kunstutstillinger. Små visuelle påfyll er godt for sjelen og trigger sansene. 
Besøker du Akershus Kunstsenter får du nettopp en unik og helt spesiell opplevelse. Kunstsenteret skifter utstillinger hver måned, og byr alltid på overraskelser. Det samme gjør kunstbutikken.
– Her kan du komme igjen og igjen, og alltid finne noe nytt, avslutter Komissar, som ønsker alle velkommen til Storgata 4 i Lillestrøm.

FAKTA: Akershus Kunstsenter

Adresse: Storgata 4, 2000 Lillestrøm
Telefon: 64 84 34 40
Webside: www.akershuskunstsenter.no
Facebook: www.facebook.com/akershuskunstsenter
Instagram: www.instagram.com/akershuskunstsenter
Åpningstider: onsdag–søndag kl. 12.00–17.00

Foto: Studio Oscar
 

Følg IN magasinet på Facebook