Hjem » Interiør & design »  Spennende lysspill

Spennende lysspill

Keglenpendelserien er kjent for sin markante design og suverene belysningskvalitet, og høsten 2021 ble serien utvidet til å omfatte en bordlampe, en gulvlampe og en vegglampe. Nykommerne til Keglenserien gir rom for nye belysningsinstallasjoner og spennende lysspill. 

De rene, grafiske formene til Keglen Bord, Keglen Gulv og Keglen Vegg har hver sin unike personlighet. Den nye serien av Keglenlamper er en naturlig tilføyelse til den eksisterende pendelserien, som er designet av BIG Ideas i samarbeid med Louis Poulsen. Hver enkelt lampeskjerm har en buet avskjermer innebygd for å sikre et behagelig, blendefritt, nedadrettet lys. I tillegg til stemningen som oppstår fra lyset i hver armatur, avgir en diskret, ensartet åpning på toppen av skjermene, et mykt lys.
– De geometriske og metalliske skjermene har en organisk glassinnsats som ligner en vanndråpe. I bord- og gulvversjonene møter innsatsen lampens stamme og flyter organisk rundt den som vann med overflatespenning, sier Jakob Lange fra BIG Ideas.

Bordversjonen av Keglen er basert på pendelen på Ø175 og bruker den tilsvarende skjermen, men stammen går over i den nedre avskjermeren, noe som skaper en vakker organisk geometri som bryter de rette linjene. Bordlampen leveres med en sokkel eller en stiftemontering, noe som gjør den like ideell til hjemmekontoret som til lange, dekorative rader i et større studie- eller arbeidsmiljø. Detaljer som av/på- og dimmebryteren som er plassert på sokkelen eller stiften sammen med kabelen, som mates gjennom stiften og kommer ut av basen, bidrar til armaturens eleganse.
Keglen Gulv bygger på familieforholdet med Ø400pendelen. Lampen har samme skjermstørrelse, og stammen går over i den nedre avskjermeren og bretter den innover, akkurat som med bordlampen. Stammen og sokkelen er designet for å være like grafisk og enkel som den koniske skjermen. Keglen Vegg bruker en skjerm som er lik Ø175pendelen, men er vinklet på plass parallelt med veggboksen og veggen, der den kan monteres for å lede lyset enten nedover eller oppover. Skjermen kan justeres, og den kan roteres 45 grader til hver side for bedre fordeling av et blendefritt lys. Av/på- og dimmerbryteren er plassert på veggboksen.
De nye medlemmene av Keglenserien er spesielt godt egnet til offentlige rom og hotellrom, utdanningsfasiliteter og kontorer samt restauranter og kafeer. De nyeste Keglenarmaturene er også et godt valg når du skal optimalisere belysningen i hjem, for eksempel i ganger og inngangspartier, stuer og soverom.
Keglen Bord, Keglen Gulv og Keglen Vegg vil være tilgjengelig kun i Europa fra november 2021.

Om BIG Ideas

BIG Ideas er BIGs teknologidrevne spesialproduktavdeling, og administreres av arkitekt og partner Jacob Lange. BIG Ideas produserer bedriftens lamper og andre typer digitale prosjekter som underbygger og vektlegger BIGs designer, bygninger og ideer. Avdelingen ble startet for å få økt innflytelse på byggemiljøet. BIG er en anerkjent arkitektpraksis som ble grunnlagt av Bjarke Ingels i 2005 og har designet og fullført prisbelønte bygninger over hele verden.
For mer info se louispoulsen.com.
 

Følg IN magasinet på Facebook